Agenda Constructiilor
Duminica, 19 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - TESSERACT va elabora SF pentru constructia unui Institut al Inimii, la Targu Mures
TESSERACT va elabora SF pentru constructia unui Institut al Inimii, la Targu Mures
Arhitectura & Proiectare Publicat de Stelian DINCA 21 Dec 2022 13:36
Pacientii internati la “Institutul de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare si Transplant” din Targu Mures ar putea beneficia de un nou Centru Chirurgical Cardiovascular (un „Institut al Inimii”) modern, in cadrul spitalului. TESSERACT ARCHITECTURE, singurul studio de arhitectura specializat in domeniul medical din Romania, a fost desemnat consultant si furnizor al serviciilor de elaborare a documentatiei tehnico-economice (faza SF - Studiu de Fezabilitate) pentru noul proiect.
Potrivit Temei de Proiectare, arhitectii TESSERACT subliniaza ca in prezent, activitatea unitatii medicale se desfasoara intr-un complex spitalicesc dat in functiune in anul 1983, de tip monobloc, cu zona de servicii conexe (bucatarie, spalatorie si logistica) pozitionata in cladiri situate vis-a-vis de spital si legate de spital printr-un pasaj subteran.
Provocarea arhitectilor in cadrul acestui proiect este de a realiza o cladire noua in incinta ansamblului spitalicesc, pe un teren cu o forma neregulata, cu dimensiuni restranse si situat in imediata apropiere a unor cladiri existente, cu functiuni medicale si administrative.
Noul Centru va avea aproximativ 18.000 mp, in care vor fi prevazute 214 paturi, precum si functiuni suport - ambulator, radiologie si imagistica, laborator de analize medicale, farmacie cu circuit inchis, bloc operator, etc. Prin acest proiect se doreste facilitarea accesului pacientilor catre servicii medicale specializate de cardiologie, chirurgie cardiovasculara, transplant si nu numai - atat pentru copii cat si pentru adulti. In cadrul proiectarii, echipa a insitat pe conformarea functiunilor si circuitelor la standarde locale si internationale, pe eficientizarea spatiilor si reducerea costurilor de intretinere si functionare, pe un design prietenos pentru utilizator - fie el pacient sau personal medical. Noul corp beneficiaza si de solutii alternative de eficientizare energetica, de dotare cu echipamente medicale de ultima generatie, de sistem de digitalizare si de un design prietenos cu mediu.
In Romania, 60% din cauzele de deces sunt reprezentate de bolile cardiovasculare, in timp ce la nivel european acestea reprezinta un procentaj de 45%. In jur de 550.000 de oameni din populatia tarii, cu varsta de peste 35 de ani, sufera de insuficienta cardiaca, potrivit ultimului raport al Societatii Romane de Cardiologie. Potrivit unei analize World Life Expectancy *, in perioada 2020-2021 accidentul vascular a fost principala cauza de deces in Romania. Noul centru de la Targu Mures va putea astfel prelua presiunea existenta atat la nivelul judetului, cat si la nivelului localitatilor din jur, unde conform datelor disponibile - 1 din 2 persoane sufera de o boala cardiovasculara.
„Institutul Inimii va avea o cladire noua, la a carei proiectare s-a tinut cont de tendinte si standarde internationale, de nevoile personalului medical dar si ale pacientilor”, declara Raluca Soaita, fondator TESSERACT ARCHITECTURE.
TESSERACT ARCHITECTURE, singurul studio local de arhitectura specializat in domeniul medical, este proiectantul celui mai amplu proiect recent de spital din Romania - Spitalul Marie Curie, primul Spital National de Copii pentru Cancer, Boli Grave si Trauma. Arhitectii TESSERACT semneaza de asemenea in acest moment, doua alte mari spitale judetene in lucru - la Sibiu si la Focsani. TESSERACT a realizat si primele spitale modulare din Romania destinate ingrijirii pacientilor cu Covid-19, precum si numeroase proiecte de clinici, spitale si alte spatii cu destinatie medicala pentru operatori privati.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiSISECAMALLBIMRAWLPLUGABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
viarom
leviatan
MAKITA
siniat
strabag nivel 1
noark
theda mar
EDIT-Structural
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
CDS
rigips
quadratum
konsent
ERBASU CONSTRUCT
ness project
concelex

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
top 500
econet
ef-de-n
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander