Agenda Constructiilor
Duminica, 02 Octombrie 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - BOUYGUES: Performanta deosebita in toate cele trei sectoare de activitate
BOUYGUES: Performanta deosebita in toate cele trei sectoare de activitate
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Cosmin Dincu 26 Nov 2019 06:35
Cu prilejul unei conferinte organizate la Paris, conducerea corporatiei Bouygues – Franta (reprezentand unul dintre cei mai importanti antreprenori de constructii pe plan global si un operator european semnificativ pe piata telecomunicatiilor, dar care integreaza si activitatea Colas) a anuntat rezultatele financiare ale primelor trei trimestre din 2019, semnaland faptul ca, in pofida unor probleme in domeniul constructiilor, s-a consemnat si in continuare o performanta robusta in toate cele trei sectoare de activitate, raportandu-se si o imbunatatire semnificativa a rezultatelor operationale curente, ceea ce a dus la confirmarea prognozei initiale pentru intregul exercitiu financiar in curs, intr-un mediu economic global ce ramane caracterizat de instabilitate. Astfel, incasarile s-au incadrat in estimarile de baza, fiind in crestere cu +9% in termeni reali fata de perioada similara din exercitiul fiscal precedent. Totodata, din punct de vedere al bazei de comparare like-for-like (LFL), care exclude impactul achizitiilor si fluctuatiilor de schimb valutar, vanzarile au fost mai mari cu +5%, comparativ cu ianuarie-septembrie 2018, la rate constante de schimb intre euro si principalele monede specifice statelor unde se deruleaza operatiuni specifice. „Astfel, cifra de afaceri din intervalul analizat s-a situat la 27,601 miliarde euro, in comparatie cu 25,219 miliarde euro (date recalculate) si au fost solutionate unele probleme initiale legate de rentabilitate, care a redevenit pozitiva, reflectand un profit net mai consistent decat cel consemnat anterior. In acest context, profitul operational curent s-a cifrat la 1,118 miliarde euro, cu 260 milioane de euro mai mult ca in intervalul similar din 2018. Daca se includ si operatiunile legate de activitatea The Miller McAsphalt Group, precum si de anumite vanzari la nivelul Bouygues Telecom sau de cheltuielile non-curente ale Bouygues Construction, profitul operational al holdingului s-a plasat la 1,168 miliarde euro, iar prin cuantificarea unor costuri exceptionale, precum si prin activitatea usor deficitara la nivelul Bouygues Telecom, s-a ajuns la un profit net atribuit grupului de 848 milioane de euro, reprezentand o majorare cu 77 de milioane de euro a acestui indicator. Totodata, este remarcabil ca, intr-un context economic ce ramane provocator, Bouygues a reusit sa obtina rezultate solide, demonstrand flexibilitate comerciala – ilustrata mai ales prin fructificarea tuturor oportunitatilor din sectorul de constructii –, astfel incat la 30 septembrie 2019 portofoliul de contracte si comenzi specific diviziei de constructii a insumat un nivel optim, de 32,5 miliarde euro. De asemenea, structura financiara indica baze sustenabile de dezvoltare, avand ca premise fluxul optim de lichiditati si controlul strict al datoriei nete, care s-a redus la 4,6 miliarde euro, in scadere cu aproape 0,9 miliarde euro pe baze de calcul anuale”, se precizeaza intr-un comunicat al grupului.
In detaliu, pentru divizia de constructii, chiar daca portofoliul de contracte a fost mai redus cu -4% ca in septembrie 2018, cele 32,5 miliarde euro, consemnate la acest indicator, constituie un nivel foarte bun pentru grup. De aceea, vanzarile raportate de divizie au fost mai mari cu +9% in termeni reali si cu +4% LFL, cu toate ca activitatea internationala s-a stabilizat (si s-au consemnat contracte noi de infrastructura, cu o valoare ceva mai semnificativa, doar in Hong Kong si in Los Angeles). Insa, in Franta, s-au accelerat proiectele rutiere in intregul Hexagon si cele de constructie a unor porturi in sudul tarii, estimandu-se totodata o dinamica optima pentru Grand Paris Express.
Ca perspective pentru intregul an 2019, se mentin cele anuntate anterior, prin care se are in vedere majorarea profitabilitatii, generand si un flux liber de lichiditati de minimum 300 milioane de euro la nivelul Bouygues Telecom. In urmatorii doi ani, fluxul net de numerar va spori la un miliard de euro, gratie contributiei tuturor celor trei sectoare de activitate – constructii (prin Colas si alte entitati),  Bouygues Telecom (telecomunicatii) si canalul media TF1.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulTERAPLASTAUTODESKALLBIM
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
SEPTEMBRIE
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CELCO 2020
MAKITA
FRONTALE
leviatan
strabag nivel 1
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
hilti
ERBASU CONSTRUCT
BMI_Icopal
rigips
leviatan
viarom
Acvatot 2019

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere