Agenda Constructiilor
Vineri, 21 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - SOLETANCHE BACHY FUNDATII estimeaza incasari de 10 milioane de euro
SOLETANCHE BACHY FUNDATII estimeaza incasari de 10 milioane de euro
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Simona Ene 14 Mai 2013 09:29
Roberto Cristian Lucaciu (38 de ani)
Functia/Firma: director general, Soletanche Bachy Romania (SBR);
Experienta profesionala: 5 ani in domeniul constructiilor geotehnice.
 
In functie de evolutia pietei, in urmatorii trei ani societatea SBR Soletanche Bachy Fundatii - in calitate de subsidiara autohtona a grupului Soletanche - Freysinet din Franta - are in vedere efectuarea unor investitii cuprinse intre 0,5 milioane de euro si doua milioane de euro, acestea urmand a fi destinate achizitiei de echipamente de foraj si dezvoltarii resurselor umane. Programul reprezinta o continuare a strategiei investitionale pe care conducerea grupului a adoptat-o in ultimii doi ani, in viitor aceasta vizand regiunile cu potential de expansiune in care grupul detine filiale, in special tara noastra - unde se anticipeaza o usoara crestere economica inclusiv in 2013 - si alte state din Europa de Est. Holdingul Soletanche - Freysinet isi desfasoara activitatea prin intermediul unor sucursale din 68 de tari, fiind lider de piata in domeniul constructiilor geotehnice, cu afaceri anuale de 2,5 miliarde euro.  
 
- In ce proiecte sunteti implicati in prezent?
- Actualmente ne aflam in etapa de constructie a fundatiei cladirii CBC - Cluj Business Centre, in cadrul careia executam incinta completa de peretii mulati. Obiectivul a fost demarat in cursul anului trecut - societatea noastra asigurand inclusiv serviciile de proiectare a fundatiei - si se va finaliza in 2014. Totodata, executam fundatiile speciale din cadrul a doua parcuri eoliene din localitatile Baleni (judetul Galati) si Chirnogeni (judetul Constanta), pe care le vom inaugura la jumatatea anului curent si alte cateva lucrari de mica anvergura. In ceea ce priveste perspectivele pentru lunile urmatoare, in prezent ne aflam in etapa de negociere a unor contracte de lucrari pentru doua cladiri, doua supermarketuri, doua parcuri eoliene si un parc logistic.
 
- Cum estimati ca vor evolua afacerile firmei pe termen mediu?
- Avand in vedere faptul ca in ultimii ani afaceri companiei noastre au inregistrat cresteri consecutive, pentru 2013 ne propunem incasari de circa 9-10 milioane de euro, cea mai mare parte din aceasta valoare fiind asigurata deja prin prisma lucrarilor pe care le-am contractat, ce insumeaza aproximativ 6-7 milioane de euro. Totodata, pe termen mediu, vom continua planul agresiv de investitii, prin introducerea de noi echipamente, fapt ce va contribui semnificativ la majorarea rezultatelor financiare. In ceea ce priveste activitatea firmei in perioada recesiunii, datorita dezvoltarii permanente, inca din 2008 am inregistrat venituri in crestere cu circa trei milioane de euro pe an, cifra de afaceri din 2012 situandu-se la 7 milioane de euro.
 
- Cum se reflecta situatia pietei in prezent?
- Din cele observate, o oarecare deblocare a pietei s-a resimtit inca din intervalul august-septembrie al anului trecut, fiind de parere ca acest trend se va mentine inclusiv in 2013. Aceasta ipoteza este sustinuta inclusiv de sporirea numarului de proiecte din mediul privat, in special in domeniile civil si industrial / comercial. Totodata, se remarca un interes sporit din partea unor noi investitori privati pentru piata autohtona - cum ar fi Skanska, Atenor, New Europe Property Investments, Fondul European de Ajustare la Globalizare etc. -, precum si din partea marilor companii de retail (Kaufland, Lidl, Dedeman etc.) sau din randul industriei mijlocii, care va reloca o serie de activitati in Romania. 
 
- Care este nivelul competitional din domeniu?
- In ultimii patru ani, numarul companiilor de constructii geotehnice din Romania s-a redus cu aproximativ 30%-40%, in prezent existand circa zece firme importante in acest sector, dintre care patru constituie principalii nostri competitori. La nivel global, in prezent, cele mai mari holdinguri din domeniu sunt Soletanche Bachy (Franta), Bauer AG (Germania), Trevi (Italia), Keller AG (Germania) si Züblin AG (Germania). 
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEALLBIMhiltiSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
CDS
leviatan
rigips
concelex
ERBASU CONSTRUCT
ness project
Acvatot 2019
siniat
viarom
konsent
EDIT-Structural
theda mar
MAKITA
BogArt
CONCEPT STRUCTURE
noark
quadratum
Ubitech

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
ROGBC 2016
top 500
top 500
econet
AICPS_30
ef-de-n

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander