Agenda Constructiilor
Miercuri, 30 Septembrie 2020
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - TPA: Tratamentul fiscal al diurnelor salariatilor, in atentia inspectiilor ANAF
TPA: Tratamentul fiscal al diurnelor salariatilor, in atentia inspectiilor ANAF
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Elena Icleanu 10 Feb 2020 15:51
Firmele de constructii se afla printre societatile cele mai controlate de ANAF, inspectiile vizand in special verificarea tratamentului fiscal al diurnelor acordate salariatilor. In vizorul institutiei fiscale se mai afla si firmele care inregistreaza pierderi, precum si cele care fac parte dintr-un grup si care au afaceri cu entitatile afiliate, companiile ce detin solduri mari de bani in casierie sau sume importante acordate ca avans spre decontare si care nu distribuie dividende, precum si firmele ce raporteaza sume mari de TVA de recuperat, dar care nu solicita rambursarea o perioada lunga de timp.
Potrivit companiei de consultanta TPA Romania, anul trecut ANAF a desfasurat un numar in crestere de inspectii fiscale inopinate avand ca tematica preturile de transfer, un tip de control care a devenit tot mai frecvent incepand cu 2018. Potrivit estimarilor consultantilor, ANAF va continua controalele cu precadere asupra anumitor categorii de contribuabili.
"Din ceea ce am putut observa in cursul anului precedent, printre firmele verificate au fost cele care inregistreaza pierderi recurente sau cele care au avut o suma importanta de TVA de recuperat de la buget si nu au rambursari frecvente. Criteriile de risc si modul in care se realizeaza selectia firmelor ce vor fi controlate nu sunt insa transparente. Noi, in calitate de consultanti fiscali, putem observa tendinte, dar nu le putem spune clientilor cu certitudine daca si cand vor fi controlati", afirma Sorana Cernea, partener al TPA Romania si coordonatorul biroului din Cluj al firmei de consultanta si audit.
Potrivit reprezentantei TPA, firmele profitabile, care isi achita la zi datoriile fata de stat, sau cele care au controale recurente de rambursare de TVA si nu au avut sume semnificative refuzate la rambursare, nu au fost controlate.
"Acest fapt ne conduce la concluzia ca organul fiscal efectueaza analize de risc si tine cont de acestea atunci cand alege contribuabilii ce vor fi controlati", concluzioneaza Sorana Cernea.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
allbimALLBIMAUTODESKElmas 375COVID-19
ROCKWOOL 196
A aparut editia
SEPTEMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
CELCO 2020
Acvatot 2019
hilti
rigips
ssab ag antrepriza generala
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
ef-de-n
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
AHK 2018
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere