Agenda Constructiilor
Sambata, 13 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - ACI Cluj SA: Inceput solid de an, cu afaceri de 40 milioane lei obtinute in trimestrul I
ACI Cluj SA: Inceput solid de an, cu afaceri de 40 milioane lei obtinute in trimestrul I
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 19 Iun 2024 06:25
In primele trei luni ale anului 2024, compania de constructii ACI Cluj SA a inregistrat o cifra de afaceri de 40 de milioane de lei, evolutie ce reflecta un inceput solid de an si indica o continuitate in trendul ascendent al activitatii economice a companiei. Pentru intregul an in curs, ec. Oana Tomoiaga, directorul financiar al companiei, estimeaza ca businessul va atinge un nivel similar celui din 2023, cand ACI Cluj SA a inregistrat un rulaj de 306 milioane de lei. 
"Aceasta prognoza este sustinuta de portofoliul de proiecte aflate in derulare si cele planificate pentru adjudecare, strategiile de gestionare financiara care permit sustinerea activitatilor, chiar si in perioadele de incertitudine fiscala si pana la aprobarea bugetelor locale, capacitatea de adaptare si de a identifica noi surse de finantare si colaborari, mentinand astfel stabilitatea si cresterea economica", a precizat ec. Oana Tomoiaga.
In prezent, printre proiectele publice de anvergura la care participa compania, enumeram constructia Stadionului Municipiului Targoviste (Dambovita), realizarea de gradinite si crese in Targu Mures (Mures), extinderea Terminalului Pasageri Plecari pe latura de Nord la Aeroportul International "Avram Iancu" (Cluj), precum si executia unor lucrari de interventie la pavilionul D aferent Spitalului Militar. De asemenea, ACI Cluj SA lucreaza la noul bazin de inot didactic si de agrement Santion (Bihor), la Cazarma Sebes (Alba) si la reabilitarea si cresterea eficientei energetice a cladirii Inspectoratului de Politie Judetean si a Serviciului Roman de Informatii (Cluj).
 
 
"Constructia de cladiri publice reprezinta un domeniu complex si provocator, iar ACI Cluj SA se confrunta cu numeroase dificultati si provocari in acest sector. In prima parte a anului, pana la aprobarea bugetelor locale, compania trebuie sa sustina intreaga activitate de productie atat din surse proprii, cat si din surse atrase. Aceasta presupune o gestionare financiara riguroasa si o planificare strategica atenta. Una dintre cele mai mari provocari este gradul de incertitudine fiscala. Modificarile frecvente ale legislatiei fiscale genereaza nesiguranta si necesita ajustari continue ale bugetelor si planurilor financiare. Aceste schimbari pot afecta in mod semnificativ costurile proiectelor si pot crea dificultati suplimentare in administrarea resurselor financiare", a adaugat ec. Oana Tomoioaga.
Potrivit reprezentantei ACI Cluj SA, dificultatea in identificarea fortei de munca calificate si necalificate reprezinta o alta provocare majora, la fel ca ritmul lent al accesarii proiectelor. "De la momentul publicarii proiectelor pana la adjudecarea acestora, procesul poate fi extrem de lent si birocratic. Aceasta intarziere afecteaza planificarea si implementarea proiectelor. De asemenea, obtinerea autorizatiilor si avizelor necesare este adesea un proces complex si indelungat, care poate intarzia inceperea lucrarilor si poate genera costuri suplimentare", a explicat directorul financiar al ACI Cluj.
 
 
***
ACI Cluj SA este o companie de constructii cu traditie in Romania si o experienta de 72 de ani pe piata, perioada in care a functionat neintrerupt, sub diverse forme de organizare, dar a mentinut constant un portofoliu de proiecte majore, adevarate repere pentru perioadele in care au fost construite. De la fabricile ridicate inainte de anii '90, precum Armatura, Farmec, Libertatea, Combinatul de Utilaj Greu sau participarea la constructia Centralei Nucleare de la Cernavoda sau la Casa Poporului, la proiecte de anvergura recente, dar la fel de importante, precum stadionul Cluj Arena, Salina Turda, fabricile De’Longhi, La Lorraine, depozitele Macromex sau noul stadion Arcul de Triumf din Bucuresti, toate sunt referinte ale unei companii istorice, care a tinut pasul cu vremurile si a gasit solutii pentru a face ceea ce a stiut mai bine, indiferent de context - sa construiasca.
 
hiltiALLBIMABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Arduro
ness project
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
SSAB
theda mar
quadratum
EDIT-Structural
strabag nivel 1
MAKITA
konsent
viarom
BogArt
noark
leviatan
concelex
siniat
SIGM
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
rigips
CDS

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
ROGBC 2016
top 500
ef-de-n
econet
top 500
AICPS_30

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander