Agenda Constructiilor
Joi, 30 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - Meta Estate Trust iese din Mobexpert Homes si isi consolideaza investitia din Brasov
Meta Estate Trust iese din Mobexpert Homes si isi consolideaza investitia din Brasov
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de AG&F 19 Mar 2024 11:50
Meta Estate Trust (simbol bursier MET), companie de tip holding care activeaza in sectorul imobiliar, anunta debutul activitatii investitionale ale anului prin doua tranzactii incheiate recent.
Compania anunta exitul din proiectului imobiliar Mobexpert Homes, cu un randament anualizat de 29,6%. Investitia in acest proiect a fost una de tip Early Stage, Meta Estate alaturandu-se dezvoltatorului la inceputul proiectului prin achizitia unui pachet de 10 unitati. Incasarile totale in urma exitului insumeaza aproximativ 6,7 milioane lei.
O alta tranzactie incheiata de Meta Estate Trust a fost aceea de achizitionare a companiei Poiana SPV 6814 SRL. Aceasta tranzactie a fost incheiata cu scopul de a consolida pozitia Meta Estate in Poiana Brasov, zona de interes investitional, si de a supra-garanta investitia actionarilor Meta Estate realizata pana la acest moment.
Alexandru Bonea, CEO Meta Estate Trust: „Cele doua tranzactii indica un inceput de an dinamic pentru Meta Estate Trust, in care echipa noastra face pasi pentru realizarea obiectivelor asumate. Prin aceste tranzactii, pe de o parte am valorificat investitiile existente in momentul in care si-au atins maturitatea  si am obtinut randamente atractive pentru investitori. Pe de alta parte, inca de la preluarea mandatului atat eu cat si echipa mea am fost preocupati de consolidarea portofoliului. In acest sens, am cautat sa securizam pozitia strategica a companiei din investitiile noastre.”
Tranzactiile se inscriu in planurile anuntate la inceputul anului de a concentra activitatea primului trimestru pe realizarea exit-urilor din proiectele din portofoliu ajunse la maturitate. Astfel, incepand cu Q3 2023,  Meta Estate Trust estimeaza ca se va afla intr-o pozitie solida de capitalizare pentru a realiza noi investitii.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiRAWLPLUGALLBIMSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
Acvatot 2019
ness project
rigips
konsent
concelex
MAKITA
theda mar
noark
viarom
strabag nivel 1
quadratum
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
CDS
EDIT-Structural
siniat
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500
top 500
AICPS_30
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander