Agenda Constructiilor
Luni, 27 Martie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - STRABAG castiga contractul de modernizare a Aeroportului Iasi, cu 67 milioane euro
STRABAG castiga contractul de modernizare a Aeroportului Iasi, cu 67 milioane euro
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 20 Apr 2022 13:18
Grupul Strabag si echipa de 12 subcontractanti cu care a participat la licitatia pentru atribuirea lucrarilor de modernizare a aeroportului din Iasi, au castigat contractul cu o oferta financiara de 328 milioane de lei (circa 67 milioane de euro), fara TVA. Companiile vor asigura servicii de proiectare, elaborarea documentatiei tehnice (pentru care se aloca 4 luni) si executia lucrarilor (12 luni) de constructie a unui nou terminal de pasageri. La licitatie au mari participat doua asocieri, respectiv Eldiclau (lider) - Habau si Bog'Art (lider) - Con-A Operations - UTI Construction & Facility Management - Conest SA. Acestea au la dispozitie 10 zile pentru depunerea eventualelor contestatii.
Noul terminal (T4) va fi ridicat pe o suprafata construita de 10.416 mp si va avea o arie desfasurata de 31.210 mp, cu o capacitate de procesare de 3,3 milioane pasageri/an. Realizarea T4 presupune inclusiv o reconfigurare a drumului de acces si a actualei parcari de autoturisme.
"Inca o etapa din acest demers a fost finalizata astazi, practic suntem tot mai aproape de ceea ce iesenii asteapta de multa vreme: un aeroport modern si mai mare, dotat cu tot ce e nevoie, care sa ofere servicii de cea mai buna calitate. Avem, asadar, un castigator cu care urmeaza sa semnam in curand contractul de proiectare si executie a lucrarilor, avem si banii necesari pentru ca proiectul nostru sa poata fi pus in practica. Suntem nerabdatori sa dam startul celui mai mare proiect de modernizare a aeroportului, care va aduce plus valoare intregii noastre comunitati", a declarat Romeo Vatra, Director General Provizoriu al RA Aeroportul Iasi.
 
 
"Modernizarea Aeroportului Iasi este una dintre cele mai mari investitii pentru judetul nostru. Inca de cand ne-am asumat acest proiect, a existat o coordonare a eforturilor din partea tuturor actorilor implicati. Atat noi, la Consiliul Judetean, cat si echipa aeroportului ne-am dedicat complet pentru ca acest proiect sa fie realizabil, iar faptul ca am obtinut finantarea si am ajuns in etapa finalizarii procedurii de achizitie intr-un timp record spune multe despre viitorul aeroportului. Va fi pilonul de dezvoltare a judetului", a precizat Costel Alexe, Presedintele Consiliului Judetean Iasi.
Intregul proiect, intitulat "Construirea de facilitati suplimentare si cresterea capacitatii de procesare a terminalelor existente din amplasamentul actual", are o valoare estimata la 80 de milioane de euro, din care 75% sunt fonduri nerambursabile, ce vor fi alocate prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM). Terminalul T4 va fi construit intre actualul T3 si hangarul Aerostar, pe trei niveluri, cu posibilitate de imbarcare in aeronava prin poduri suspendate. Termenul de finalizare a lucrarilor este stabilit in luna decembrie 2023, restul proiectului urmand a fi implementat etapizat, in anii urmatori.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
man and machineALLBIMTERAPLASThiltiVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
FRONTALE
rigips
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
BMI_Icopal
leviatan
strabag nivel 1
leviatan
CDS
MAKITA
viarom
CELCO 2020
BALTIC
theda mar
Ubitech
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023