Agenda Constructiilor
Miercuri, 27 Ianuarie 2021
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - MOREANU: A fost eliminata interdictia de a fi asociat unic in mai multe societati
MOREANU: A fost eliminata interdictia de a fi asociat unic in mai multe societati
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Elena Icleanu 06 Iul 2020 12:03
La finalul saptamanii trecute a fost promulgata si imediat publicata in Monitorul Oficial, Legea nr. 102/2020 care aduce modificari majore in ceea ce priveste SRL-urile inmatriculate in Romania.
Anterior acestor modificari, o persoana fizica sau juridica nu putea fi asociat unic in mai multe societati comerciale cu raspundere limitata, iar un SRL cu un asociat unic, nu putea fi la randul sau, asociat unic al unui alt SRL. Incalcarea acestei interdictii putea conduce la dizolvarea societatii de catre Ministerul Finantelor Publice sau orice alta persoana interesata.
Legea care elimina aceasta interdictie a fost promulgata si publicata in Monitorul Oficial in data de 2 iulie 2020, si va intra in vigoare in termen de trei zile de data publicarii.
Asadar, incepand cu data de 5 iulie 2020, o persoana fizica sau juridica, poate fi asociat unic in mai multe SRL-uri, aceasta constituind o modificare majora fata de dispozitiile legale in vigoare pana acum. 
Aceasta lege a fost respinsa de la promulgare de Presedintele Romaniei in luna ianuarie a.c., fiind solicitata reexaminarea, avand in vedere ca, in opinia Presedintelui, ar creste riscul evaziunii fiscale. Ulterior, legea a fost atacata de catre Guvern la Curtea Constitutionala, la finalul lunii aprilie, obiectia de neconstitutionalitate fiind respinsa la jumatatea lunii iunie.
Tot prin aceasta lege a fost eliminata si interdictia de a avea inregistrate in acelasi imobil mai multe societati decat numarul incaperilor spatiului in cauza. Astfel, pana acum, spre exemplu, intr-un apartament cu doua camere puteau avea sediul social cel mult doua societati. Prin aceeasi lege si aceasta interdictie a fost eliminata.
Totodata, cu privire la avizul din partea asociatiei de proprietari, care era necesar in situatia stabilirii sediului social intr-un imobil de locuinte colective (blocuri cu mai multe apartamente), noua lege elimina si interdictia obtinerii acestui acord daca administratorul emite o declaratie pe propria raspundere ca nu desfasoara activitati la sediul social.

*** Articol realizat de avocat dr. Daniel Moreanu, fondatorul biroului de avocatura Moreanu Law.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
elmas_1octAUTODESKCOVID-19ALLPLANVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
NOIEMBRIE/DECEMBRIE 2020!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ERBASU CONSTRUCT
hidroplasto
strabag nivel 1
rigips
ssab ag antrepriza generala
hilti
Acvatot 2019
CELCO 2020

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
ROGBC 2016
AHK 2018
ef-de-n
AICPS_30
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere