Agenda Constructiilor
Sambata, 26 Septembrie 2020
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - Search Corporation estimeaza dublarea cifrei de afaceri
Search Corporation estimeaza dublarea cifrei de afaceri
Arhitectura & Proiectare 07 Mar 2008 03:00

Michael M. Stanciu (50 de ani)
Functia/firma:
presedinte al companiei Search Corporation;
Experienta profesionala: 24 de ani in domeniul ingineriei de drumuri si poduri;
Studii: Universitatea din Oklahoma (SUA) si master in Constructii Civile, in cadrul aceleiasi universitati.

Compania Search Corporation, infiintata in anul 1991, isi desfasoara activitatea in domeniul planificarii, proiectarii, consultantei, managementului proiectelor de infrastructura pentru transport rutier si cercetarii, atat in Romania, cat si in strainatate.

- Cum a evoluat segmentul de piata specific activitatii companiei?

- Piata serviciilor de proiectare / consultanta de infrastructura rutiera si aeroportuara, dar si cea a constructiilor civile, a inregistrat, in 2007, o dezvoltare fara precedent. In mod special, in domeniul infrastructurilor rutiere s-au demarat proiecte de o importanta majora, cum sunt autostrada Pitesti - Sibiu si drumul expres Pitesti - Craiova. Intre cele mai importante lucrari contractate de compania noastra anul acesta - cu finalizarea proiectarii la nivel de studiu de fezabilitate la inceputul anului viitor si monitorizarea lucrarilor de executie desfasurate pana in anul 2010 - se regasesc: drumurile expres Craiova - Pitesti, Legatura Rapida la Drumul Nordului si tronsonul Sebes - Turda.

- Care sunt rezultate financiare inregistrate in ultima perioada?
- In 2007 am realizat venituri duble, comparativ cu 2006 cand am totalizat incasari in valoare de 8,8 milioane de euro. Datorita cererilor mari existente pe piata infrastructurii rutiere, majoritatea lucrarilor au fost executate in regim de urgenta, cu eforturi deosebite atat din partea angajatilor, cat si a colaboratorilor (subcontractori si alti parteneri). Aceste aspecte au determinat cresterea cheltuielilor in scopul mentinerii unui nivel calitativ inalt in serviciile pe care le oferim. Este dificil de apreciat care este cota de piata pe care o detinem, din cauza lipsei de informatii statistice la nivel national. Raportandu-ne, insa, la concurentii directi, ne-am consolidat pozitia de lider pe aceasta piata, ceea ce reiese atat din amploarea, cat si din calitatea lucrarilor in care am fost sau suntem deja implicati. Avem implementat sistemul integrat de management al calitatii ISO 9001:2000.

- Ce proiecte mai importante ati realizat pana in prezent?
- Inca de la inceputul activitatii, Search Corporation a participat la programul de reabilitare a drumurilor nationale din Romania (intocmind documentatii tehnice pentru aproximativ 2.000 de km) in toate regiunile tarii. De asemenea, societatea noastra a efectuat o expertiza tehnica pentru Ministerul Tansporturilor si pentru Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR), in vederea elaborarii Programului de Autostrazi din Romania. Incheiem anul acesta supervizarea lucrarilor pentru centura municipiului Pitesti (cu o lungime de 15,2 km, din cadrul coridorului IV paneuropean), ce va functiona ca tronson de autostrada. O alta lucrare de referinta consta in elaborarea Studiului de Fezabilitate si a Proiectului Tehnic pentru realizarea pistelor, a hangarelor, terminalelor de pasageri si cargo pentru Aeroportul din Iasi. De asemenea, am conceput un proiect unic in Romania de reabilitare a Stadionului "Lia Manoliu", in vederea dotarii suprafetei de joc si a pistei de atletism cu sistem de irigare, drenaj, senzori de umiditate si incalzire automata.


- Ce obiective aveti in vedere pentru intervalul urmator?
- Pentru anul 2008 intentionam majorarea cifrei de afaceri, pentru a putea sustine in continuare dezvoltarea firmei, prin extinderea pe piata cailor ferate si in alte zone ale tarii. Totodata, ne propunem, in continuare, sa includem in sectorul de activitate, personal cu o pregatire profesionala buna si salarii la nivel european, in functie de criteriul performantelor. Mentinerea nealterata a standardelor de calitate, conforme cu cerintele beneficiarilor, ramane insa obiectivul major al companiei si in perspectiva.

- Care sunt dificultatile intampinate in desfasurea activitatii?

- Principala problema vizeaza legea achizitiilor publice din Romania, conform careia autoritatea contractanta utilizeaza criteriul "pretului cel mai scazut" pentru achizitia de servicii de proiectare si consultanta. Acest fapt genereaza, insa, pierderi mai mari in ce priveste calitatea constructiilor decat eventualele economii obtinute la costurile proiectarii. Astfel, de multe ori caietele de sarcini par a avea ca obiect semnarea unui contract si nu realizarea cu succes a unui proiect. Trebuie, insa, mentionat ca se inregistreaza imbunatatiri semnificative in aceasta directie si ca autoritatile contractante au inceput sa inteleaga importanta unei oferte serioase si a unor servicii de calitate. Integrarea a determinat conturarea unei alte probleme in domeniul resurselor umane. In acest sector se inregistreaza o concurenta intre firme pentru «atragerea» de personal specializat, prin oferte salariale majore, pe care, insa, nu le pot sustine pe termen mediu si lung. Acest fapt franeaza atat dezvoltarea profesionala a angajatilor, cat si evolutia «sanatoasa» a unei companii, fara riscul unei cresteri generatoare de inflatie. Pentru informatii suplimentare, www.searchltd.ro
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMallbimVideoConfAC-iulCOVID-19AUTODESK
ROCKWOOL 196
A aparut editia
SEPTEMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ssab ag antrepriza generala
rigips
ERBASU CONSTRUCT
CELCO 2020
strabag nivel 1
Acvatot 2019
hilti

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016
AHK 2018
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere