Agenda Constructiilor
Sambata, 07 Septembrie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - UTI CFM estimeaza o cifra de afaceri de peste 100 milioane euro pentru anul 2023
UTI CFM estimeaza o cifra de afaceri de peste 100 milioane euro pentru anul 2023
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 07 Sep 2023 06:17
UTI Construction and Facility Management (UTI CFM), lider al pietei locale de instalatii si facility management, estimeaza o cifra de afaceri de peste 100 de milioane de euro pentru anul 2023 pe baza volumului de contracte semnate in prima jumatate a acestui an, depasind nivelul de 77 milioane de euro pe care il estima in luna martie. Extinderea portofoliului de competente si cresterea volumului de lucrari contractate au contribuit la aceasta evolutie si vor mentine compania pe un trend ascendent si in perioada urmatoare. Planurile UTI CFM vizeaza extinderea catre alte sectoare de activitate, precum domeniul energiei regenerabile (geotermie, fotovoltaice). Totodata, compania isi consolideaza competentele si in sectorul medical, prin furnizarea de solutii tehnologice integrate menite sa creasca siguranta pacientilor si performanta actului medical. Printre noile proiecte contractate in 2023 de UTI CFM se afla modernizare a spitalelor Sebes, Calarasi, Malaxa si Victor Babes (Bucuresti).
"Sunt cateva elemente care au determinat dezvoltarea puternica din ultimii ani a UTI CFM: investitii consistente in tehnologie, in infrastructura pentru derularea contractelor, in formarea de echipe de specialisti in toata tara, precum si implementarea unor politici corecte si coerente de business, respectarea cu strictete a standardelor de calitate in realizarea lucrarilor. Ca rezultat, UTI CFM a devenit lider de piata in domeniul instalatiilor si sistemelor de securitate destinate domeniului aeroportuar si se situeaza in top 5 furnizori de servicii de facility management. Intotdeauna compania noastra a fost un promotor al noilor tehnologii si am fost permanent atenti la solutiile inovatoare care apar in domeniile in care activam. Acestea sunt apoi implementate in cadrul proiectelor", a declarat Gabriel Davidescu, director in cadrul UTI CFM.
 
 
O alta directie prioritara a investitiilor companiei este reprezentata de resursele umane. UTI CFM acorda mare atentie dezvoltarii capabilitatilor propriilor angajati, precum si atragerii de talente din mediul universitar si din piata.
"Derulam programe de internship si mentorat. Compania este deschisa sa aduca in echipa studenti si absolventi cu profil tehnic (hidrotehnica, automatica si informatica, energetica, electrotehnica, ingineria instalatiilor, inginerie mecanica si robotica, constructii). Si noi, asemenea altor companii, ne lovim constant de o lipsa de personal calificat si aceasta problema pare ca se acutizeaza", a precizat Gabriel Davidescu.
 
Proiectele speciale au luat amploare in ultimii ani
In domeniul aeroportuar, majoritatea lucrarilor au fost realizate prin programul POIM 2014-2020, cu termen de finalizare in decembrie 2023. "Anul acesta putem spune ca a fost ultimul tren pentru lucrari de amploare in acest domeniu. Daca vor mai fi scoase la licitatie proiecte pentru aeroporturi, acestea vor fi punctuale, reduse ca anvergura si vor fi suportate din bugete locale sau granturi de stat", a explicat reprezentantul UTI CFM.
 
 
Compania a fost implicata in realizarea marilor proiecte de infrastructura aeroportuara din Romania in ultimii ani, participand la constructia Aeroportului International Brasov-Ghimbav. In prezent, UTI CFM lucreaza la extinderea si modernizarea aeroporturilor din Sibiu, Satu Mare, Cluj, Constanta (Mihail Kogalniceanu) si Bacau. 
In domeniul apararii, pana acum a existat o evolutie constanta, intrucat MApN a scos la licitatie proiecte uzuale. Gabriel Davidescu spune ca proiectele pentru acest client nu au avut un specific anume, ci au avut rolul de a aduce infrastructura de aparare la parametri normali. 
 
Solutii complexe de instalatii pentru aeroporturi
UTI CFM implementeaza solutii tehnice complete si servicii destinate infrastructurilor construite (birouri, spatii comerciale, spatii rezidentiale, cladiri publice, constructii industriale, logistice, de transport, infrastructuri critice etc). Compania este unul dintre principalii furnizorii de solutii complexe pentru aeroporturi din Romania, instaland si integrand sisteme specifice de securitate aeroportuara, sisteme de curenti slabi, HVAC, instalatii sanitare, iluminat si balizaj, manipulare a bagajelor, sisteme informatice de management al resurselor, telecomunicatii, servicii de facility management, de dezinfectie, contribuind la cresterea eficientei operationale si a sigurantei activitatii aeroporturilor.
 
 
De asemenea, UTI CFM este singura companie din Romania care are expertiza pentru a implementa o solutie de turn virtual de dirijare a zborurilor de la distanta, realizand un astfel de sistem pentru Aeroportul International Brasov-Ghimbav, singurul din Romania si din Europa de Sud-Est care beneficiaza de turn virtual. Toate zborurile din Brasov sunt dirijate de controlori de trafic aflati in Centrul ROMATSA Arad. 
Proiectul a fost realizat in colaborare cu renumitele companii SAAB, Thales si Bog’Art.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMSISECAMhiltiABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
AUGUST 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 184 (August 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
concelex
rigips
Arduro
MAKITA
BogArt
noark
ness project
Acvatot 2019
SIGM
CDS
konsent
EDIT-Structural
theda mar
viarom
leviatan
SSAB
ELECTROGRUP
strabag nivel 1
siniat
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
quadratum

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500
econet
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander