Agenda Constructiilor
Miercuri, 07 Decembrie 2022
Abonare reviste
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - AICPS: Verificatorii de proiecte, elimitati din sistemul calitatii in constructii?
AICPS: Verificatorii de proiecte, elimitati din sistemul calitatii in constructii?
Arhitectura & Proiectare Publicat de Stelian DINCA 25 Nov 2022 13:05
Proiectul CATUC, aflat in circuit de avizare interministerial, aduce modificari importante in sistemul calitatii in constructii. AICPS isi exprima opinia publica asupra propunerii de desfiintare a verificatorilor de proiecte, respectiv a introducerii certificarii obligatorie a inginerilor proiectanti. AICPS considera ca eliminarea din sistemul calitatii in constructii a verificatorilor de proiecte, decizie formulata fara vreo informare sau consultare a entitatilor ce li se adreseaza aceasta modificare, va duce in mod cert, la scaderea calitatii proiectelor in constructii, cu potentiale efecte grave economice. Masura de eliminare a verificatorilor de proiecte este introdusa precipitat si creeaza lipsa de coerenta atat in materialul proiectului de lege, cat si devieri de la principiile care au stat la baza elaborarii acestui proiect.
AICPS nu sustine masura de certificare obligatorie a inginerilor proiectanti, sustinand in mod constant certificarea cu caracter voluntar, in functie de competentele individuale.
AICPS a adresat entitatilor implicate, in acest moment in procesul de avizare a proiectului CATUC, o adresa ce indeamna la reconsiderarea acestor masuri si reformularea propunerii de lege in vederea urmaririi obiectivului fundamental ce trebuie asumat de catre legiuitor si anume cel a cresterii calitatii in constructii.
Textul adresei se regaseste aici.
 
AUTODESKVideoConfAC-iulALLBIMTERAPLAST
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
In curand apare editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2022!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 171 (Noiembrie-Decembrie 2022)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
FRONTALE
leviatan
leviatan
Acvatot 2019
CELCO 2020
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
viarom
hilti
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
rigips
BMI_Icopal

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere tamplarie aluminiu