Agenda Constructiilor
Joi, 09 Aprilie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - NEPI are in dezvoltare proiecte in valoare totala de 726 milioane de euro
NEPI are in dezvoltare proiecte in valoare totala de 726 milioane de euro
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 16 Feb 2017 16:12
Grupul sud-african NEPI, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de pe piata imobiliara din Romania, are in dezvoltare proiecte evaluate la 726 milioane de euro, din care suma de 179 milioane de euro din totalul dezvoltarilor in curs a fost cheltuita pana la finele anului trecut. Investitiile includ atat dezvoltarea de proiecte noi, cat si modernizarea si extinderea celor existente din intreaga regiune a Europei Centralei si de Est, conform datelor publicate in raportul financiar anual al companiei, insa majoritatea proiectelor in dezvoltare se afla in tara noastra.
Unul dintre cele mai mari proiecte din Romania la care lucreaza NEPI vizeaza extinderea Promenada Mall, in prezent compania deruland procesul de obtinere a unor noi avize de zonare si constructie, atat pentru extinderea spatiilor de retail din cadrul centrului comercial, cat si pentru constructia cladirii integrate de birouri. Conform dezvoltatorului, avizarea lucrarilor inregistreaza intarzieri semnificative. Extinderea spatiilor de retail va include noi chiriasi, un cinematograf Cinema City cu 14 sali, facilitati suplimentare pentru petrecerea timpului liber si divertisment, precum si 1.600 de noi locuri de parcare. Sub rezerva obtinerii avizelor de constructie in 2017, NEPI estimeaza ca extinderea va fi definitivata in cursul anului 2018.
Totodata, dezvoltatorul lucreaza la obtinerea avizelor necesare demararii constructiei a doua centre comerciale noi, in Satu Mare (28.700 mp) si Ramnicu Valcea (27.900 mp). Avand in vedere posibilitatea ca procesul de avizare sa se prelungeasca si in aceste cazuri, conducerea NEPI are in vedere sa inceapa dezvoltarea acestor mall-uri in primavara anului in curs. Termenul de finalizare a obiectivului din Satu Mare este stabilit in anul 2018, in timp ce deschiderea celui din Ramnicu Valcea este planificata in ultimul trimestru al acestui an.
 
Extindere a centrelor comerciale din Galati, Sibiu si Ploiesti
Pana la finele anului 2017, NEPI si-a propus sa finalizeze lucrarile de extindere a trei centre comerciale, pe care le detine in Galati, Sibiu si Ploiesti. Astfel, Shopping City Galati, mall regional cu o arie inchiriabila de 27.200 mp, va fi extins cu 21.000 mp, urmand a include, suplimentar, un cinematograf, o zona de restaurante, precum si noi retaileri de moda. Sub rezerva obtinerii avizelor de constructie, NEPI vizeaza finalizarea extinderii in ultimul trimestru din 2017.
La jumatatea anului in curs, dezvoltatorul vizeaza demararea lucrarilor de extindere a Shopping City Sibiu, centru achizitionat anul trecut. Unitatea va fi extinsa cu o suprafata de 10.600 mp, respectiv cu un cinematograf cu sapte sali, dar si cu mai multe restaurante si branduri de moda internationale.
NEPI, impreuna cu partenerul sau asociat, intentioneaza sa extinda si Ploiesti Shopping City, mall cu o suprafata inchiriabila de 45.800 mp. Extensia de 6.200 mp va viza doar zona de retail.
 
Crestere cu 47% a portofoliului de proprietati
Portofoliul de proprietati detinute de NEPI in Europa Centrala si de Est (Romania, Slovacia, Croatia, Serbia si Cehia) a inregistrat o crestere de 47% in 2016, acesta ajungand la o valoare cumulata de 2,55 miliarde euro la finele anului trecut (fata de nivelul de 1,73 miliarde euro raportat in decembrie 2015). Conform datelor companiei, proprietatile generatoare de venituri acopera, in prezent, circa un milion de metri patrati de suprafata bruta inchiriabila, iar peste 200.000 mp inchiriabili de proprietati sunt in curs de autorizare pentru dezvoltare sau sunt in curs de executie. Centrele comerciale reprezinta 87% din portofoliul de proprietati operationale (in functie de valoarea de piata). Pe parcursul ultimilor 5 ani, gradul anual de ocupare si cel de colectare au fost peste 95%, si respectiv 99%.
NEPI detine si opereaza 871.800 mp de spatii retail si 143.800 mp de birouri, incluzand asocierile in participatiune. Pe parcursul anului 2016, spatii de retail de 286.200 mp au fost adaugate prin intermediul achizitiilor si dezvoltarilor realizate.
La finele anului trecut, NEPI avea 330 de angajati, cu experienta in contabilitate, arhitectura, administrarea activelor, secretariat, dezvoltare, finante, investitii, drept, leasing, marketing, gestionarea proprietatilor si fiscalitate.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TeraSteelALLBIMACADCOVID-19
A aparut editia
MARTIE-APRILIE!

Autentificare

 
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Carpatcement 196


SONDAJ de OPINIE - Agenda Constructiilor & Fereastra
Impactul pandemiei Covid-19 pentru industria de constructii si domeniile conexe

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere