Agenda Constructiilor
Sambata, 10 Iunie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - Consiliul Concurentei va finaliza in 2023 o investigatie pe piata cimentului
Consiliul Concurentei va finaliza in 2023 o investigatie pe piata cimentului
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Stelian DINCA 20 Ian 2023 12:53
Anul 2023 va fi dedicat ajutorului de stat, atat pentru evaluarea masurilor cu fonduri europene cat si pentru finalizarea cazurilor aflate in analiza Comisiei Europene, a declarat presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu.
"Anul acesta va fi un alt an dedicat ajutorului de stat, si ma refer atat la evaluarea masurilor ce implica fonduri europene, cat si la finalizarea cazurilor aflate in analiza Comisiei Europene, cum sunt Tarom, CFR Marfa, Complexul Energetic Hunedoara. Vom finaliza o serie de investigatii si ne vom continua eforturile de a supraveghea cu atentie deosebita sectoarele sensibile, cum sunt energia, produsele alimentare, serviciile financiare, iar in cazul in care constatam incalcari ale legii, vom interveni si le vom sanctiona", a spus Bogdan Chiritoiu.
Totodata, conform unui comunicat al autoritatii de concurenta, anul acesta vor fi finalizate investigatii in domenii precum energie, servicii de arhivare electronica/digitala, produse electronice, ciment, furnizarea de carte si licitatii.
In sectorul energiei este vorba despre doua investigatii ce vizeaza un posibil comportament abuziv al companiilor Distributie Energie Electrica Romania SA (membra a grupului CEZ) si, respectiv, Distributie Energie Oltenia SA (din grupul Electrica), pe piata distributiei de energie electrica aferenta zonelor geografice pentru care cei doi operatori detin licenta de distributie, iar in cel al serviciilor de arhivare electronica/digitala - un posibil comportament anticoncurential al unor companii care isi desfasoara activitatea in acest domeniu.
Investigatia pe piata de produse electronice vizeaza posibile intelegeri pentru fixarea preturilor de vanzare in cadrul politicii comerciale implementate de Samsung Electronics Romania SRL in relatia cu partenerii sai, printre care Altex Romania SRL, Flanco Retail SA si Dante International SA, pentru produsele electrocasnice si IT&C, iar cea pe piata cimentului o posibila intelegere intre Holcim (Romania) S.A., CRH Ciment (Romania) S.A. si Heidelbergcement Romania S.A. realizata prin impartirea pietei productiei si comercializarii cimentului din Romania.
In ceea ce priveste investigatia privind furnizarea de carte din Romania, aceasta ancheteaza o posibila coordonare a comportamentului comercial, manifestat prin refuzul colectiv si coordonat de a vinde catre un anumit client si/sau posibil concurent, cu intentia de a-l elimina de pe piata. Investigatia a fost declansata pe baza informatiilor primite pe platforma Avertizorilor de concurenta - posibila coordonare a politicilor comerciale manifestata prin refuzul colectiv si coordonat de a vinde catre un anumit client si/sau posibil concurent, cu intentia de a-l elimina de pe piata.
Legat de licitatii, se investigheaza un posibil comportament anticoncurential al unor companii in contextul participarii in calitate de ofertanti la procedurile de achizitie publica avand ca obiect activitati de proiectare si executie pentru realizarea proiectului "Hub Servicii (Centru de furnizare servicii electronice) la nivelul Ministerului Afacerilor Interne".
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
vailantVideoConfAC-iulhiltiman and machineALLBIM
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
MAI 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 174 (Mai 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
theda mar
BALTIC
leviatan
Acvatot 2019
strabag nivel 1
grundfos
Ubitech
CDS
viarom
leviatan
rigips
CONCEPT STRUCTURE
FRONTALE
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
econet
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023