Agenda Constructiilor
Miercuri, 07 Decembrie 2022
Abonare reviste
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - MAZARS a lansat Platforma de monitorizare a politicilor de finantare sustenabila
MAZARS a lansat Platforma de monitorizare a politicilor de finantare sustenabila
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Stelian DINCA 13 Oct 2021 13:14
Mazars, firma internationala de audit si consultanta in afaceri, a anuntat lansarea „Platformei de monitorizare a politicilor de finantare sustenabila” – dezvoltata in parteneriat cu OMFIF (Forumul Oficial al Institutiilor Financiare si Monetare).
Instrumentul online ofera o imagine de ansamblu asupra modului in care diverse tari adreseaza riscurile climatice in propriile sectoare financiare. Acesta include o harta interactiva care acopera un numar initial de 22 de tari si jurisdictii. Platforma de monitorizare vizeaza 14 domenii ce au legatura cu politica finantarii sustenabile, inclusiv masuri de reglementare si supraveghere, activitati ce testeaza scenariile de stres privind politicile climatice, taxonomii sustenabile, informatii referitoare la clima si emisiunile de obligatiuni verzi. Instrumentul permite utilizatorilor sa selecteze o tara dintr-o lista mai larga si sa vizualizeze un rezumat al politicilor si activitatilor legate de finantarea sustenabila ale respectivei tari. Acest instrument se doreste a constitui o resursa de referinta pentru partile interesate de monitorizarea activitatilor bancilor centrale si ale autoritatilor de reglementare in domeniul sustenabilitatii.
Rudi Lang, Partner and Global Financial Services Leader, a declarat faptul ca: „Suntem mandri de parteneriatul cu OMFIF in dezvoltarea platformei de monitorizare a politicilor de finantare sustenabila. Acest instrument online, care cuprinde o harta interactiva, poate fi utilizat ca o sursa cheie de informatii prin care institutiile financiare pot monitoriza activitatile bancilor centrale si ale autoritatilor de reglementare in sprijinul sustenabilitatii, inclusiv pentru a uniformiza datele existente si pentru a permite o mai buna intelegere la nivel global a activitatilor diverselor autoritati. La Mazars, depunem toate eforturile pentru a ne ajuta clientii sa acorde cea mai mare atentie sustenabilitatii in cadrul activitatii lor. Aceasta platforma ne va ajuta atat pe noi, cat si pe alte persoane interesate sa ne indeplinim acest obiectiv sustenabil.”
„Platforma de monitorizare a politicilor de finantare sustenabila este un nou instrument vital pentru intelegerea reactiei decidentilor politici din intreaga lume la provocarea schimbarilor climatice", a mentionat John Orchard, CEO OMFIF. „Cooperam cu deosebita placere la acest proiect cu Mazars, al carui angajament de a-si ajuta clientii in procesul de transformare al afacerilor lor catre un consum net de energie egal cu zero este deopotriva impresionant si important."
„Dezvoltarea in mod sustenabil a unei afaceri va deveni unul dintre principalele obiective strategice ale oricarei organizatii, ceea ce va determina o transformare a culturii si a comportamentului tuturor partilor interesate. Platforma de monitorizare este un instrument unic care contribuie la atingerea acestui obiectiv prin urmarirea progreselor si initiativelor din diferite jurisdictii.”, a mentionat Razvan Butucaru, Partner, Financial Services & Advisory Leader, Mazars Romania.
Lansarea platformei de monitorizare a coincis cu evenimentul OMFIF- Simpozionul Institutului de Politici Sustenabile - in perioada 29-30 septembrie 2021. Reunind o retea globala de decidenti politici, autoritati de reglementare, investitori din sectorul public si privat si experti in ESG, simpozionul cu o durata de doua zile a abordat rolul politicii monetare, al reglementarii si al comunicarii de informatii, precum si cele mai importante provocari practice in ceea ce priveste stimularea pietelor financiare ecologice sa atinga nivelul de consum net de energie egal cu zero.
 
TERAPLASTAUTODESKALLBIMVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
In curand apare editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2022!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 171 (Noiembrie-Decembrie 2022)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
strabag nivel 1
Acvatot 2019
BMI_Icopal
hilti
MAKITA
FRONTALE
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
rigips
viarom
Ubitech
CELCO 2020

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere tamplarie aluminiu