Agenda Constructiilor
Duminica, 02 Octombrie 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - China pregateste 44 de miliarde dolari pentru sustinerea dezvoltatorilor imobiliari
China pregateste 44 de miliarde dolari pentru sustinerea dezvoltatorilor imobiliari
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Stelian DINCA 26 Iul 2022 12:12
China va infiinta un fond care va avea drept obiectiv sa ii ajute pe dezvoltatorii imobiliari sa isi rezolve problemele cu datoriile, fiind posibil ca acest fond sa fie alimentat cu resurse financiare in valoare de pana la 300 de miliarde de yuani (44,4 miliarde de dolari), a declarat pentru Reuters un oficial de la o banca de stat din China.
Initial, fondul va avea o capacitate de 80 de miliarde de yuani, gratie sprijinului oferit de China Construction Bank si Banca Populara Chineza (PBOC), banca centrala chineza, a precizat sursa care a dorit sa isi pastreze anonimatul. Daca modelul initial va functiona, alte banci se vor alatura si ele pentru a fi atins obiectivul de strangere de resurse de pana la 300 de miliarde de yuani, a adaugat sursa.
Fondul urmeaza sa fie utilizat pentru a finanta achizitia de proiecte de locuinte neterminate si a finaliza lucrarile de constructie, urmand ca ulterior locuintele sa fie inchiriate persoanelor fizice, in conformitate cu planurile Guvernului chinez de a creste inchirierile de locuinte.
Criza de pe piata imobiliara a fost o problema majora pentru economia chineza in ultimul an, obligand autoritatile chineze sa ofere o gama larga de masuri de sprijin pentru a stabiliza acest sector.
Informatia privind infiintarea unui fond pentru investitii in imobiliare a fost dezvaluita in premiera de furnizorul de informatii financiare REDD, potrivit caruia fondul ar urma sa sprijine mai mult de o duzina de dezvoltatori imobiliari, inclusiv gigantul China Evergrande Group care se confrunta cu probleme grave cu datoriile. Sursele citate de REDD sustin ca fondul si-a asigurat deja 50 de miliarde de yuani de la China Construction Bank precum si o facilitate de 30 de miliarde de yuani de la Banca Populara Chineza (PBOC). Organismele de reglementare si autoritatile locale urmeaza sa selecteze care sunt dezvoltatorii imobiliari care sunt eligibili sa fie sprijiniti de viitorul fond, care ar putea sa cumpere produse financiare emise de dezvoltatorii imobiliari sau sa finanteze achizitionarea proiectelor dezvoltatorilor imobiliari de catre cumparatori de stat, adauga REDD.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TERAPLASTAUTODESKVideoConfAC-iulALLBIM
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
SEPTEMBRIE
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
hilti
leviatan
viarom
strabag nivel 1
FRONTALE
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
BMI_Icopal
CELCO 2020
Acvatot 2019
MAKITA

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere