Agenda Constructiilor
Joi, 07 Decembrie 2023
Liebher
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - Bilfinger Tebodin: Inginerie pentru constructia unui parc eolian OX2 in Galati
Bilfinger Tebodin: Inginerie pentru constructia unui parc eolian OX2 in Galati
Arhitectura & Proiectare Publicat de Stelian DINCA 19 Mai 2023 11:21
Unul dintre cei mai mari dezvoltatori de parcuri eoliene onshore si offshore din Europa, OX2 cu sediul in Suedia, a lansat o cooperare cu firma globala de inginerie Bilfinger Tebodin in Romania.
Acordul prevede ca Bilfinger Tebodin sa sprijine OX2 in fazele initiale de inginerie pentru dezvoltarea unui parc eolian onshore in zona Galati din Romania.
Energia eoliana joaca un rol cheie in planurile Europei de reducere a dependentei de importurile de combustibili fosili si de decarbonizare pana in 2050. Energia eoliana continua sa fie o sursa excelenta de energie regenerabila in Romania, unde potentialul acesteia este printre cele mai ridicate din Europa de Sud-Est.
Compania OX2 este prezenta in Romania din 2021 si are in curs de dezvoltare un portofoliu de proiecte onshore de aproximativ 600 MW, pe care intentioneaza sa-l creasca in continuare in anii urmatori.
Bilfinger Tebodin in Romania sprijina OX2 din martie 2023, in faza initiala cu adaptarea contractelor pentru a se potrivi cu reglementarile si standardele locale si asigura suport pe partea de achizitii in ceea ce priveste aspectele tehnice, inclusiv gestionarea listelor de intrebari si raspunsuri intre OX2 si contractori si clarificand aspectele tehnice cu contractorii, atunci cand este necesar.
 
Noua legislatie va ajuta proiectele de energie regenerabila din Romania
„Echipele noastre sprijina operatorii de parcuri eoliene si investitorii de la ideea initiala pana la planificare, prin evaluarea pietei si a tehnologiilor disponibile, consultanta in planificarea investitiilor, efectuarea de studii de fezabilitate si realizarea de inginerie conceptuala, de baza si de detaliu in numele lor”, explica Vasile Macarov, PMC Business Unit Manager la Bilfinger Tebodin CEE in Romania. Bilfinger Tebodin CEE, parte a grupului Bilfinger, este o companie multidisciplinara de consultanta si inginerie cu peste 600 de specialisti in 6 tari din Europa Centrala si de Est, inclusiv Romania. Expertii Bilfinger Tebodin au sustinut cu succes peste 50 de investitii in intreaga Europa concentrate pe productia de energie regenerabila, inclusiv o serie de proiecte de parcuri eoliene pentru grupul energetic privat Polenergia in Polonia sau instalatii fotovoltaice pentru mai multi investitori din Romania.
„Sectorul energiei eoliene din Romania este in prezent dominat de parcuri eoliene onshore, in timp ce proiectele offshore sunt inca in faza de planificare (Marea Neagra). Este de asteptat ca segmentul onshore sa-si continue dominatia in anii urmatori. Din perspectiva legislativa, au fost anuntate planuri pentru a sprijini tot mai multe proiecte noi de energie eoliana offshore si pentru a ajuta investitorii sa dezvolte zona de energie eoliana offshore in Marea Neagra. Se asteapta ca acest lucru sa creeze oportunitati semnificative pentru piata in curand", adauga George Cursaru, Business Development Manager pentru Europa de Sud-Est la Bilfinger Tebodin CEE.
 
ALLBIMhiltiALLBIMVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
Editia OCTOMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 178 (Octombrie 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
theda mar
leviatan
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
CDS
strabag nivel 1
Ubitech
FRONTALE
BALTIC
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
viarom
rigips
leviatan
noark
grundfos

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
BA 2023
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
AICPS_30
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu