Agenda Constructiilor
Vineri, 31 Martie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - TESLA va instala 40MW de panouri solare pe acoperisurile halelor Element Industrial
TESLA va instala 40MW de panouri solare pe acoperisurile halelor Element Industrial
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Stelian DINCA 19 Ian 2023 15:58
TESLA 50Hz (T50Hz), parte a Grupului TESLA, Romania, a semnat un acord de cooperare cu ELEMENT Industrial (ELI), lider in dezvoltarea de proprietati industriale, pentru a proiecta si construi instalatii solare pe acoperisurile tuturor cladirilor ELI din Romania in urmatorii 3-5 ani. Prima etapa a proiectului va acoperi 250.000 m2 de parcuri industriale, cu o instalatie totala de 40 MW de panouri fotovoltaice (PV) la scara industriala, utilizand tehnologia de invertoare SolarEdge (echivaland cu 2 - 4MW pe locatie).
Avand in vedere ca fiecare instalatie fotovoltaica asigura o productie independenta de energie la fata locului pentru parcurile industriale ELI, compania va beneficia de o mai mare independenta fata de retea si de o mai buna calitate a energiei electrice, reducand in acelasi timp in mod semnificativ pretul energiei electrice pentru chiriasii parcurilor ELI - lucru deosebit de important avand in vedere criza energetica actuala din Europa. De asemenea, trecerea la energia solara va reduce semnificativ amprenta de carbon a operatiunilor ELI.
"Acest parteneriat reflecta strategia noastra de a dezvolta un portofoliu sustenabil care va permite chiriasilor nostri sa acopere cel putin 30% din consumul lor din energie verde", spune Andrei Jerca, director general al Element Industrial.
"Este, de asemenea, un angajament important din partea noastra fata de o logistica verde si sustenabila, care va genera valoare pe termen lung atat pentru investitorii nostri, cat si pentru ocupanti. Strategia noastra este construita pe concentrarea pe nevoile clientilor nostri in ceea ce priveste predictibilitatea afacerii, costuri de ocupare mai mici, sustinerea strategiei lor de crestere si dezvoltarea unor adevarate comunitati de afaceri in cadrul parcurilor industriale. Parteneriatul nostru cu TESLA 50Hz este unul natural, deoarece ambele companii impartasesc aceleasi principii si abordari de afaceri", adauga el.
T50Hz va fi responsabila pentru procesul de proiectare si instalare, gestionand totodata si alimentarea cu energie electrica a fiecarei centrale fotovoltaice. Instalatiile vor fi sustinute de compania sora a T50Hz, TESLA Blue Planet. Aceasta colaborare reuneste echipele de ingineri ale celor doua companii pentru a optimiza constructia cladirilor in vederea unei instalari usoare a instalatiilor fotovoltaice pe acoperis. In mod esential, acest lucru reduce costurile si timpul de constructie a instalatiilor solare, asigurand in acelasi timp o mai mare siguranta a sistemului si eficienta operationala.
Pentru a sprijini acest lucru, toate instalatiile vor fi echipate cu tehnologia inovatoare SolarEdge optimizata pentru curentul continuu. Power Optimizers de la SolarEdge se conecteaza la fiecare pereche de module solare, transformandu-le in module inteligente. Prin urmarirea constanta a punctului de putere maxima a fiecarui modul, Power Optimizers maresc productia de energie a sistemului si scurteaza ROI-ul sistemului, asigurand in acelasi timp cele mai mici costuri de operare si intretinere (O&M) posibile pe durata de viata a sistemului. Deoarece siguranta a fost, de asemenea, un aspect important pentru SLI, tehnologia SolarEdge a fost selectata si pentru functiile sale avansate de siguranta, pentru a asigura cel mai inalt nivel de siguranta atat pentru oameni, cat si pentru proprietati.
"Suntem prezenti in sectorul energiei regenerabile din Romania din 2010 si in prezent avem, 900 MWp parcuri fotovoltaice atat la sol cat si pe acoperisuri, fie in exploatare, fie in curs de dezvoltare. Contribuie la aceasta crestere angajamentul nostru de a lucra cu furnizori de tehnologii inovatoare, cum ar fi SolarEdge, pentru a oferi proiecte fotovoltaice de inalta calitate, la cheie, care sa ofere valoare maxima clientilor pe toata durata de viata a instalatiilor lor", spune Dusan Lichardus, presedintele Consiliului de Administratie al Grupului TESLA.
"De exemplu, pentru dezvoltatorii de proprietati industriale, cum ar fi ELI, maximizarea generarii de energie pentru a asigura economii optime pentru chiriasi este un aspect nenegociabil si, prin urmare, accesul la tehnologia inovatoare a SolarEdge este esential. Prin combinarea capacitatilor sale cu sistemul de gestionare a energiei TESLA AMOS (Advanced Microgrid Optimization System), suntem capabili sa oferim control operational la nivel de panou individual, ceea ce aduce proprietarilor de active o productie mai mare, costuri de exploatare mai mici, o durata de viata tehnologica mai lunga si cele mai inalte standarde de siguranta industriala."
 
TERAPLASTVideoConfAC-iulhiltiman and machineALLBIM
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CELCO 2020
viarom
theda mar
CDS
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
leviatan
MAKITA
rigips
FRONTALE
BALTIC
Acvatot 2019
Ubitech
BMI_Icopal
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023