Agenda Constructiilor
Joi, 18 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - ORADEA: Noul terminal cargo de la aeroport va fi construit pana in anul 2023
ORADEA: Noul terminal cargo de la aeroport va fi construit pana in anul 2023
Arhitectura & Proiectare Publicat de Stelian DINCA 01 Iul 2021 08:20
Din 2023, transportul de marfuri se va putea face si pe calea aerului, intrucat Aeroportul din Oradea va avea un terminal Cargo. Anuntul a fost facut ieri de presedintele Consiliului Judetean Bihor, Ilie Bolojan in cadrul unei conferinte de presa.
In acest sens, Consiliul Local Oradea a aprobat marti incheierea unui contract de asociere intre Primaria Oradea, Consiliul Judetean Bihor, Agentia de Dezvoltare Locala Oradea (ADLO) si Regia Autonoma Aeroportul Oradea. Acordul de parteneriat este propus spre aprobare si in sedinta ordinara a Consiliului Judetean Bihor de azi, 30 iunie.
Suprafata destinata acestei investitii este de 14,4 hectare, terenul fiind transferat in acest scop din administrarea Ministerului Apararii Nationale in administrarea Consiliului Judetean Bihor in anul 2013 (prin HG 843/2013). Conditia este ca proiectul sa fie realizat in termen de 10 ani, altfel terenul intra din nou in administrarea Ministerului.
Autoritatea judeteana va pune la dispozitie terenul si va organiza procedura de licitatie, in timp ce Primaria Oradea va acorda facilitati fiscale pentru stimularea investitiilor. Aeroportul Oradea se angajeaza sa realizeze racordarea amplasamentului printr-o cale de rulare la pista de aterizare si decolare, iar ADLO va oferi acces la drumurile publice si utilitatile Parcului Industrial Eurobusiness II.
In vederea realizarii investitiei, Municipiul Oradea prin Consiliul Local va acorda persoanei juridice care va castiga procedura de atribuire, anumite facilitati fiscale sub rezerva repectarii de catre investitor a conditiilor de eligibilitate prevazute de schema de ajutor de minimis aprobata de Consiliul Local Oradea pentru stimularea investitiilor care promoveaza dezvoltarea locala prin crearea de locuri de munca (HCL 1005/2020).
Totodata, Municipiul Oradea va sprijini entitatea care va realiza obiectivul de investitii "Terminal Cargo" pentru a abtine in termen cat mai scurt certificatul de urbanism/autorizatia de construire.
„Ii multumesc domnului primar Birta pentru ca a rezolvat problemele de urbanism. Acest obiectiv pe care vrem sa il realizam este o necesitate pentru a dezvolta Oradea si judetul Bihor in continuare, iar partea de facilitati logistice si conectare este determinanta, in conditiile in care companiile din zona isi transporta pe cale aeriana o parte din produsele pe care le folosesc in procesele de fabricatie. Consiliul Judetean pune la dispozitie terenul, iar un partener privat va face investitia in urmatorii doi ani. Ne propunem ca in sedinta ordinara din luna iulie sa aprobam documentatia de licitatie, iar la inceputul lunii august sa lansam procedura. Speram ca in prima parte a lunii septembrie sa avem cel putin o companie importanta interesata sa realizeze terminalul cargo, in asa fel incat in anul 2023 sa existe calea de rulare, platforma pentru stationarea aeronavelor si o parte din halele care vor ocupa terenul", a precizat Ilie Bolojan, presedintele Consiliului Judetean Bihor.
 
ABONARE REVISTEALLBIMSISECAMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
leviatan
quadratum
rigips
theda mar
CDS
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
Ubitech
EDIT-Structural
ness project
concelex
noark
viarom
siniat

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
top 500
ef-de-n
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander