Agenda Constructiilor
Marti, 05 Iulie 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - PwC: Rata fraudelor si infractiunilor financiare impotriva firmelor este constanta
PwC: Rata fraudelor si infractiunilor financiare impotriva firmelor este constanta
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Stelian DINCA 29 Apr 2022 10:52
Peste 46% dintre companiile de la nivel global s-au confruntat cu fraude sau infractiuni financiare in ultimele 24 de luni, atacurile cibernetice, fraudarea clientilor si deturnarea de active fiind cele mai frecvente infractiuni, potrivit studiului bianual PwC "Global Economic Crime and Fraud Survey" (GECS) 2022.
Tehnologia si media si telecomunicatiile s-au confruntat cu cea mai mare incidenta a fraudelor dintre toate industriile, aproape doua treimi dintre companiile din aceste sectoare experimentand o anumita forma de frauda.
"Rata generala a fraudelor si infractiunilor financiare impotriva companiilor a ramas constanta fata de anul 2020 (47%), in pofida problemelor legate de lantul de aprovizionare, a instabilitatii mediului geopolitic, a unei economii incerte si a multor amenintari emergente. Pandemia a redus actele de insusire frauduloasa de bunuri, in parte pentru ca mai multi angajati lucreaza acum de la distanta, cu acces limitat la activele companiei, insa asistam la o crestere a amenintarilor din afara organizatiei. Criminalitatea cibernetica se afla in fruntea listei de amenintari cu care se confrunta in prezent companiile, iar pe viitor se preconizeaza o crestere a riscurilor de frauda in raportarile ESG si a celor prin intermediul platformelor digitale. Regulile jocului se schimba, iar companiile trebuie sa fie mai agile ca niciodata pentru a raspunde la aceste amenintari si sa adopte noi abordari si tehnologii de prevenire", a declarat Ana Sebov, liderul echipei de Forensic din cadrul PwC Romania.
In rezultatele sondajului din acest an, criminalitatea cibernetica a devansat cu o marja substantiala fraudele savarsite de clienti, cea mai frecventa infractiune in 2020. 42% dintre companiile cu venituri intre 1 si 10 miliarde de dolari au raportat ca s-au confruntat cu infractiuni cibernetice in aceasta perioada, in timp ce doar 34% au avut de-a face cu fraude savarsite de clienti.
Mai bine de jumatate (52%) dintre companiile cu venituri anuale globale de peste 10 miliarde de dolari s-au confruntat cu fraude in ultimele 24 de luni. In cadrul acestui grup, aproape una din cinci a raportat ca cel mai perturbator incident a avut un impact financiar de peste 50 de milioane de dolari.
Potrivit studiului PwC, cele mai putin afectate au fost companiile cu venituri mai mici de 100 de milioane de dolari, doar 38%, iar una din patru s-a confruntat cu un impact total de peste 1 milion de dolari.
"Cresterea numarului de platforme digitale, cum ar fi retelele sociale, serviciile (ridesharing, cazare) si comertul electronic, deschide usa riscurilor de frauda si de infractiuni economice, iar 40% dintre respondenti au experimentat o astfel de frauda", arata studiul citat.
De asemenea, frauda in materie de raportare ESG (modificarea informatiilor astfel incat acestea sa nu reflecte cu adevarat activitatile unei organizatii) si cea in lantul de aprovizionare au potentialul de a provoca perturbari mai mari in urmatorii ani. De exemplu, doar 6% dintre organizatii au declarat ca s-au confruntat cu fraude anti-embargo (participarea la boicoturi straine nesanctionate) in ultimele 24 de luni. Dar acest lucru s-ar putea schimba in urmatoarele 24 de luni, pe masura ce sanctiunile globale cresc la cele mai ridicate niveluri din istoria recenta, sustin reprezentantii PwC .
In mod similar, doar 8% dintre organizatiile care s-au confruntat cu fraude in ultimele 24 de luni s-au confruntat cu fraude in ceea ce priveste raportarea privind mediul, societatea si guvernanta (ESG). Cu toate acestea, pe masura ce ESG continua sa creasca in importanta pentru partile interesate, stimulentul de a comite fraude in acest domeniu ar putea creste.
De asemenea, doar una din opt organizatii a avut parte de noi incidente de frauda in lantul de aprovizionare ca urmare a perturbarilor cauzate de COVID-19, iar una din cinci organizatii considera ca frauda in lantul de aprovizionare reprezinta un domeniu de risc sporit ca urmare a pandemiei.
Rezultatele sondajului arata ca amenintarile din partea entitatilor externe sunt in crestere, iar infractorii devin din ce in ce mai puternici si mai eficienti. Aproape 70% dintre organizatiile care se confrunta cu frauda au declarat ca cel mai perturbator incident a fost provocat de un atac extern sau de o conlucrare intre surse externe si interne.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TERAPLASTALLBIMVideoConfAC-iulAUTODESK
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
MAI 2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
CELCO 2020
ERBASU CONSTRUCT
viarom
hilti
rigips
hidroplasto
CONCEPT STRUCTURE
FRONTALE
MAKITA
Acvatot 2019
leviatan
BMI_Icopal
leviatan
Ubitech

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere