Agenda Constructiilor
Luni, 12 Aprilie 2021
 
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - GROUPAMA: Crestere cu 50% la dosarele de dauna din inundatii si incendii in 2020
GROUPAMA: Crestere cu 50% la dosarele de dauna din inundatii si incendii in 2020
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Elena Icleanu 26 Aug 2020 11:08
Groupama Asigurari, unul dintre liderii pietei de asigurari din Romania, a inregistrat o crestere de 50% a numarului de dosare de dauna pe linia Property in aceasta perioada, comparativ cu anul trecut. Majoritatea daunelor au avut loc pe perioada verii, avand ca motiv cauze naturale si incendii.
"Sa nu cadem in capcana de a ne gandi ca statul acasa mai mult in perioada martie-august, pe fondul starii de urgenta si apoi al celei de alerta, ne aduce siguranta deplina. De fapt, un aport major la crestere l-au avut lunile de vara, cauzele fiind fenomenele meteorologice extreme si incendiile. Incidenta mare a fenomenelor si pagubele inregistrate in aceasta perioada ne arata clar ca asigurarea proprietatilor si bunurilor ar trebui sa fie o prioritate pentru noi toti", a declarat Calin Matei, Director General Adjunct, Groupama Asigurari.
Cele mai mari doua daune in perioada martie-august a acestui an au fost inregistrate la clienti persoane juridice si au fost cauzate de incendii. Acestea s-au ridicat la suma de peste 2,8 milioane de euro, respectiv 860.000 de euro. Avand in vedere amplitudinea pagubelor, Groupama Asigurari se concentreaza pe suportul menit sa ajute societatea sa refaca locatia pentru a-si relua cat mai curand activitatea economica.
Majoritatea pagubelor pe linia Property au fost inregistrate la clienti persoane fizice care au proprietati asigurate in mediul rural. Conform datelor Groupama Asigurari, zonele rurale tind sa fie afectate disproportionat comparativ cu cele urbane de fenomene meteorologice extreme, precum ploi torentiale, dar si viituri provenite de pe versanti. In perioada mentionata, cele mai afectate zone au fost judetele Mures, Alba, Hunedoara si Suceava, din cauza incidentei ridicate a evenimentelor naturale.
Groupama Asigurari a inregistrat anul trecut o crestere de 7% comparativ cu anul precedent a subscrierilor pentru Asigurarea locuintei cu extra acoperiri (ALExA), produs de referinta in portofoliul Groupama Asigurari pe linia Property, adresat persoanelor fizice. Clientii acestei asigurari solicita cel mai des clauzele suplimentare pentru avarii accidentale la instalatiile de incalzire, pentru daune electrice produse bunurilor electrice/ electrocasnice, dar si cea pentru bunuri casabile, preponderenta acestor cereri dezvaluind principalele lor griji. De asemenea, anul 2019 a reprezentat o crestere cu 12% a portofoliului de prime brute subscrise pentru politele Property adresate persoanelor juridice, iar compania preconizeaza cresteri in continuare pe acest segment.
Groupama Asigurari a platit anul trecut daune in valoare de aproape 16,5 milioane de lei, aferente Asigurarii locuintei cu extra acoperiri, in timp ce, in cazul produsului de asigurare Property pentru persoane juridice, in acelasi an, Groupama Asigurari a platit daune in valoare de 44,2 milioane de lei.
 
ALLBIMTERAPLASTgamma_2021VideoConfAC-iulAUTODESK
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
hilti
rigips
cv water 2021
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
hidroplasto
ssab ag antrepriza generala
Acvatot 2019
CELCO 2020

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
econet
AHK 2018
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere