Agenda Constructiilor
Miercuri, 21 Februarie 2024
Frontale
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - BCPC: Activitatea din constructii va fi favorabila daca se vor stabiliza preturile
BCPC: Activitatea din constructii va fi favorabila daca se vor stabiliza preturile
Arhitectura & Proiectare Publicat de Elena Icleanu 02 Ian 2023 06:25
BCPC Biroul de Proiectare si Consultanta in Constructii (BCPC), este o companie de inginerie si consultanta specializata in domeniul infrastructurilor portuare, in aceasta perioada avand in derulare un proiect pentru amenajarea unui cheu de acostare in Zona Libera Braila, pentru transportul de ciment. Societatea este activa de 22 de ani in domeniu, perioada in care a livrat servicii de consultanta, expertiza tehnica, analize si studii de fezabilitate pentru companii majore din sectorul infrastructurilor portuare si maritime, precum Compania Nationala Administratia Porturilor Dunarii Maritime SA, Compania Nationala Administratia Porturilor Dunarii Fluviale SA, Compania Nationala Administratia Canalelor Navigabile SA, Centrul Roman pentru Pregatirea si Perfectionarea Personalului din Transporturi Navale sau pentru Ministerul Apararii Nationale.
Cifra de afaceri a companiei s-a mentinut la un nivel mediu de 1,5 milioane de lei in perioada 2010-2020, insa a inregistrat un salt semnificativ in 2021, +127%, ajungand la 3,15 milioane de lei, potrivit datelor publice.
"In 2022, activitatea in cadrul societatii noastre a evoluat similar celei din anii trecuti, fara a marca scaderi sau cresteri semnificative. Speram ca ne vom putea mentine la acelasi nivel si in anul 2023. Piata constructiilor este afectata, in continuare, de cresterea imprevizibila a preturilor la materialele de constructie, care aduc nesiguranta in pregatirea ofertelor pentru participarea la licitatie. Apreciem ca evolutia activitatii in domeniul constructiilor va putea fi favorabila, daca se vor stabiliza preturile la materiale, echipamente si utilaje", a declarat ing. Tiberiu Dumitrescu, directorul BCPC.
 
 
Potrivit specialistului, sectorul de constructii din Romania inca are probleme privind mai ales calitatea si, de multe ori, in predarea unui proiect, se sare peste pasi importanti, precum incercarile de proba.
"Neregulile pe care noi le semnalam cel mai des pe santiere sunt legate de lipsa unor proiecte tehnologice de realizare a elementelor de constructie, nerespectarea tolerantelor din normative privind dimensiunile elementelor constructive si fata vazuta a constructiei, precum si lipsa incercarilor de proba la receptia de punere in functiune a obiectivului", a mai spus ing. Tiberiu Dumitrescu.
 
RAWLPLUGLiebherABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE/DECEMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 179 (Noiembrie-Decembrie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
Ubitech
strabag nivel 1
top 500
FRONTALE
top 500
theda mar
rigips
Acvatot 2019
CDS
top 500
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
concelex
viarom
quadratum
leviatan
noark

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu