Agenda Constructiilor
Joi, 25 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - CMUAT avizeaza favorabil proiectul viitorului sediu al Consiliului Judetean Bihor
CMUAT avizeaza favorabil proiectul viitorului sediu al Consiliului Judetean Bihor
Arhitectura & Proiectare Publicat de Stelian DINCA 27 Apr 2021 09:19
Intr-o sedinta a Comisiei Municipale de Urbanism si Amenajare a Teritoriului, au fost analizate 48 de lucrari, din care 36 in comisia mare CMUAT si 12 in subcomisia operativa.
„Asa cum se stie, Comisia Municipala de Urbanism si Amenajare a Teritoriului analizeaza in fiecare saptamana un numar mare de proiecte. Un proiect extrem de important printre lucrarile analizate pentru oras il reprezinta reabilitarea imobilului de pe str. Republicii nr. 35, avand in vedere starea avansata de degradare a cladirii. Odata reabilitata, aceasta cladire va schimba cu siguranta aspectul zonei respective, lucru pe care ni-l dorim cu totii'", a precizat viceprimarul Arina Mos.
 
Reabilitarea imobilului de pe str. Republicii nr. 35 - viitorul sediu al Consiliului Judetean
Printre proiectele analizate in aceasta sedinta se numara cel al Consiliului Judetean Bihor, care a solicitat avizul Arhitectului Sef pentru lucrarile de reparatii capitale si reabilitare a imobilului situat pe str. Republicii nr. 35 si schimbarea destinatiei din institutie de sanatate publica in sediu al Consiliului Judetean Bihor. Solicitantul a obtinut aviz favorabil.
Consiliul Judetean urmeaza sa acceseze o linie de finantare pe fonduri europene pentru realizarea acestui proiect.
Cladirea a fost construita intre anii 1899-1900 si este un monument istoric si de arhitectura de factura eclectica, realizata de renumitul arhitect Rimanóczy Kalman-junior.
Constructia este cunoscuta sub denumirea „Palatul Finantelor", deoarece a servit initial drept sediu al Administratiei Financiare, iar mai apoi, dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, cand devine policlinica si spital de boli infectioase, cu denumirea de „Policlinica Mare''.
Proiectul de reabilitare si reparatii capitale asupra cladirii presupune: izolare hidrofuga (prin realizarea unui dren perimetral), izolarea termica a cladirii, schimbarea instalatiilor termice/sanitare/electrice, amenajare mansarda, compartimentari interioare, realizare tamplarie din lemn cu geam termopan, reconditionare picturi si detalii arhitecturale etc.
Pe langa acestea, proiectul mai cuprinde si amenajarea de parcaje auto in curtea interioara si amenajare pietonala.
 
Reparatii la soclul statuii lui Avram Iancu
Un alt proiect discutat in sedinta CMUAT este cel depus de Fundatia pentru Protejarea Monumentelor Istorice din Judetul Bihor, proiect care prevede reparatii ale placajului soclului Statuii lui Avram Iancu, extinderea zonei de ceremonii din jurul statuii si realizarea iluminatului arhitectural. Si acest proiect a obtinut avizul favorabil al Arhitectului Sef.
Fundatia pentru Protejarea Monumentelor Istorice a pregatit proiectul de reabilitare a soclului statuii lui Avram Iancu, situata in Parcul Traian, in contextul finalizarii pasajului rutier subteran Magheru si a reabilitarii pasajului pietonal Magheru, lucrari care au condus la o schimbare pozitiva a aspectului urbanistic al zonei.
Asa cum se stie, printre obiectivele Fundatiei se numara elaborarea si punerea in practica a programelor speciale de prevenire a degradarii monumentelor din municipiu si judetul Bihor, cat si derularea activitatii de executie a unor lucrari de protejare, conservare, restaurare, respectiv de promovare a monumentelor de for public.
In continuare se va organiza procedura de licitatie pentru demararea lucrarilor.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTERAWLPLUGALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
noark
viarom
theda mar
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
concelex
CDS
EDIT-Structural
leviatan
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
quadratum
ness project
siniat
rigips
MAKITA

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
econet
ef-de-n
top 500
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander