Agenda Constructiilor
Luni, 18 Ianuarie 2021
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - Actualizare studiu de fezabilitate pentru realizare drum expres Oradea - Arad
Actualizare studiu de fezabilitate pentru realizare drum expres Oradea - Arad
Arhitectura & Proiectare Publicat de Stelian DINCA 15 Sep 2020 05:05
Consiliul Local a aprobat proiectul de hotarare privind aprobarea unor masuri in vederea realizarii obiectivului de investitii "Drum expres Arad-Oradea".
Pentru zona de vest a Romaniei, in domeniul infrastructurii rutiere, realizarea drumului expres Oradea - Arad a devenit o prioritate, bazata pe faptul ca o dezvoltarea economica regionala durabila are nevoie de o buna infrastructura de transport pentru a deservi toate sectoarele economice, respectiv pentru a facilita accesul si comunicatiile in zona.
Astfel, s-a aprobat finantarea din bugetul local a cotei ce ii revine Municipiului Oradea, aprox 2.000.000 euro (TVA inclus), pentru achizitionarea serviciilor de actualizare a SF-ului necesar pentru realizarea drumului expres Oradea-Arad, costul final urmand sa fie stabilit dupa finalizarea procedurii de achizitie a serviciilor de actualizare SF si va fi repartizat in mod corespunzator intre parteneri.
Primarul Ilie Bolojan a explicat masurile luate pentru realizarea acestui drum: "S-a aprobat un parteneriat in vederea pregatirii documentatiei necesare realizarii drumului expres Oradea - Arad. Asa cum stiti, acest drum are un studiu de fezabilitate, abandonat de 10 ani, pe care e nevoie sa il actualizam. Pentru a grabi aceasta actualizare am incheiat un acord cu Compania Nationala de Drumuri si Autostrazi, prin care aceasta ne va preda SF-ul vechi, iar trei autoritati locale, respectiv Primaria Arad, Consiliul Judetean Arad si Zona Metropolitana Oradea se vor ocupa de revizuirea acestei documentatii. Astfel, vom organiza o procedura de licitatie pentru selectarea unei companii, care sa efectueze studiile de geologie, studiile de topografie si sa refaca calculele, pentru ca vechiul amplasament nu se mai respecta pe anumite portiuni. Obiectivul nostru este ca pana la primavara sa avem acest studiu actualizat, in asa fel incat sa poata fi inclus in proiectele europene pentru perioada 2020 - 2027. Va fi un drum de cca 100 km lungime, cu patru benzi, care va face ca si zona de sud-vest a judetului Bihor si relatia Salonta - Chisinau Cris sa fie legata la cele doua autostrazi, Coridorul 4 si Autostrada Transilvania. Totodata, acest drum va rezolva si tranzitul prin Salonta".
O alta masura aprobata pentru realizarea acestui drum expres a fost incheierea unui parteneriat intre municipiul Oradea, municipiul Arad, judetul Arad, Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Zona Metropolitana Oradea si Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere, referitor la realizarea obiectivului de investitie "Drum expres Arad-Oradea" si implementarii etapei de pregatire a acesteia in cadrul POIM 2014-20120.
De asemenea, s-a aprobat incheierea acordului de asociere intre municipiul Oradea, municipiul Arad, judetul Arad si Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Zona Metropolitana Oradea in vederea actualizarii studiului de fezabilitate necesar pentru realizarea obiectivului de investitie "Drum expres Oradea -Arad" si achizitionarii in comun a acestuia.
Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Zona Metropolitana Oradea a fost mandatata in vederea ducerii la indeplinire a prevederilor prezentei hotarari, respectiv a prevederilor parteneriatului de implementare.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 

PAGINA PERZONALIZATA

ALLPLANVideoConfAC-iulelmas_1octAUTODESKALLBIM
ROCKWOOL 196
A aparut editia
NOIEMBRIE/DECEMBRIE 2020!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
hilti
ssab ag antrepriza generala
rigips
Acvatot 2019
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
CELCO 2020

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
AHK 2018
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere