Agenda Constructiilor
Miercuri, 29 Noiembrie 2023
Liebher
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - WILIO: Noua platforma online cu specialisti in constructii s-a lansat in Romania
WILIO: Noua platforma online cu specialisti in constructii s-a lansat in Romania
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 01 Oct 2021 15:57
Wilio, platforma care ii pune in legatura usor si rapid pe utilizatori cu mesteri si alti profesionisti din domeniul constructiei si intretinerii casei, a fost oficial lansata recent in Romania.
In 2018, doi slovaci, Martin Winkler (foto) si Frantisek Duracinsky, fondau o platforma unde oamenii puteau sa-si inregistreze problemele pe care le aveau de rezolvat in casa sau in apartament - constructii, renovari, reparatii, instalatii - pentru ca acestea sa fie preluate de instalatori si alti mesteri sau firme. Dupa lansarea oficiala in Slovacia, in 2019, in numai doi ani, 29.604 de profesionisti si companii s-au inregistrat pe platforma si mai mult de 71.000 de proiecte au fost finalizate.
Trei ani mai tarziu, platforma devine disponibila si in Romania, tara in care o experienta personala i-a dat lui Martin Winkler ideea de a dezvolta Wilio. Totul a inceput in 2013, in timp ce acesta se afla intr-o calatorie de afaceri la Bucuresti, cand a avut nevoie de un taxi. Un coleg roman i-a aratat atunci o aplicatie pentru chemat taxiuri, care l-a inspirat pe Winkler, la intoarcerea in Slovacia, sa dezvolte impreuna cu un partener, prima aplicatie de ride-sharing din tara sa, HOPIN. Intre timp, aceasta a devenit prima aplicatie de acest fel din Slovacia, inregistrand in prezent peste 140.000 de curse pe luna.
Dupa un timp, Winkler s-a gandit cum ar fi daca, atunci cand avem nevoie de un mester pentru diverse probleme care apar in casa, am putea sa contactam unul la fel de usor precum un sofer in aplicatie? Asa a aparut Wilio.
 
Un proces in 3 pasi
Inca de la inceput, Wilio a fost conceput ca o platforma prietenoasa, unde oamenii pot sa-si prezinte proiectele pentru ca, ulterior, un profesionist in domeniu sa le poata prelua cat mai rapid. Dupa ce acceseaza site-ul sau aplicatia pentru mobil, utilizatorii isi pot crea un cont in calitate de clienti sau de furnizori de servicii, in functie de nevoie. Daca sunt clienti, acestia trebuie sa selecteze o categorie care reflecta necesitatile lor: arhitectura si inginerie; mobila; faianta si pardoseala; fatade, tencuiala si zugravire; si altele.
Dupa ce a ales serviciul de care are nevoie, clientul poate sa introduca in platforma orice alt detaliu pe care il considera necesar, de la dimensiuni, la culori si pana la materiale. Ultimul pas il reprezinta publicarea proiectului in platforma. De aici, utilizatorul Wilio va primi oferte din partea profesionistilor care pot sa se ocupe de el.
"Sa gasesti profesionistul potrivit obisnuia sa fie ceva care consuma foarte mult timp. De obicei, clientul nu avea alta optiune decat sa caute profesionisti prin intermediul familiei, cunostintelor si, in multe cazuri, pe internet. Datorita aplicatiei Wilio, majoritatea utilizatorilor vor primi un raspuns sau o oferta de pret pentru cererea lor de la profesionisti din apropiere in aproximativ o ora", spune cofondatorul Wilio, Martin Winkler.
Asadar, Wilio actioneaza ca un intermediar intre clientii in cautare de anumite servicii si companiile si profesionistii care le pot rezolva cerintele. Platforma functioneaza pe baza de recenzii, asa ca orice lipsa de profesionalism poate fi sanctionata imediat, iar clientii pot sa aiba mereu garantia calitatii serviciului ales. Mai mult, reprezentantii companiei anunta ca urmeaza sa dezvolte noi caracteristici care vor asigura o cumparare si mai sigura a serviciilor de catre clienti, precum si o mai buna calitate a oportunitatilor de colaborare pentru profesionisti.
 
Wilio in Romania
Wilio a devenit disponibil pe piata din Romania in luna iulie a acestui an si, in numai doua luni, mai mult de 3.100 de profesionisti s-au inregistrat pe platforma si peste 2.500 de proiecte au fost publicate, o dovada a necesitatii sale in Romania. Reprezentantii Wilio spera ca intr-un an in Romania, peste 10.000 de profesionisti si companii isi vor face cont pe platforma si ca numarul proiectelor va trece de pragul de 20.000.
"Wilio digitalizeaza accesul la serviciile traditionale. Cu clienti in Romania din ce in ce mai deschisi la nou si care folosesc intens instrumente online, simtim ca putem sa aducem Wilio in aceasta tara. Scopul nostru este sa ajutam clientii sa gaseasca usor furnizori de servicii de calitate in zona lor si sa economiseasca bani, si, totodata, sa crestem calitatea serviciilor pentru ei. Simultan, ne dorim si sprijinirea afacerilor mici si mijlocii, ajutandu-le sa ajunga la noi clienti in aceste vremuri dificile cauzate de pandemia de coronavirus", mai spune Winkler, care adauga ca atunci cand vine vorba de intrarea pe o piata precum Romania, factorul cheie il reprezinta situatia respectivei piete.
"Utilizatorii trebuie sa fie deschisi fata de acest serviciu. Datorita cresterii rapide a comertului online in ultimii 10 ani, clientii s-au obisnuit sa caute si sa comande diverse servicii pe internet. Au incredere in recenziile online si cer viteza in rezolvarea solicitarilor lor. Toate acestea reprezinta premise pentru succesul unei platforme precum Wilio", mai explica Martin Winkler.
 
Prezenta in alte tari
In acest an, Wilio a fost lansat si in alte tari europene, precum Ungaria si Turcia. Intrarea pe piete noi a fost o prioritate pentru Wilio, cauzata in special de pandemia Covid-19, o situatie care reprezinta un risc major pentru liber profesionisti si pentru micii antreprenori.
***
Wilio este o platforma si aplicatie pentru mobil creata in Slovacia, care ii ajuta pe clienti sa gaseasca mesteri si furnizori locali de servicii de incredere. Tot ce trebuie sa faca clientul este sa introduca o solicitare si va primi oferte de la persoane calificate care se afla in zona sa. Recenziile verificate si calificativele celorlalti utilizatori il vor ajuta in aceasta alegere. Pentru cei care furnizeaza servicii, Wilio aduce o modalitate complet noua de a castiga clienti. Ii ajuta sa foloseasca tehnologia si sa-si asigure un numar rezonabil de comenzi din orice serviciu. In Slovacia, Wilio a mediat deja implementarea a mai mult de 71.533 de proiecte, cu o valoare totala de 115 milioane de euro. Platforma aduna laolalta si cel mai mare numar de furnizori de servicii din Slovacia, pana la 29.604, grupati in aproape 400 de categorii.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiALLBIMVideoConfAC-iulALLBIM
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
Editia OCTOMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 178 (Octombrie 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
theda mar
noark
ERBASU CONSTRUCT
FRONTALE
Acvatot 2019
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
CDS
viarom
rigips
leviatan
BALTIC
MAKITA
grundfos
Ubitech
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
BA 2023
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu