Agenda Constructiilor
Miercuri, 24 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - GLOBALWORTH: Piata imobiliara isi continua trendul ascendent in 2019
GLOBALWORTH: Piata imobiliara isi continua trendul ascendent in 2019
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 20 Dec 2018 07:03
Piata imobiliara se va inscrie si in 2019 pe un trend ascendent atat ca volum al tranzactiilor incheiate, cat si din punct de vedere al interesului aratat de investitori, potrivit opiniei lui Dimitris Pergamalis, Head of Construction & Development in cadrul Globalworth, lider pe piata dezvoltarilor de spatii pentru birouri din Romania si Polonia.
"Avem toate motivele sa fim increzatori ca trendul ascendent va fi mentinut si in perioada urmatoare. Romania ramane o destinatie atractiva pentru investitiile imobiliare, iar performanta sectorului este sustinuta de cererea de spatii de birouri, venita in special de la companii de IT&C, BPO si financiare, mare parte dintre ele multinationale care isi extind operatiunile si isi consolideaza pozitia pe piata locala", a explicat managerul.
Potrivit estimarilor, in 2019 vor fi livrati 340.000 mp de spatii pentru birouri in Bucuresti, iar aproximativ 40% dintre aceste spatii sunt deja inchiriate. Unul dintre cele mai importante proiecte pe care Globalworth le va livra in prima parte a anului 2019 este Renault Bucharest Connected, cu o suprafata de 47.000 mp, dezvoltat pentru Groupe Renault Romania.
"In acelasi timp, am observat si o crestere constanta a interesului pentru zona industriala si de spatii logistice. In 2019 vom continua sa extindem platforma noastra logistica din Timisoara prin demararea celei de-a doua faze a Timisoara Airport Park (TAP)", a precizat Dimitris Pergamalis.
Pentru Globalworth, anul 2018 a fost unul dintre cei mai importanti din istoria companiei, marcand extinderea pe piata din Polonia, prin achizitia unei participatii majoritare in Globalworth Poland Real Estate N.V. (GPRE). "Ca rezultat al acestui pas si al unor achizitiilor ulterioare, am reusit sa devenim intr-un timp foarte scurt cel mai mare investitor si proprietar de birouri din Polonia si liderul pietei de cladiri de birouri din Europa Centrala si de Est. In plus, dupa ce in iunie anul trecut am listat primele noastre obligatiuni corporative, in valoare record pentru Bursa de Valori din Bucuresti, de 550 de milioane de euro, in mai 2018 a urmat a doua emisiune de obligatiuni, tot in valoare de 550 milioane de euro. Aceste instrumente financiare vin sa sustina strategia noastra de crestere", a explicat reprezentantul Globalworth.
 
Noi proiecte de dezvoltare vor fi demarate anul viitor
In 2019, compania se va concentra pe continuarea proiectelor aflate in curs de dezvoltare, isi va extinde portofoliul si va continua sa identifice oportunitati atractive de investitii, pentru a-si consolida pozitia de lider pe piata de birouri din regiune. Pentru prima parte a anului viitor este planificata finalizarea proiectului Renault Bucharest Connected (RBC), iar pana la finalul lui 2019 vor fi definitivate lucrarile de constructie si pentru complexul Globalworth Campus, care, odata cu finalizarea Tower III, va cuprinde trei cladiri de birouri, cu o suprafata inchiriabila totala de 92.000 mp si 760 locuri de parcare. In plus, complexul va integra si unul dintre cele mai mari centre de conferinte din Bucuresti. Tot in 2019, compania va demara constructia Globalworth Square, cladire situata pe terenul dintre Globalworth Green Court si Globalworth Plaza, proiect ce va deveni, conform datelor dezvoltatorului, cea mai avansata cladire din punct de vedere tehnologic si cea mai "verde" de pe piata. Aditional, compania va incepe lucrarile la cea de-a patra cladire din complexul Globalworth Green Court, ce va fi similara cu cele deja existente.
Globalworth este unul dintre cei mai importanti dezvoltatori imobiliari din Romania si Polonia, cu un portofoliu de circa doua miliarde euro, din care aproximativ 90% genereaza venituri. In Romania, grupul detine proprietati in Bucuresti, Timisoara si Pitesti, iar in Polonia, in orasele Varsovia, Wroclaw, Lodz, Cracovia, Gdansk si Katowice.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGSISECAMABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
siniat
ness project
strabag nivel 1
concelex
theda mar
Ubitech
viarom
MAKITA
rigips
EDIT-Structural
quadratum
leviatan
noark
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
CDS

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
top 500
ROGBC 2016
econet
top 500
AICPS_30
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander