Agenda Constructiilor
Vineri, 29 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - MKOR: 81% dintre organizatiile din Romania sprijina Diversitatea si Incluziunea
MKOR: 81% dintre organizatiile din Romania sprijina Diversitatea si Incluziunea
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Elena Icleanu 16 Iun 2020 10:35
Primul studiu despre Managementul Diversitatii si Incluziunii in organizatiile din Romania a fost lansat zilele acestea, de MKOR Consulting, impreuna cu Carta Diversitatii din Romania. Rezultatele sale sunt integrate in publicatia Managementul Diversitatii in Organizatiile din Romania, un proiect editorial unic care reuneste sub aceeasi umbrela concluziile primei cercetari locale privind managementul diversitatii, bune practici de management al diversitatii si incluziunii (D&I) din Romania, interviuri cu experti romani si internationali si o serie de mesaje de sustinere din partea mediului institutional si de afaceri pentru promovarea principiilor egalitatii si nediscriminarii in societatea romaneasca.
 
Diversitatea si Incluziunea (D&I) sunt concepte si valori deja obisnuite pentru companiile si organizatiile din intreaga lume. Totusi, pentru organizatiile din Romania, managementul Diversitatii si Incluziunii se afla abia la inceputul drumului. Practicile si politicile de D&I sunt de cele mai multe ori imprumutate de la companii globale si adaptate la legislatia, cultura si mentalitatile locale. Studiul MKOR arata ca majoritatea organizatiilor recunosc beneficiile pe care le aduce diversitatea si incluziunea atat pentru angajati cat si pentru companii.
 
Astfel, mai mult de 3 din 4 participanti la studiu, considera ca includerea valorilor D&I in organizatii conduce le cresterea nivelului de creativitate si productivitate a angajatilor, dar si a gradului de implicare a acestora in activitatile pe care le fac si a fidelitatii fata de organizatie.
In plus, politicile de D&I contribuie la imbunatatirea imaginii pe care au angajatorii, in comunicarea externa, dar si la imbunatatirea comunicarii interne.
 
Mai mult, peste 7 din 10 organizatii sunt de parere ca D&I contribuie la cresterea nivelului de satisfactie si motivatie in munca a angajatilor. Implicit, se produce o imbunatatire a calitatii vietii si a starii mintale si fizice a angajatilor, datorita crearii unui mediu in care fiecare este acceptat, in care opiniile fiecaruia sunt ascultate si in care toti primesc oportunitati egale.
 
81% dintre organizatiile din Romania se apleaca asupra diversitatii si incluziunii, prin activitati punctuale, practici ori strategii bine definite. Cele mai multe (45%) au o abordare mai degraba informala a practicilor referitoare la diversitate si incluziune, activitatile dedicate incluziunii fiind in general punctuale. Pe de alta parte, 36% dintre organizatii au formulat strategii bine definite, cu practici specifice de abordare a diversitatii si incluziunii. Acestea sunt, in general, companii mari care dispun de resurse financiare, umane si de know-how pentru activitatile de D&I: 60% dintre companiile mari au strategii de D&I si 33% aloca bugete anuale pentru acestea.
 
Doua treimi dintre organizatii asigura resurse financiare pentru activitatile ce sprijina diversitatea si incluziunea. Totusi, doar 16% au stabilite bugete anuale pentru managementul si activitatile de D&I, in timp ce cele mai multe organizatii (48%) aloca sumele necesare doar la nevoie, atunci cand sunt propuse si aprobate proiecte punctuale.
Strategiile de D&I si preocuparile organizatiilor din Romania vizeaza in special diversitatea de gen (86% dintre organizatiile care abordeaza D&I), integrarea persoanelor cu dizabilitati (63%) si a celor ce apartin unor grupuri etnice sau religioase (54%).
 
7 din 10 participanti la studiu au stabilit tinte masurabile de reprezentare a diversitatii si incluziunii in organizatiile lor, cele mai multe referindu-se la egalitatea de gen, reflectata in ponderea femeilor in organizatie, in general, si in pozitii de conducere in special.
Jumatate dintre organizatiile participante la studiu urmaresc sa echilibreze reprezentarea femeilor in pozitii de management, ponderea medie tintita fiind de 45% din totalul pozitiilor de management.
Alte 21% dintre organizatiile participante la studiu isi propun ca femeile sa fie reprezentate in Consiliul de Administratie, tinta medie fixata fiind de 47%.
Desi cele mai multe organizatii au tinte de reprezentare a D&I, implementarea politicilor care privesc diversitatea si incluziunea se face mai degraba nestructurat, mai mult de jumatate dintre ele (52%) neavand instrumente specifice de masurare a progresului.
 
***
Studiul a fost realizat in perioada august-decembrie 2019, pe un esantion de 77 de reprezentanti ai organizatiilor din Romania, antreprenori, manageri, specialisti HR si CSR, responsabili cu aspectele referitoare la diversitate si incluziune. Studiul a fost posibil datorita colaborarii dintre MKOR Consulting si Carta Diversitatii din Romania si a partenerilor lor, HR Club, Exec-Edu si PWN Romania.
Pentru a accesa studiul integral, click aici!
 
RAWLPLUGABONARE REVISTEALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
theda mar
concelex
MAKITA
quadratum
FRONTALE
strabag nivel 1
ness project
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
rigips
leviatan
CDS
viarom
noark

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500
econet
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander