Agenda Constructiilor
Joi, 16 Septembrie 2021
wienberger
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - COLLIERS: Consultanta tehnica pentru 3,4 milioane de mp de spatii comerciale
COLLIERS: Consultanta tehnica pentru 3,4 milioane de mp de spatii comerciale
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Stelian DINCA 03 Iun 2021 10:29
 Colliers a oferit servicii de consultanta tehnica pentru 3,4 milioane de metri patrati de spatii industriale, birouri, retail si hoteluri in 15 ani de activitate a diviziei de Building Surveying
Atentia crescuta pe care bancile finantatoare, dar si investitorii si proprietarii de imobile o acorda rapoartelor concise si complete privind constructia, impactul cladirilor asupra mediului construit, cumpararea sau vanzarea proprietatilor imobiliare a dus la cresterea numarului de solicitari de servicii de consultanta legate de activitati de monitorizare a proprietatii si efectuare a rapoartelor de audit tehnic si commissioning. Cu o experienta de 15 ani in piata, Colliers a oferit astfel de servicii pentru 3,4 milioane de metri patrati de spatii, dintre care aproximativ 2 milioane de metri patrati sunt in proiecte de monitorizare.
Cu un portofoliu de clienti care cuprinde de la investitori, institutii financiare si pana la proprietari si chiriasi, divizia de Building Surveying a Colliers realizeaza rapoarte de monitorizare a lucrarilor de constructii pentru banci finantatoare, rapoarte de audit tehnic („technical due diligence”) pentru investitori sau institutii financiare, dar si rapoarte de commissioning pentru a raspunde cerintelor de comisionare din cadrul proceselor de obtinere a certificarilor verzi LEED si BREEAM.
Monitorizarea dezvoltarilor imobiliare este un serviciu solicitat in special de catre bancile creditoare pentru verificarea si confirmarea lucrarilor executate de dezvoltatorii imobiliari si confirmarea si verificarea solicitarilor de retrageri din creditul aprobat. Practic, aprobarile bancilor finantatoare pentru retragere se efectueaza in urma rapoartelor de monitorizare executate de specialistii Colliers, care confirma, printre multe aspecte tehnice si financiare, concordanta dintre devizele de lucrari de constructii si facturile constructorilor pentru lucrarile efectuate.
„In decursul celor 15 ani de activitate in segmentul de Building Surveying, Colliers a fost un „rulment” important in intreg mecanismul dezvoltarilor imobiliare in care am fost implicati si pentru care ne-au fost solicitate serviciile. Astfel, prin realizarea de rapoarte de monitorizare, am avut un impact in livrarea pe piata a 18 hale industriale, 16 cladiri de birouri, 15 cladiri rezidentiale, 5 centre comerciale si a 2 hoteluri, totalizand aproximativ 2 milioane de metri patrati”, explica Oana Stamatin, Director of Green Certifications and Building Surveying la Colliers.
Totodata, acelasi departament s-a ocupat de servicii de „technical due diligence” si rapoarte de audit tehnice pentru 4 hoteluri, 13 parcuri industriale, 17 cladiri de birouri, 7 portofolii de spatii de retail (centre comerciale, spatii stradale, hipermarketuri), care cumuleaza o suprafata de circa 1,4 milioane de metri patrati. Acest tip de analiza a proprietatilor ofera o imagine realista despre starea constructiei din punct de vedere tehnic, dar si o estimare clara a reparatiilor care trebuie facute pentru a respecta proiectul initial si standardele de calitate.
In ultimul an, a crescut interesul bancilor finantatoare pentru dezvoltari industriale, de rezidential si de tip strip-mall, observa consultantii Colliers.
„Piata de Building Surveying urmareste in oglinda trendul din piata imobiliara locala. Daca anul acesta se construieste mai mult industrial, rezidential sau retail (strip-mall), se finanteaza sau se cumpara astfel de dezvoltari, deci si noi facem rapoarte pentru astfel de dezvoltari. In prezent, lucram pentru opt clienti de project monitoring si audit tehnic si trei clienti de commissioning”, conchide Oana Stamatin.
Printre companiile pentru care Colliers a oferit de-a lungul timpului astfel de servicii se numara dezvoltatorul imobiliar CTP, dar si banci precum BRD Groupe Société Générale sau Banca Transilvania.
 
VideoConfAC-iulAUTODESKgamma_2021TERAPLASTALLBIM
ROCKWOOL 196
A aparut editia
AUGUST 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
rigips
Ubitech
cv water 2021
Acvatot 2019
hidroplasto
leviatan
strabag nivel 1
hilti
ERBASU CONSTRUCT
CELCO 2020

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
ROGBC 2016
AHK 2018
ef-de-n
bienala
AICPS_30
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere