Agenda Constructiilor
Luni, 11 Decembrie 2023
Liebher
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - Impact Developer obtine o crestere cu 35% a venitului din vanzari in primele 9 luni
Impact Developer obtine o crestere cu 35% a venitului din vanzari in primele 9 luni
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Stelian DINCA 17 Nov 2020 14:43
Impact Developer & Contractor a incheiat primele 9 luni ale anului 2020 cu venituri din vanzarea de locuinte in valoare de 135.349 milioane de lei, in crestere cu 35% fata de perioada similara a anului 2019. Evolutia se datoreaza unei cresteri cu 23% a volumului de vanzari, ajungand la un total de 258 de unitati tranzactionate (apartamente, plus parcarile si terenurile de curte aferente pachetului).
Din cele 258 de locuinte vandute in aceasta perioada, 156 unitati au fost contractate in Greenfield Residence Baneasa si 102 unitati reprezinta locuinte de lux din ansamblul rezidential Luxuria Residence, din zona Expozitiei. Apartamentele vandute au totalizat o suprafata construita de 21.877 mp. Rezultatele inregistrate depasesc nivelul record de incasari inregistrate anul trecut, cand compania a avut cele mai bune rezultate din ultimii 10 ani.
In plus fata de contractele de vanzare-cumparare inregistrate, la 30 septembrie 2020 erau incheiate precontracte de vanzare-cumparare si rezervari pentru alte 217 de apartamente in Greenfield si Luxuria, cu o valoare de 120,65 milioane de lei, estimate a se transforma in venituri in perioada T4 2020 - 2022.
„Impact Developer&Contractor isi mentine evolutia pozitiva intr-o perioada dominata de incertitudine, raportand vanzari si profit operational in crestere in cadrul proiectelor rezidentiale dezvoltate. Primele 9 luni ale acestui an au adus in plus o schimbare in structura vanzarilor, ansamblul premium Luxuria marindu-si contributia la 40%. Ansamblul Greenfield genereaza in continuare o pondere semnificativa din venituri, de circa 60%, iar in viitorul apropiat ne asteptam sa inregistram vanzari importante si in Constanta, in proiectul Boreal Plus, pe masura ce avansam cu lucrarile de constructie. In perioada urmatoare, estimam mentinerea unui ritm sustinut al vazarilor, bazandu-ne pe mixul unic de facilitati, standard de constructie si pret, adus de fiecare dintre proiectele noastre in piata. Mai mult, masura majorarii plafonului valoric pentru aplicarea cotei de TVA de 5% va aduce cu siguranta o gura de oxigen pietei rezidentiale, in special in orasele mari, stimuland achizitia unor locuinte mai spatioase, construite la standarde ridicate, astfel incat sa poata indeplini nevoile de confort si calitate a vietii pentru familiile tinere”, a declarat Sorin Apostol, CEO Impact Developer & Contractor.
Activitatea Impact in primele 9 luni ale anului 2020 a fost marcata de dezvoltarea principalelor sale proiecte rezidentiale din Bucuresti (Greenfield Residence Baneasa, Luxuria Residence) si a primei faze a proiectului Boreal Plus din Constanta.
Luxuria Residence este un concept nou de dezvoltare al Impact, fiind primul proiect rezidential din tara cu certificare BREEAM Excellent. Ansamblul propune un nou standard in ceea ce priveste calitatea vietii si sustenabilitatea, datorita solutiilor eficiente energetic utilizate, facilitatilor pentru rezidenti si celor 9.650 de mp alocati spatiilor verzi, inclusiv un parc interior de 2.500 de mp.
In primele 9 luni ale anului 2020 a fost finalizata constructia a 500 de apartamente, iar urmatoarele 130 de apartamente sunt estimate a fi livrate in prima jumatate a anului 2021.
In Greenfield, in aceeasi perioada, au fost finalizate demersurile pentru obtinerea autorizatiei de construire pentru faza a patra, care vizeaza cel mai mare centru comunitar dedicat unei comunitati rezidentiale, completand astfel gama de facilitati disponibile intr-un mini-oras in devenire. Luna aceasta au fost demarate lucrarile de constructie ale Greenfield Plaza, primul proiect comercial al Impact, dezvoltat pe o suprafata de 21.496 mp, care va cuprinde: un strip mall, un impresionant spatiu de wellness dotat cu sala de sport, SPA-uri, teren de tenis, bazin semiolimpic si piscina interioara si exterioara, precum si o cladire proprie de birouri.
Tot in primele 9 luni din 2020 Impact a inceput constructia celor 18 vile de lux din ansamblul Boreal Plus, care au ca termen de livrare estimat prima jumatate a anului 2021. De asemenea, a fost obtinuta autorizatia de constructie pentru primele 2 faze de blocuri, care vor aduce pe piata 341 de apartamente, in prezent fiind dezvoltata prima faza, cu 209 apartamente. Proiectul Boreal Plus se adreseaza segmentului premium al pietei rezidentiale si ofera un standard de locuire occidental, prin cladiri dezvoltate inteligent si facilitati de top integrate.
Pe langa dezvoltarea proiectelor existente, Impact si-a continuat expansiunea la nivel national prin achizitia unui teren in Iasi, in zona Copou, cu o suprafata de 19.068 metri patrati. Pe acest teren dezvoltatorul are in plan dezvoltarea unui ansamblu dupa modelul Greenfield, un proiect sustenabil, incadrat in categoria cladirilor verzi, cu certificare BREEAM si care va include blocuri cu regim redus de inaltime, spatii verzi ample si servicii ce permit o locuire la standarde moderne.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
Editia OCTOMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 178 (Octombrie 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
Acvatot 2019
viarom
noark
FRONTALE
grundfos
theda mar
ERBASU CONSTRUCT
rigips
leviatan
BALTIC
MAKITA
Ubitech
CDS

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
BA 2023
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu