Agenda Constructiilor
Sambata, 22 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - EVENIMENT: Peste 700 de studenti s-au inscris la International Velux Award
EVENIMENT: Peste 700 de studenti s-au inscris la International Velux Award
Expozitii & Conferinte Publicat de Cosmin Dincu 05 Feb 2010 03:00
Peste 700 de studenti din intreaga lume si-au anuntat deja participarea la International Velux Award 2010. Pe fondul proiectelor numeroase in care sunt implicati studentii in aceasta perioada a anului universitar, organizatorii au decis prelungirea termenului de inscriere pana la data de 1 martie 2010, se precizeaza intr-un comunicat al companiei Velux. Realizat in cooperare cu Uniunea Internationala a Arhitectilor (UIA) si Asociatia Europeana a Scolilor de Arhitectura (EAAE), International Velux Award reprezinta un concurs adresat studentilor, ce propune implicarea activa a acestora in proiecte sustenabile de arhitectura.
Tema propusa de Velux pentru editia din acest an este reprezentat de conceptul “Light of Tomorrow” (ce implica promovarea folosirii cat mai eficiente a luminii naturale). Accesand site-ul www.thedaylightsite.com, participantii pot gasi resurse de inspiratie, sub forma cercetarilor si publicatiilor, avand ca subiect central lumina naturala. Comisia de evaluare a proiectelor propuse include reprezentanti ai unor birouri internationale de arhitectura (Nathalie de Vries - MVRDV, Olanda; Kim Herforth Nielsen - 3XN, Danemarca, Momoyo Kaijima - Atelier Bow-Wow, Japonia si Will Bruder - Will Bruder+Partners, SUA). Din juriu mai fac parte si profesori de arhitectura de la universitati renumite (Magda Mostafa - Cairo University/Progressive Architects - Egipt, presedintele juriului in cadrul competitiilor organizate de Uniunea Internationala a Arhitectilor - UIA, respectiv Stefano Musso - Universita degli Studi di Genova - Italia, vicepresedintele Asociatiei Europene a Scolilor de Arhitectura - EAAE). Membrul juriului desemnat din partea Velux este Keith Riddle - director general al Velux Marea Britanie si Irlanda, se mai arata in comunicat. "In cursul lunii iunie, membrii juriului se vor reuni la Copenhaga pentru a analiza sutele de lucrari din lumea intreaga inscrise in concurs si vor alege castigatorul, acordand si mentiunile speciale”, a declarat arh. Alexandra Maier, reprezentant al Velux Romania.
***
Grupul Velux realizeaza o gama larga de ferestre de mansarda si lucarne, furnizand o gama diversa de solutii pentru acoperisurile plane. Velux livreaza numeroase tipuri de rulouri decorative si parasolare, obloane, elemente de instalare, dispozitive de comanda si control, panouri termice pentru acoperisuri. Totodata, detine unitati de productie in 11 tari si centre de comercializare in 40 de state din intreaga lume. Velux are aproximativ 10.000 de angajati si este proprietatea VKR Holding A/S. Pentru informatii suplimentare, www.velux.com
 
ALLBIMhiltiABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
BogArt
leviatan
theda mar
ness project
quadratum
siniat
CDS
noark
viarom
ERBASU CONSTRUCT
concelex
Acvatot 2019
EDIT-Structural
Ubitech
konsent
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
strabag nivel 1
rigips

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander