Agenda Constructiilor
Joi, 28 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - IMOTRUST investeste peste 40 milioane de euro in proiecte noi, pana in 2018
IMOTRUST investeste peste 40 milioane de euro in proiecte noi, pana in 2018
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 04 Sep 2015 08:02
Imotrust SA - Arad, unul dintre cei mai importanti dezvoltatori din zona de vest a tarii, va investi peste 40 milioane de euro pentru realizarea unor proiecte noi, atat rezidentiale, cat si industriale si de retail, pana in 2018. Compania isi concentreaza activitatea pe dezvoltarea de proiecte in principal in vestul Romaniei (Arad, Oradea, Cluj-Napoca etc.), dar si in Bacau si Brasov. Investitiile se deruleaza direct, prin Imotrust SA, sau prin intermediul unor filiale ale sale. "Proiectele din anul 2015 sunt ambitioase, interesul major fiind de a aduce un plus de valoare comunitatii din partea de vest a tarii, prin constructia de spatii de servicii de clasa A si parcuri industriale. De asemenea, vor fi continuate si colaborarile cu firmele din grup in ceea ce priveste dezvoltarea cartierelor rezidentiale atat in Arad, cat si in Cluj-Napoca", au precizat reprezentantii Imotrust.
In prezent, dezvoltatorul lucreaza la intocmirea documentatiei PUZ si la optimizarea mobilarii terenului pe care il detine in apropierea Aeroportului International Arad, la 500 de metri de bucla de acces pe viitoarea autostrada Nadlac-Timisoara, in vederea constructiei de hale industriale cu structura metalica, avand o suprafata totala de circa 30.000 mp. Potrivit datelor Imotrust, activul este in stadiul de proiect, investitia urmand a fi realizata pe o arie totala de 84.300 mp. Valoarea totala a fondurilor necesare este de 5,6 milioane de euro, costul de constructie fiind evaluat la 150 de euro/ mp, iar cel de amenajare a celor 40.000 mp de teren liber la 25 de euro/ mp. Pe o arie totala de 80.000 mp vor fi realizate bransamente si racorduri.
Imotrust SA mai detine, in zona centrala a municipiului Arad, un teren cu o arie de 5.500 mp, unde vizeaza constructia cladirii de birouri Arc'Via Office (D+P+7E), investitie estimata la 6,5 milioane de euro. Terenul este situat pe Bd. Vasile Milea, la intersectia cu strada I.C. Bratianu, la o distanta de 350 de metri de Tribunalul Arad, intr-o zona in care functioneaza numeroase birouri notariale si de avocatura, ceea ce va facilita, potrivit estimarilor Imotrust, inchirierea unor spatii atent concepute si dimensionate. In prezent, investitia este in etapa de elaborare a conceptului arhitectural.
 
Parc industrial si centru de retail, dezvoltate prin Arcvia Minerva
Prin intermediul firmei Arcvia Minerva, Imotrust dezvolta Parcul Industrial Combinat, in Arad, ce va fi amplasat in apropierea E87/ DN7 Nadlac-Bucuresti, pe o suprafata totala de 26,31 hectare. Conform dezvoltatorului, proiectul include parcele de teren pe care pot fi dezvoltate facilitati de depozitare, productie, servicii si birouri. Valoarea estimata a investitiei este de 4 milioane de euro. Rocada Retail, singurul centru de retail din portofoliul Imotrust, va fi dezvoltat in Oradea, pe Calea Borsului, aproape de intrarea in tara dinspre Ungaria. Complexul comercial va fi realizat pe o suprafata totala de 7.500 mp, in urma unei investitii de 2,75 milioane de euro.
Prin intermediul Romana Residence Development SA, dezvoltatorul va mai construi 200 de locuinte unifamiliale (P+M) in cadrul ansamblului Romana Residence, din Arad (cartierul Gradiste), in total, pana in 2018, fiind vizata finalizarea unui numar total de 287 de unitati locative. Unitatile locative sunt disponibile in cinci variante arhitecturale, avand arii utile cuprinse intre 97 mp si 118 mp. Casele sunt construite pe o structura clasica (fundatii continue, perimetrale), incluzand pereti din zidarie ceramica cu grosime de 25 cm si un termosistem din polistiren expandat de 10 cm. Acoperisul, realizat din tigla ceramica sau de beton, este izolat cu vata minerala, sarpanta avand o structura din lemn, iar ferestrele de mansarda nu sunt incluse in costurile standard ale constructiei. Tamplaria se va realiza cu profile din PVC de culoare alba, avand cinci camere de izolare, iar geamul termoizolant va include sticla Low-E. Agentul termic este furnizat de microcentrale cu functionare electrica sau pe baza de gaz, cu o putere nominala de 24 kW. Conform datelor disponibile, pretul mediu al constructiei porneste de la aproximativ 500 euro/mp. Valoarea totala a investitiei este de circa 16 milioane de euro.
 
Imotrust va construi 40 de case pe an, in cadrul Via Carmina
Pana in prezent, Imotrust SA a dezvoltat, prin intermediul societatii Zona 5 Via Carmina SA, un numar total de 196 de locuinte unifamiliale (din care 167 sunt deja vandute), in cadrul ansamblului rezidential Via Carmina, pe care il dezvolta intre municipiul Arad si comuna Vladimirescu, la numai 5 km de centrul orasului. De asemenea, dezvoltatorul a mai viabilizat 350 de locuri pentru case, avand in vedere sa construiasca 40 de locuinte anual, in urmatorii ani. Suprafetele caselor sunt cuprinse intre 501 mp si 1.002 mp, complexul beneficiind de spatii verzi extinse intre parcele si de racorduri la toate retelele de utilitati. Pentru anul 2017, dezvoltatorul si-a propus sa demareze constructia de case in cadrul celei de-a doua etape a investitiei, Via Carmina - Zona 2. "Pentru Zona 2 am propus o noua parcelare, care sa reglementeze atat zona de servicii, cat si pe cea rezidentiala. De asemenea, clienti mai vechi si-au manifestat intentia de a mai achizitiona teren in zona, pentru extindere", au precizat reprezentantii Imotrust SA.
In Cluj-Napoca, compania va dezvolta, prin intermediul filialei Trustul CRE, ansamblul rezidential Bella Park, proiect de lux desfasurat pe o suprafata totala de 19.667 mp din cartierul Buna Ziua. Complexul va fi compus din 90 de unitati rezidentiale, din care 50 de locuinte au fost deja construite si sunt locuite. Celelalte 40 de vile se afla in diferite etape de executie, termenul de finalizare a intregului proiect fiind stabilit pentru sfarsitul anului 2015. Valoarea de vanzare a ansamblului este de 4,8 milioane de euro.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiABONARE REVISTERAWLPLUGALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
FRONTALE
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
theda mar
strabag nivel 1
rigips
concelex
leviatan
CDS
quadratum
ness project
noark
Acvatot 2019
viarom

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016
top 500
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander