Agenda Constructiilor
Luni, 08 August 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - PORR: Portofoliu de contracte de 800 milioane euro in Romania, Cehia si Slovacia
PORR: Portofoliu de contracte de 800 milioane euro in Romania, Cehia si Slovacia
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 07 Iun 2022 06:34
Grupul austriac de constructii PORR a obtinut venituri de 85 milioane de euro in primul trimestru al acestui an in regiunea Europei Centrale si de Est, unde sunt incluse operatiunile din Romania, Cehia si Slovacia. Cifra de afaceri regionala a crescut cu 56% comparativ cu primele trei luni din 2021, in special datorita activitatii pe piata de inginerie civila din Romania, dar si sectoarelor de constructii de cladiri din Slovacia si Cehia. La finele lunii martie 2022, in cele trei tari grupul PORR avea un portofoliu de contracte cu o valoare totala de 808 milioane de euro, in crestere cu 16,2% fata de nivelul inregistrat in martie 2021. Valoarea noilor contracte a cumulat 134 milioane de euro, cel mai semnificativ aport fiind dat de noile lucrari de infrastructura contractate in Romania. Totusi, potrivit datelor grupului PORR, cel mai mare proiect nou din regiunea Europei Centrale si de Est vizeaza modernizarea Podului Barrandov, cel mai intensiv folosit pod din Cehia.
"Performantele industriilor de constructii din Slovacia, Cehia si Romania sunt legate strans de cursul pe care il va lua conflictul din Ucraina. Orice previziuni sunt, asadar, dificil de realizat in acest moment. In timp ce proiectele de infrastructura sunt sustinute de mecanismele UE pentru redresare si rezilienta, lipsa disponibilitatii si materiilor prime si a materialelor de constructii, dar si cresterile de preturi, impiedica tendinta ascendenta de crestere. Focusul PORR ramane, astfel, pe consolidarea pozitiei pe aceste piete", se arata in raportul trimestrial al companiei.
La nivel de grup, in intervalul ianuarie-martie 2022, PORR a realizat venituri totale de 1,16 miliarde euro, in crestere cu 15,9% fata de aceeasi perioada din 2021, evolutii la o dinamica peste medie fiind inregistrate in Austria si in Europa Centrala si de Est. La finele lunii martie 2021, portofoliul de contracte la nivel de grup a depasit nivelul de 8 miliarde euro.
In 2021, grupul PORR a raportat afaceri totale de 162 milioane de euro in Romania, cele mai mari proiecte contractate de companie anul trecut vizand constructia lotului 4 al autostrazii Sibiu-Pitesti (Tigveni - Curtea de Arges), in valoare de 311 milioane de euro, dar si reabilitarea si extinderea retelelor de alimentare cu apa si a celor de canalizare, precum si pentru realizarea statiilor de pompare a apei uzate din localitatile Gradistea, Gruiu, Moara Vlasiei si Peris (judetul Ilfov), in valoare de 38 milioane de euro.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulAUTODESKALLBIMTERAPLAST
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IUNIE
/IULIE 2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
rigips
viarom
MAKITA
hilti
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
CELCO 2020
Acvatot 2019
strabag nivel 1
hidroplasto
FRONTALE
leviatan
BMI_Icopal
leviatan

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere