Agenda Constructiilor
Vineri, 16 Aprilie 2021
 
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - BRASOV: Debut proiectare constructii si infrastructura anexa Aeroport International
BRASOV: Debut proiectare constructii si infrastructura anexa Aeroport International
Arhitectura & Proiectare Publicat de Stelian DINCA 24 Feb 2021 10:07
Administratia judeteana are proiectant pentru constructiile si infrastructura care mai sunt necesare in cadrul Aeroportului International Brasov.
Judetul Brasov reprezentat prin presedintele Consiliului Judetean Adrian-Ioan Vestea, in calitate de achizitor, a semnat cu Asocierea SC PENCRAFT SRL - SC MIHUL SRL contractul de servicii pentru realizarea studiului de fezabilitate si a proiectului tehnic aferente obiectivului de investitii Cladiri si Infrastructura Anexe la Aeroportul International Brasov.
Obiectul contractului consta in prestarea serviciilor de elaborare a documentatiei tehnico-economice la faza de studiu de fezabilitate, precum si a proiectului de executie, inclusiv asigurarea consultantei in desfasurarea procedurilor de achizitie a lucrarilor, dar si asistenta tehnica din partea proiectantului pe perioada executiei lucrarilor.
Astfel, firmele prestatoare vor elabora studiul de fezabilitate si vor revizui Master Planul Aeroportului International Brasov, vor intocmi proiectul pentru autorizarea executarii lucrarilor si proiectul de organizare a executiei lucrarilor, vor depune la autoritatile competente documentatiile in vederea obtinerii acordurilor si avizelor pentru autorizatia de construire, vor realiza proiectul tehnic, caietele de sarcini si detaliile de executie. De asemenea, proiectantii vor face verificarea tehnica, vor furniza consultanta, prin experti cooptati, pe durata derularii procedurilor de achizitie a lucrarilor si vor asigura asistenta tehnica in perioada de executie a lucrarilor. Pretul total al contractului este de 1.975.400 lei.
Durata de prestare a serviciilor este de maximum 50 de zile de la emiterea ordinului de incepere a serviciilor aferente studiului de fezabilitate, respectiv maximum 40 de zile de la emiterea ordinului de incepere pentru restul serviciilor de proiectare cuprinse in contract. La aceasta durata se adauga obligatia proiectantului de a acorda asistenta tehnica achizitorului pe durata realizarii procedurilor pentru atribuirea contractului de executie a lucrarilor si in perioada de implementare a proiectului. Durata contractului decurge de la data semnarii si inregistrarii lui si pana la receptia finala a lucrarilor executate si efectuarea tuturor platilor, dar nu poate depasi 20 luni.
Constructiile si infrastructura care vor fi proiectate in baza acestui contract sunt trei cladiri in care vor functiona birouri operationale, arhive, garaje pentru autospecialele de deszapezire, pentru degivror si echipamentele Friction Tester, magazii de piese si vestiare, alaturi de tancul si platforma de alimentare cu combustibil, precum si cea de sortare a deseurilor. De asemenea, vor fi proiectate amenajarea peisagistica si sistematizarea zonei verzi din vecinatatea terminalului, sistemul de irigatie a suprafetelor inierbate, dar si solutia pentru colectarea separata a scurgerii lichidului de degivrare si antigivrare.
„In zilele urmatoare vom emite ordinul de incepere pentru prima parte a proiectarii cladirilor si infrastructurii anexe, respectiv intocmirea studiului de fezabilitate. Avem contractate sau deja in diverse stadii de executie mai multe tipuri de lucrari si documentatii legate de Aeroportul International de la Ghimbav, care este obiectivul investitional numarul 1 al judetului Brasov. Anul 2021 este decisiv in ceea ce priveste finalizarea infrastructurii aeroportuare si facem toate demersurile in acest sens, deoarece ne dorim ca aeroportul sa fie functional si operabil pana la sfarsitul anului”, a mentionat presedintele Consiliului Judetean Brasov, Adrian-Ioan Vestea.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
gamma_2021AUTODESKTERAPLASTVideoConfAC-iulALLBIM
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
hidroplasto
cv water 2021
CELCO 2020
Acvatot 2019
ssab ag antrepriza generala
rigips
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
hilti

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
econet
ef-de-n
AHK 2018
AICPS_30
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere