Agenda Constructiilor
Marti, 16 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - MetaWealth: Noua platforma de investitii in fractiuni din active imobiliare
MetaWealth: Noua platforma de investitii in fractiuni din active imobiliare
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Stelian DINCA 17 Mar 2023 13:24
Startup-ul Fintech MetaWealth™, cu birouri in Bucuresti, Dublin si Toronto, care a fost fondat de un grup de investitori de calibru pasionati de fintech si avand experienta la nivel global din America de Nord pana in Uniunea Europeana, s-a lansat in Romania, conectand vanzatorii de active imobiliare cu micii investitori/cumparatorii printr-o noua oportunitate de investitii care va revolutiona industria imobiliara.
Lansarea in Romania coincide cu lansarea internationala a fintech-ului in Uniunea Europeana, Marea Britanie si Canada, si vine pe fondul unei ingrijorari globale accentuate referitoare la stabilitatea sistemelor operationale bancare din Statele Unite ale Americii.
„Domeniul imobiliar a fost dintotdeauna o investitie mult mai sigura, mai ales in perioade turbulente cand valoarea banilor se depreciaza si activele intangibile isi pierd valoarea”, spune Michael Topolinski, co-fondator MetaWealth™. „Cand ne-am imaginat prima data proiectul MetaWealth™, eu si partenerii mei am vrut sa aducem laolalta industriile pe care le cunoastem cel mai bine - imobiliare si tehnologie - pentru a oferi investitorilor imobiliari un instrument revolutionar perfect sincronizat cu lumea de astazi. Sistemul bancar romanesc este unul dintre cele mai solide din Europa si a fost mereu un partener puternic si de incredere pentru domeniul imobiliar, dar ne bucuram sa lansam MetaWealth™ in acest context si sa punem la dispozitia dezvoltatorilor locali o platforma care ii ajuta sa isi duca proiectele la nivelul investitional global.”
Printre fondatorii si proprietarii MetaWealth™ se numara doi investitori si dezvoltatori imobiliari cu experienta - Michael Topolinski si Richard McLaughlin-Duane - cu un portofoliu cumulat de investitii si proiecte imobiliare in dezvoltare de 1,3 miliarde USD, Amr Adawi, un antreprenor cu experienta directa in dezvoltarea unor startup-uri fintech cu active de peste 8 miliarde USD, si Darren Carvalho, fost vicepresedinte la Goldman Sachs, care aduce in proiect o experienta aprofundata acumulata lucrand cu portofoliul de companii si startup-uri existente si potentiale al GS Growth Equity Group.
„Investitia in proprietati imobiliare este un proces complex, care dureaza aproape 6 luni pentru un investitor imobiliar profesionist si implica verificarea bunului, semnarea actelor, preluarea proprietatii, inchirierea acesteia si gestionarea ei ulterioara”, spune Darren Carvalho, co-fondator. „Prin intermediul MetaWealth™, oricine poate obtine beneficiile economice ale investitiilor in proprietati imobiliare, printr-un proces care dureaza doar 5-10 minute, fata de cele 6 luni necesare in mod normal pentru documentarea, realizarea si finalizarea unei astfel de investitii”.
Acest lucru este posibil prin intermediul aplicatiei mobile MetaWealth™, care permite utilizatorilor sa achizitioneze active imobiliare deja verificate de experti si inchiriate, sub forma de token-uri digitale. Utilizatorii vor beneficia astfel de randamente din chirii, precum si din aprecierea activelor, cu o investitie initiala de cel putin 100 de dolari.
Investitorii vor beneficia de un flux de venituri pasive pe termen lung, care genereaza un randament constant de aproximativ 6-7% pe an reprezentand venituri din chirii, precum si o apreciere suplimentara a activelor estimata la 5-8% pe an.
In acelasi timp, activele imobiliare aduc utilizatorilor si un Profit la Achizitie (Profit on Purchase - PoP) imediat, rezultat din diferenta dintre pretul de achizitie si evaluarea oficiala de piata a activului, realizata recent de Colliers International. De exemplu, pentru primul activ imobiliar disponibil acum la lansarea aplicatiei, reducerea negociata de MetaWealth™ la achizitie este de peste 357.000 USD, ceea ce reprezinta un pret cu 17,5% mai mic fata de pretul pietei.
Pe de alta parte, dezvoltatorii imobiliari si proprietarii au acum oportunitatea sa isi prezinte activele unui public global, avand astfel acces la noi investitori si structuri de capital inovatoare.
„Ne concentram pe oportunitati de investitii care au cel mai bun potential de castig ajustat la risc, de la proiecte rezidentiale la cladiri de birouri, retail sau logistica. In prezent, platforma MetaWealth™ are in portofoliu un activ imobiliar in valoare de 2 milioane USD (30 de apartamente noi fara ipoteca, inchiriate integral), iar al doilea activ in valoare de 2,5 milioane USD va fi disponibil la inceputul lunii aprilie.
De asemenea, suntem in negocieri pentru al treilea si al patrulea activ imobiliar care urmeaza sa fie integrate in platforma MetaWealth™, obiectivul nostru fiind sa integram pe platforma 8 active imobiliare, cu o valoare cumulata de peste 60 de milioane de dolari si sa ajungem la un total de 20.000 de utilizatori activi, pana la sfarsitul anului”, adauga Michael Topolinski, co-fondator.
MetaWealth™ se adreseaza cu precadere profesionistilor, din mediul urban, cu un nivel de venit peste media nationala, care doresc sa isi investeasca economiile in mod sigur si profitabil, dar care, in general, nu isi pot permite sa dedice timp si bani pentru a achizitiona un intreg activ imobiliar.
Functionalitatile de securitate si conformitate de ultima generatie integrate in platforma, inclusiv procesele KYC integrate si standardele ridicate adoptate, ofera un mediu de investitii sigur si securizat pentru toate partile implicate, subliniaza Amr Adawi, co-fondator.
„MetaWealth™ a dezvoltat o tehnologie proprie in curs de brevetare care utilizeaza tehnologia Web3, inclusiv blockchain, pentru a crea o infrastructura digitala si servicii sigure, securizate si transparente. Aceasta platforma nu numai ca simplifica procesul de tranzactionare, reducand atat durata, cat si costurile aferente, ci revolutioneaza piata traditionala de investitii imobiliare cu ajutorul tehnologiilor de ultima generatie, care schimba modul in care investitiile sunt realizate la nivel global”, concluzioneaza el.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGABONARE REVISTEALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
strabag nivel 1
siniat
MAKITA
leviatan
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
quadratum
CDS
EDIT-Structural
ERBASU CONSTRUCT
noark
ness project
viarom
concelex
rigips
theda mar

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
top 500
ef-de-n
top 500
econet
ROGBC 2016
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander