Agenda Constructiilor
Joi, 02 Februarie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - ROCA X: Majoritatea companiilor in care ne-am implicat au o ascensiune rapida
ROCA X: Majoritatea companiilor in care ne-am implicat au o ascensiune rapida
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Stelian DINCA 17 Nov 2020 16:23
Anul acesta, cand in Romania investitiile au incetinit, ROCA X, proiect destinat afacerilor disruptive la inceput de drum, a sustinut 8 companii de tehnologie, dintre care 4 proiecte in etapa seed si 4 in etapa pre-seed. 5 dintre aceste tranzactii au fost realizate in perioada pandemiei. Portofoliul ROCA X cuprinde companii care activeaza in peste 10 sectoare de activitate, au ritmuri distincte de evolutie si se afla in varii stadii de dezvoltare a produselor, minimizand riscurile si sporind beneficiile, intr-o relatie win-win de parteneriat.
Sprijinul oferit anul acesta de catre echipa ROCA X ecosistemului de startup-uri din Romania, intr-un context de criza, confirma promisiunea companiei asumata fata de fondatori si fata de produsele lor inovatoare.
In anul ce urmeaza, ROCA X isi propune sa sustina aproximativ 10 de companii de tehnologie, dintre care jumatate se afla deja in stadiu avansat de evaluare a criteriilor de parteneriere. Industriile vizate prin urmatoarele tranzactii sunt: Fintech, eCommerce, Mobility sau Energy.
„In numai un an jumatate, majoritatea companiilor in care ne-am implicat au cunoscut o ascensiune rapida spre realizarea obiectivelor ambitioase pe care ni le-am setat. Suntem deja in ipostaza in care 6 dintre startup-uri au trecut in pasul urmator de dezvoltare si se afla in curs de atragere a unor runde superioare de finantare. Companiile pe care le-am sustinut au dovedit capacitatea de a deveni globale, si-au concretizat sau sunt in curs de a-si concretiza ideea intr-un produs bine definit, comercializabil, au un ritm de crestere sustinut si incep sa-si contureze pozitia pe piete, ceea ce ne confirma acuratetea principiilor de selectie”, a afirmat Alexandru Bogdan, CEO ROCA X.
ROCA X isi continua viziunea de a contribui cu finantare, knowledge si mentorat la ideile inovatoare cu modele de business puternice si produse scalabile la nivel international, iar tranzactiile realizate anul acesta indeplinesc toate conditiile pentru a deveni game changeri in tehonologie. ROCA X promite astfel sa devina rapid una dintre cele mai pragmatice solutii de sustinere a fondatorilor de startupuri cu idei inovatoare de business la nivel european si chiar global.
Inca la inceput de drum si in curs de maturizare, piata de tehnologie din Romania se diversifica si reprezinta un catalizator al dezvoltarii tuturor ramurilor societatii. Cu modele de business care raspund unor nevoi tot mai punctuale, ecosistemul de startupuri creste in ritmuri si stadii diferite geografic.
Domeniile de activitate in care activeaza companiile care s-au alaturat ROCA X in perioada pandemiei sunt: Cybersecurity (Coda Intelligence), Enterprise Software/Edutech (Code of Talent), SaaS/Edutech (Kinderpedia), Synthetic Media (Humans), eHealth/Medtech (xVision).
Printre cele mai promitatoare inovatii sustinute anul acesta de ROCA X se afla Code of Talent, care si-a dublat vanzarile anul acesta, xVision, care a crescut adoptia de la 0 la 25 de spitale si Kinderpedia, care si-a dublat baza platitoare si are multiple scoli care urmeaza sa adopte programul.
Cu suportul venit din partea echipei ROCA X, Code of Talent a valorificat cu succes cererea crescuta de servicii de online learning declansata de pandemie, construind engagement si un tool de atingere a obiectivelor de business indispensabil in aceasta perioada. Produsul inregistreaza o adoptie rapida la nivel global, fiind prezent in peste 20 de tari, printre care si Japonia, UAE si Brazilia. Compania a inregistrat anul acesta o dublare a veniturilor fata de 2019 si evalueaza o posibila extindere pe piata din SUA.
In domeniul imagisticii medicale, xVision aduce inovatia in spitale, optimizand durata de diagnostic si timpul medicilor prin analiza AI a radiografiilor. xVision a fost bine primit de piata din Romania, realizand parteneriate de colaborare cu peste 20 de spitale si analizeaza lunar peste 10.000 de radiografii.
O alta companie sustinuta de ROCA X este Kinderpedia, o solutie pentru managementul scolilor si gradinitelor, cu abordare customer centric si activa pe o piata nedigitalizata. Compania marcheaza anul acesta dublarea numarului de gradinite si scoli particulare platitoare, primele gradinite in Emiratele Arabe Unite si o dublare a veniturilor comparativ cu 2019. Modulele gratuite oferite de Kinderpedia au fost adoptate de o multitudine de scoli de stat din Romania, pentru care se asteapta deblocarea bugetului pentru adoptarea integrala a solutiei. In pasul urmator compania vizeaza extinderea pe pietele din UK, Elvetia si Portugalia.
Coda Intelligence, un produs dezvoltat pentru pietele din US, dar cu adoptie si in Romania sau in regiune, face accesibil si inteligibil pentru decidentii non-tehnici domeniul complex al cybersecurity-ului, ajutand ownerii de companii sa inteleaga vulnerabilitatile infrastructurii lor digitale si impactul financiar al atacurilor cibernetice. Castigatori ai unui proiect european de R&D, echipa din Coda Intelligence din US a dat startul comercializarii produsului, accelerandu-si cresterea.
Humans este una dintre putinele initiative deep tech din piata cu posibilitatea deschiderii unui blue ocean market global in generarea de continut media automatizat. Echipa ROCA X isi propune sa aduca perspective noi, customer oriented, de dezvoltare a produsului. In viitor, Humans ar putea crea productie media prin inteligenta artificiala, simplificand si eficentizand munca in mii de proiecte media.
Avand ca tinta maximizarea potentialului global al startupurilor pe care le sustine, ROCA X se parteneriaza, intr-un mod de lucru side-by-side cu fondatorii, stimuland evolutia de la idee la companii revolutionare. „Ne uitam intotdeauna la startup-uri in care regasim pasiunea si dedicarea pe care noi insine le avem si ne asumam o abordare hands-on si lucrativa, in care venim cu o structura clara de mentorat, cu experienta in management si marketing a seniorilor nostri, si astfel reusim cucerirea de noi piete. Avem in permanenta un pipeline consistent si solid de startupuri promitatoare, din domenii diversificate, care ne ajuta sa solidificam cunostintele noastre despre ecosistemul de startupuri si sa promovam inovatia in toate segmentele societale, international, prin parteneriate de tip win-win”, a completat Alexandru Bogdan, CEO ROCA X.
Tot anul acesta a fost sustinut si proiectul care a confirmat prezenta ROCA X pe piata din Israel. Este vorba despre FAB, un proiect israelian destinat revolutionarii practicilor de mentenanta a parcurilor de productie a energiei eoliene on shore si off-shore, care inoveaza zona de servisare in energia regenerabila.
ROCA X a sustinut pana acum un numar de 17 startupuri, in etape diferite de crestere, dintre care 6 au trecut urmatorul pas in dezvoltarea lor si se afla in atragerea unor runde superioare de finantare. Dintre acestea, 8 startupuri s-au alaturat anul acesta ROCA X. Toate aceste companii au beneficiat de un mix de input strategic in componenta de marketizare si vanzare a produsului, de consultanta si sustinere din partea ROCA X in atingerea unor noi etape de crestere ale businessurilor.
In 2021 sunt vizate alte 10 companii de tehnologie cu potential de crestere accelerata, dar mai ales sustinerea companiilor partenere in etapele ulterioare de dezvoltare.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulTERAPLASTman and machineALLBIMMESENBURG
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A ap─ârut editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2022!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 171 (Noiembrie-Decembrie 2022)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
CELCO 2020
BALTIC
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
leviatan
BMI_Icopal
leviatan
FRONTALE
hilti
viarom
rigips
MAKITA
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023