Agenda Constructiilor
Luni, 02 Octombrie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - HEBERGER CONSTRUCTII estimeaza o dublare a veniturilor
HEBERGER CONSTRUCTII estimeaza o dublare a veniturilor
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Simona Ene 05 Mar 2013 09:23
In pofida faptului ca s-a implicat in mai multe proiecte din punct de vedere numeric, in 2012, incasarile subsidiarei autohtone a grupului german omonim - Heberger Constructii (din Bucuresti) - au scazut putin sub 50% din valoarea cifrei de afaceri inregistrate in exercitiul financiar precedent. Situatia a fost cauzata de fondurile scazute alocate lucrarilor adjudecate, precum si de amanarea, pentru acest an, a unor contracte de amploare, incheiate inca din 2012. Astfel, Claus Kegel, directorul general al Heberger Constructii estimeaza dublarea veniturilor, cuantumul acestora depinzand de demararea lucrarilor la proiectele contractate deja.
 
- Ce proiecte urmeaza sa demarati?
- In luna iunie a anului trecut am incheiat un contract important, ce prevede renovarea centrului de afaceri Millennium (din Capitala), insa, pana in prezent, am efectuat exclusiv lucrarile de proiectare. Totodata, in 2012, am adjudecat lucrarea de reabilitare a unei cladirii de birouri din Bucuresti, insa - inclusiv in cazul acestui proiect - demararea lucrarilor a fost amanata pentru primavara anului in curs. In curand, dezvoltatorii vor lansa noi informatii cu privire la evolutia acestor investitii. Totodata, am participat cu oferte in cadrul mai multor proiecte disponibile pe piata, aflate momentan in etapa de analiza a documentatiilor.
 
- Care a fost stategia de contracarare a efectelor recesiunii?
- In ultimii doi ani, pe fondul situatiei existente, am efectuat lucrari atat in zone indepartate ale Romaniei, cat si in afara granitelor tarii, reprezentand inclusiv proiecte de dimensiuni mici sau lucrari dificile de reconstructie, iar in viitor vom continua sa abordam toate oportunitatile din domeniu. Anul trecut, am edificat doua centrale pe baza de biomasa - una amplasata in Radauti, iar cealalta in Cehia, unde am colaborat cu subsidiara regionala Heberger CZ - si am inlocuit fatada din piatra a cladirii ce gazduieste ambasada Germaniei in Bucuresti. Toate aceste proiecte au fost realizate cu succes, insa, din pacate, au avut dimensiuni reduse, ceea ce a generat scaderea cifrei de afaceri. In continuare, vom incerca sa minimizam, in masura posibilului, costurile fixe si sa fim cat mai flexibili in decizii.
 
- Cum va evolua piata specifica in viitor?
- In ceea ce ne priveste, consideram ca problema principala in domeniul specific - si din punct de vedere economic, in general - consta in nivelul scazut al investitiilor directe, iar odata ce acest obstacol va fi eliminat, vor incepe sa apara mai multe oportunitati. Pana atunci, se va remarca o continuare a procesului de selectie a furnizorilor si subcontractorilor, la finalul acestei perioade ramanand cei ce vor fi suficient de puternici si vor putea sa-si continue activitatea si sa contribuie la redresarea pietei.
 
- Care a fost evolutia celorlalte filiale ale firmei?
- Datorita faptului ca Germania a ramas cel mai puternic stat din punct de vedere economic din Europa, situatia pietei federale a fost optima, influentand pozitiv si afacerile subsidiarei Heberger din regiune. Pe un trend ascendent s-au situat inclusiv incasarile filialelor noastre din Abu Dhabi si Praga. In ceea ce priveste activitatea sucursalei autohtone a grupului, perspectivele de crestere considerabila a cifrei de afaceri din 2013 sunt posibile, mai ales pe fondul incasarilor scazute de anul trecut. Cu toate acestea, o estimare a activitatii pe termen lung si mediu nu este posibila inca, din cauza circumstantelor imprevizibile ce influenteaza mediul de afaceri. Consideram ca o evolutie sustenabila implica o combinatie intre mai multe aspecte, printre care se afla certitudinea, reconsolidarea increderii dupa perioada de criza, imbunatatirea mediului financiar etc.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiman and machineALLBIMALLBIMVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 176 (August 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
Ubitech
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
leviatan
FRONTALE
grundfos
viarom
noark
CDS
Acvatot 2019
MAKITA
BALTIC
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
rigips

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
BA 2023
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

urmarire comportare constructii, monitorizare structurala, monitorizare geotehnica