Agenda Constructiilor
Sambata, 04 Aprilie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - C&W ECHINOX: Piata tranzactiilor de investitii a crescut cu 43% in primul semestru
C&W ECHINOX: Piata tranzactiilor de investitii a crescut cu 43% in primul semestru
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 17 Aug 2017 13:57
Piata tranzactiilor de investitii din Romania a crescut cu 43% in prima jumatate a acestui an, pana la aproximativ 530 de milioane de euro, fiind impulsionata in special de operatiunile cu portofolii de retail, potrivit unui studiu realizat de compania de consultanta imobiliara Cushman & Wakefield Echinox. Astfel, in primele sase luni au fost consemnate nu mai putin de sase tranzactii care au implicat portofolii de spatii comerciale, cele mai importante fiind participatia de 50% achizitionata de grupul Atterbury din patru centre comerciale detinute de Iulius Mall, achizitiile grupului Mitiska (50% dintr-un portofoliu de opt parcuri comerciale, respectiv un portofoliu format din alte 11 parcuri comerciale), vanzarea ultimelor patru spatii in care mai functionau hipermarketuri Real, vanzarea spatiilor Praktiker din Ploiesti si Constanta, respectiv a unitatilor XXL Megadiscount din Sibiu si Galati.
Conform consultantilor de specialitate, aceste tranzactii s-au inregistrat pe fondul unei evolutii pozitive a economiei, in general, si a consumului, in particular, in conditiile in care PIB-ul Romaniei a consemnat, in primele sase luni ale anului in curs, o crestere de 5,8%, iar comertul cu amanuntul a avansat cu 7,3%, dupa o alta evolutie spectaculoasa (+13,5%) in 2016.
Piata din Bucuresti a atras doar 24% din volumul total de investitii, in Capitala fiind tranzactionate in special cladiri de birouri, precum Green Court C, Polona Business Center, ART Business Center 7 sau Cascade Offices. In afara Bucurestiului, pe langa proprietatile de retail au fost tranzactionate spatii logistice si industriale in preajma oraselor Sibiu si Pitesti.
"Exista o evidenta schimbare pozitiva cu privire la interesul investitorilor fata de activele imobiliare, in special de la inceputul anului 2017. Acest fapt va aduce o lichiditate suplimentara pe piata, dar nu va avea un impact asupra randamentelor pe termen scurt, in conditiile in care investitorii sunt, in continuare, foarte atenti in procesul de selectie a activelor tinta", a declarat Tim Wilkinson, partener al companiei C&W Echinox (foto).
Printre competitorii care au accesat piata imobiliara din Romania in prima jumatate a acestui se afla grupul sud-african Atterbury si Hili Properties, companie care a achizitionat cladirea de birouri ART Business Center 7, din nordul Capitalei.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TeraSteelACADCOVID-19ALLBIM
A aparut editia
MARTIE-APRILIE!

Autentificare

 
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere