Agenda Constructiilor
Marti, 21 Martie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - CON-A: "Estimam o crestere a cifrei de afaceri cu 5% pentru 2015"
CON-A: "Estimam o crestere a cifrei de afaceri cu 5% pentru 2015"
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 23 Mar 2015 15:31
Compania Con-A, cu sediul in Selimbar - Sibiu, are in executie lucrari evaluate la peste 45 milioane de euro, majoritatea proiectelor fiind pentru constructii civile si industriale si avand ca beneficiari companii multinationale. In prezent, antreprenorul este implicat in edificarea halei de productie de gips-carton Siniat - Turceni, precum si a etapei a doua din cadrul Liberty Technology Park Cluj. Anul trecut, Con-A a realizat o cifra de afaceri de 237 milioane de lei, valoare comparabila cu nivelul din 2013, pentru anul in curs fiind vizata o crestere de 5%, pana la 250 milioane de lei.
Interviu cu Mircea Bulboaca (60 de ani), directorul general al companiei Con-A.
 
- Cum estimati ca se va dezvolta piata locala a constructiilor in perioada urmatoare?
- Desi semnalele sunt divergente, pe segmentul de constructii industriale si civile, in cadrul caruia activam preponderent, estimam, totusi, o crestere de aproximativ 5% in 2015. Previziunea este realizata pe baza semnalelor ce indica o ascensiune a pietei, resimtite inca de la sfarsitul anului trecut. Un indicator pentru noi, in acest sens, este si nivelul mai ridicat de lucrari contractate fata de aceeasi perioada din 2014, ceea ce ne face sa fim usor mai optimisti pentru anul in curs.
 
- Care sunt principalele proiecte la care lucrati in prezent?
- Avand in vedere faptul ca majoritatea lucrarilor pe care le derulam in prezent sunt pentru companii multinationale, avem anumite clauze contractuale care ne impiedica sa facem publice numele lor sau detalii din contract. Cele mai multe obiective in care suntem implicati provin din domeniul productiei industriale si auto, dar avem si un proiect de reconversie a unui fost parc industrial in spatii de birouri clasa A. De asemenea, lucram la realizarea unei autobaze pentru flota de transport local din Sibiu si tocmai am finalizat un centru de cercetare si dezvoltare pentru unul din marii investitori prezenti pe piata din Romania in domeniul industriei auto. Proiectele derulate in prezent sunt in diferite etape de executie si insumeaza peste 112.000 mp, fara a lua in calcul amenajarile exterioare. Datorita faptului ca beneficiarii au nevoie de termene cat mai scurte de executie, cele mai multe proiecte au ca perioada de realizare cateva luni. Din acest motiv, majoritatea proiectelor pe care le derulam se vor finaliza in acest an.
 
- Ce investitii ati planificat in 2015?
- In acest an ne propunem sa realizam o serie de investitii in extinderea capacitatilor de productie existente, in continuarea programului de innoire a flotei auto si de utilaje, precum si in amenajarea sau reamenajarea unor cladiri aflate in proprietatea companiei. Valoarea acestor proiecte este de aproximativ doua milioane de lei. Aceste proiecte sunt realizate in continuarea investitiilor din anii trecuti, cand am inceput un program amplu de reinnoire a utilajelor si mijloacelor auto care aveau un grad de uzura ridicat. De asemenea, am realizat o investitie importanta in extinderea si modernizarea sediului central al companiei. Pentru aceste proiecte am alocat anterior circa 3 milioane de lei.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TERAPLASTman and machineVideoConfAC-iulALLBIM
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
viarom
hilti
BMI_Icopal
Ubitech
BALTIC
rigips
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
CELCO 2020
theda mar
FRONTALE
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
CDS
MAKITA

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
econet
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023