Agenda Constructiilor
Sambata, 20 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - EPSTEIN: Servicii pentru proiecte de 40 milioane de euro, in 2014
EPSTEIN: Servicii pentru proiecte de 40 milioane de euro, in 2014
Arhitectura & Proiectare Publicat de Elena Icleanu 13 Iun 2014 16:11
Epstein Architecture & Engineering asigura servicii complete de arhitectura si inginerie pentru dezvoltarea unitatii de productie a Roquet Romania, facilitate de circa 8.000 mp unde compania spaniola va realiza cilindri hidraulici folositi in productia bunurilor de capital, in principal pentru agricultura si utilaje de constructii. Proiectul este amplasat in cadrul Parcului Industrial WDP de pe DN 72, in Aricestii Rahtivani (judetul Prahova) si prevede constructia unei fabrici, a unor spatii de birouri si a unei cladiri tehnice. Investitia va genera aproximativ 100 de locuri de munca, dupa finalizare.
De asemenea, Epstein Romania asigura servicii de arhitectura, inginerie si management de proiect pe intreaga durata de constructie a noii fabrici Aversa din Bucuresti. Unitatea de productie va avea o suprafata de 25.000 mp si va fi realizata in urma unei investitii de 15 milioane de euro. Termenul de finalizare este stabilit pentru 2015 si va crea 480 de noi locuri de munca in Romania.
Un alt proiect in care se implica compania este reprezentat de unitatea Cameron din Ploiesti, oferind servicii complete de design, inginerie si constructii pentru extinderea fabricii cu o arie de 885 mp. Proiectul include supraetajarea cu un nivel a cladirii de locuinte din cadrul ansamblului si realizarea unei cai de conexiune intre cladirea de birouri principala si imobilul rezidential.
Totodata, specialistii in certificare LEED din cadrul Epstein Bucuresti furnizeaza, in prezent, servicii de consultanta pentru certificarea unei cladiri de birouri cu o suprafata de 33.000 mp din Capitala, pentru incadrarea in categoria LEED Gold.
 
Perspective pozitive privind activitatea din acest an
Pentru 2014 estimarile managerului operatiunilor din Romania ale Epstein vizeaza mentinerea unui nivel valoric al proiectelor pentru care asigura servicii similar celui de anul trecut, respectiv de circa 40 milioane de euro. "Activitatea din 2013 s-a situat pe un trend usor descrescator fata de nivelul anului anterior in ceea ce priveste cifra de afaceri a companiei, care a scazut cu 8%-9%, insa diminuarea a fost cauzata de finalizarea unui proiect mai amplu realizat pentru Lufkin Industries in 2012. Noile proiecte contractate in a doua parte a lui 2013 vor genera o crestere in 2014. Este important de mentionat faptul ca nivelul proiectelor din aceasta perioada este comparabil celui de dinaintea crizei", a precizat Randy Tharp.
In ceea ce priveste cererea pentru cladiri eficiente energetic din Romania, managerul Epstein este de parere ca investitorii au o predilectie pentru acestea. "Situatia actuala a fost determinata de de o serie de factori, printre care se afla evolutia cererii utilizatorilor si adaptarea dezvoltatorilor la noile exigente ale pietei. Am observat in ultimii ani ca tot mai multi beneficiari isi doresc cladiri «verzi», tinand cont mai ales de aspectul comercial si de marketing. Acest trend se va intensifica in perioada urmatoare in Romania, fiind generat de necesitatea de economisire a utilizatorilor", a explicat directorul general al Epstein.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMRAWLPLUGSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
noark
CONCEPT STRUCTURE
rigips
EDIT-Structural
ERBASU CONSTRUCT
CDS
theda mar
strabag nivel 1
siniat
concelex
ness project
quadratum
Acvatot 2019
Ubitech
viarom
MAKITA

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
econet
top 500
top 500
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander