Agenda Constructiilor
Sambata, 04 Februarie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - CA Immo isi vinde portofoliul de cladiri catre Paval Holding si iese din Romania
CA Immo isi vinde portofoliul de cladiri catre Paval Holding si iese din Romania
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Stelian DINCA 23 Nov 2022 13:28
Compania globala de consultanta CBRE a consiliat CA Immo in procesul de vanzare a portofoliului sau de cladiri de birouri din Romania, compus din sapte proprietati de clasa A, situate in Bucuresti, catre Paval Holding, care a preluat si echipa de management. Grupul detinut de fratii Paval a devenit astfel cel de-al doilea cel mai mare proprietar de cladiri de birouri de pe piata locala.
"Suntem foarte bucurosi sa vedem ca interesul investitorilor romani pentru segmentul de birouri este pe un trend de crestere rapida. Suntem mandri ca am lucrat la peste 50% din cele mai importante tranzactii de investment din acest an. Echipa noastra de investment este acum coerenta, experimentata si si-a extins capacitatile." a declarat Mihai Patrulescu (foto), Head of Investment Properties, CBRE Romania.
CBRE a fost singurul agent implicat in aceasta tranzactie si a actionat in calitate de consultant financiar si imobiliar exclusiv al CA Immo. CBRE a fost selectat de catre vanzator pe baza expertizei si abilitatilor echipei sale locale si internationale de investment.
Aceasta tranzactie face parte din pipeline-ul record de tranzactii al CBRE Romania pentru 2022, un pipeline cu o valoare de peste 1 miliard de euro si active din toate segmentele imobiliare comerciale. In ciuda numeroaselor provocari cu care se confrunta industria imobiliara locala, piata romaneasca ramane foarte solida, iar interesul investitorilor internationali, regionali si locali se mentine la un nivel constant.
"Aceasta este ce mai mare tranzactie imobiliara realizata vreodata in Romania, fiind si cea mai mare investitie realizata de o companie 100% romaneasca. Portofoliul CA Immo, pe care l-am reprezentat cu servicii complete, este unul extrem de solid, creat si perfectionat in peste 20 de ani. Portofoliul are un mix impecabil de chiriasi internationali si nationali, cladiri cu o locatie strategica si o rata de retentie exceptionala. Este mai mult decat o tranzactie record, este un moment definitoriu in istoria pietei imobiliare din Romania", a adaugat Laura Dumea-Bencze, Director Investment Properties, CBRE Romania.
Portofoliul din Romania al CA Immo este compus din sapte cladiri de birouri care beneficiaza de o rata de ocupare excelenta, toate situate in zone principale ale Bucurestiului, cu o suprafata totala inchiriabila (GLA) de aproximativ 165.000 mp.
- Bucharest Business Park (26.700 mp)
- Campus 6.1 (22.700 mp)
- Europe House (16.400 mp)
- Opera Center I (11.900 mp)
- Opera Center II (3.500 mp)
- Orhideea Towers (37.000 mp)
- Riverplace (47.000 mp).
CA Immo, listat la bursa din Austria, este unul dintre cei mai importanti proprietari imobiliari de pe piata locala si a vandut intregul portofoliu de active imobiliare din Romania ca parte a procesului continuu de rotatie a capitalului. Portofoliul romanesc este un exemplu clar al strategiei CA Immo: expunere concentrata in locatii CBD consacrate si subpiete emergente, care atrage chiriasi din mai multe sectoare pentru a crea sinergii de portofoliu si a construi un avantaj competitiv.
Echipa CBRE include experti din zona de consultanta imobiliara si consultanta financiara la nivelul Europei.
Benjamin Rouah, Head of Continental Europe, RE Investment Banking CBRE, a comentat: “As vrea sa multumesc tuturor partilor implicate. Suntem onorati ca am lucrat la aceasta tranzactie, care demonstreaza pozitionarea unica a CBRE pentru a oferi consultanta clientilor cu portofolii imobiliare, prin imbinarea expertizei de M&A si real-estate. Este una din cele mai complexe proiecte la care echipa a lucrat, intr-un timp scurt.”
In primele noua luni ale anului 2022, pe piata de investitii din Romania au fost incheiate tranzactii cu un volum total de 650 milioane euro, cu 16% mai mult fata de aceeasi perioada din 2021, potrivit celor mai recente date de la CBRE Research.
Se estimeaza ca pana la sfarsitul anului 2022, volumul total al tranzactiilor va ajunge la 1,2 mld EUR, cu aproximativ 30% mai mult decat anul trecut.
 
MESENBURGTERAPLASTVideoConfAC-iulman and machineALLBIM
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A ap─ârut editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2022!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 171 (Noiembrie-Decembrie 2022)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
strabag nivel 1
CELCO 2020
MAKITA
viarom
rigips
Ubitech
BMI_Icopal
ERBASU CONSTRUCT
BALTIC
Acvatot 2019
leviatan
FRONTALE
hilti

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
ef-de-n
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023