Agenda Constructiilor
Marti, 25 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - SECURITY ESSEN: Expozitie pe probelme de siguranta
SECURITY ESSEN: Expozitie pe probelme de siguranta
Expozitii & Conferinte Publicat de Ovidiu Stefanescu 18 Iul 2012 10:09
Un  targ de o importanta deosebita pentru bransa constructiilor este constituit de Security Essen. Avand o frecventa de desfasurare similara majoritatii evenimentelor expozitionale de mare anvergura, derulate in Germania, manifestarea a consemnat in 2010 un succes mai mare decat toate cele avute in istoria sa. Cresterea gradului de internationalizare, disponibilitatea sporita a investitorilor pentru alocarea de fonduri suplimentare si sporirea interesului beneficiarilor de a achizitiona solutii avansate atat din punct de vedere tehnologic, cat si al inovatiilor incluse, au determinat ca editia a XIX-a sa devina un punct de reper de neignorat. Astfel, peste 42.000 de vizitatori au trecut pragul expozitiei pentru a testa produsele promovate de 1.078 companii, din 38 de state de pe intregul glob. Cel mai remarcabil aspect a fost acela ca persoanele interesate de acest eveniment au venit din 113 tari, iar proportia companiilor straine in randul expozantilor a fost de 46%. In acest sens, directorul Messe Essen, a aratat faptul ca "toti indicatorii inregistrati confirma consolidarea evenimentului pe pozitia de lider in acest domeniu de activitate. Contactele internationale realizate si discutiile purtate intr-un cadru profesional, pe cat de intensive, pe atat de eficiente, nu s-ar fi putut derula niciunde in alta parte. De asemenea, intregul eveniment a fost caracterizat printr-o stare generala de optimism, fapt foarte important intr-o perioada de recesiune, in care gradul de incredere a managerilor in economie este destul de scazut". 

Dinamism deosebit al acestui sector de activitate
Asteptarile vizitatorilor au fost ridicate inca de la inceput, fapt justificat de gradul sporit de internationalizare si de manifestarea explicita a intentiilor investitionale. Conform declaratiilor date la finalul targului, peste 90% dintre cei prezenti a afirmat ca expozitia a avut un rol decisiv in formarea deciziei de achizitie. De asemenea, una din patru persoane a declarat ca firma pe care o reprezinta intentioneaza sa aloce fonduri mai mari de 250.000 de euro pentru elemente de securitate in urmatorul an, iar 12 procente din cei intervievati au sustinut ca sumele alocate in aceasta directie vor depasi un milion de euro. In ceea ce-i priveste pe reprezentatii companiilor expozante, atentia acestora a fost concentrata exclusiv pe prezentarea celor mai noi solutii. Una dintre ideile de baza sustinute de toti furnizorii a fost aceea ca riscul de patrundere prin efractie este redus in mod  considerabil prin cresterea performantei sistemelor automate de acces, cum ar fi, de exemplu, verificarea identitatii prin recunoasterea amprentelor. De asemenea, noua tehnologie de inalta definitie (HD) poate fi utilizata cu succes in cadrul sistemelor de supraveghere video, garantand o mai mare rezolutie a imaginii si o imbunatatire neta a calitatii acesteia. Organizatorii au acordat premii pentru inovatii, unul dintre produsele castigatoare fiind o celula energetica ce are capacitatea de a produce o atmosfera cu foarte putine molecule de oxigen, in vederea prevenirii extinderii incendiilor. Participantii la manifestare au subliniat in numeroase randuri aprecierea pentru efortul organizatorilor si calitatea produselor expuse. Daca unii oficiali au accentuat dinamismul acestui sector si cresterea gradului de internationalizare, altii s-au referit la tehnologiile inovatoare si atotcuprinzatoare propuse pentru solutiile de prevenire a incendiilor. De asemenea, calitatea si numarul vizitatorilor au fost alte aspecte pozitive remarcate de vizitatori, precum si atmosfera propice pentru derularea unor bune contacte de afaceri. 
 
Solutii performante de prevenire a efractiilor, prezentate in aceasta toamna
Urmatoarea editie a evenimentului de la Essen va avea loc in intervalul 25 - 28 septembrie 2012, fiind asteptate sa participe peste 1.100 de companii, din 40 de state. Din acest motiv, este foarte posibil ca Security Essen sa-si reconfirme statutul de "formator de opinie", stabilind cu precizie tendintele de evolutie din acest sector de activitate. Pornind de la tehnologiile de securitate mecanica, protectie la foc si terminand cu siguranta sistemelor IT, intreaga problematica va fi orientata spre identificarea celor mai bune solutii de prevenire a infractiunilor din categoria spargerilor, patrunderilor prin efractie etc. Cu ocazia evenimentului din luna septembrie, vizitatorii vor avea ocazia sa testeze direct solutiile propuse si sa obtina o cantitate impresionanta de informatii necesare identificarii celor mai bune solutii pentru evitarea riscurilor mentionate anterior. De altfel, nu doar gama extinsa a solutiilor tehnice prezentate, ci si numarul impresionat de inovatii determina ca Security Essen sa se constituie intr-un eveniment cu participare absolut obligatorie pentru bransa respectiva. Datorita faptului ca multi dintre expozanti si-au personalizat foarte puternic oferta cu care vor veni la targ, in cadrul ceremoniei de deschidere a evenimentului va avea loc festivitatea de acordare a premiilor pentru inovatie, urmata de inaugurarea halei speciale dedicate acestei categorii de produse, unde vor expune companiile puternic orientate spre cercetare-dezvoltare. In ceea ce priveste sectiunea de sisteme destinate protectiei impotriva incendiilor, aceasta va ocupa doua pavilioane, unde vizitatorii vor avea ocazia sa intre in contact cu tehnologii de ultima generatie. Un element de noutate va fi constituit de spectacolul oferit de companiile care sunt specializate in acordarea de servicii de securitate. In fine, expozitia va fi insotita de o serie de evenimente conexe, concretizate prin trei forumuri de experti ce vor asigura celor prezenti posibilitatea unui acces nelimitat la informatii vitale cu privire la sistemele de securitate. De asemenea, specialistii prezenti vor indica solutii punctuale si vor prezenta cele mai performante sisteme din fiecare categorie enumerata anterior. Interesant la editia din acest an va fi faptul ca anumite firme vor transmite in mod direct un feedback de la principalele evenimente sportive care au loc in vara lui 2012, referindu-se la solutiile propuse si la problemele diverse intampinate in ocaziile respective. Pentru informatii suplimentare, www.security-messe.de 
 
 
hiltiABONARE REVISTEALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
viarom
Acvatot 2019
strabag nivel 1
concelex
noark
rigips
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
quadratum
ness project
EDIT-Structural
BogArt
siniat
leviatan
theda mar
Ubitech
CDS
MAKITA
konsent

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
top 500
econet
top 500
ef-de-n

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander