Agenda Constructiilor
Sambata, 25 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - SUNE: Conferinta pe tema energiilor regenerabile, la Romexpo
SUNE: Conferinta pe tema energiilor regenerabile, la Romexpo
Expozitii & Conferinte 18 Mar 2010 10:37
Asociatia Patronala Surse Noi de Energie (SunE) a organizat o conferinta pe tema energiilor regenerabile, in cadrul manifestarii ExpoRenewEnergy - expozitie internationala de profil desfasurata la Romexpo. Pe parcursul acesteia, au fost abordate teme de interes pentru companiile care activeaza in domeniul surselor de energie regenerabila (RES), inclusiv pentru cele din sectorul constructiilor. Un aspect important evidentiat in cadrul prelegerilor a fost acela ca, incepand din 2010, bugetul alocat energiei regenerabile ar trebui sa atinga o cota de 20% din sumele cheltuite de statul roman pentru sectorul energetic autohton, conform directivelor europene in vigoare. Astfel, obiectivele asumate de Romania au in vedere atingerea unui plafon de 24% din totalul consumului national pana in 2020. "O solutie ar fi ca fondurile pe care statul roman ar trebui sa le aloce producatorilor de energie regenerabila sa fie depozitate intr-un cont comun de ministerele de resort (economiei, constructiilor, mediului etc.), prin administratiile locale", a declarat Manuela Draghicescu, director exectutiv al SunE.
Pana la finalul targului, pe 19 martie, la standul asociatiei va fi activ un centru permanent de dezbateri, unde vor fi diseminate informatii, materiale si literatura de specialitate si vor fi realizate proiectii ale realizarilor membrilor SunE. In acelasi timp, vor fi promovate proiecte, programe si evenimente de interes pentru acest domeniu, fiind disponibil si un punct de contact al Casei Energiilor Regenerabile din Bruxelles.
***
Evenimentul face parte dintr-un proiect amplu demarat de asociatie, denumit "Programul national SunE de sustinere a SRE in Romania", in cadrul caruia este abordat si domeniul constructiilor din perspectiva tendintelor impuse de Directivele UE. Reprezentantii organizatiei promoveaza activ construirea de cladiri eficiente energetic, un exemplu concret popularizat fiind realizarea a 10.000 de case pasive care ar putea acoperi o treime din energia pe care o produce un reactor nuclear. Pentru informatii suplimentare, www.sune.ro
 
SISECAMABONARE REVISTEALLBIMhiltiRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
siniat
theda mar
konsent
concelex
viarom
Acvatot 2019
rigips
ness project
CDS
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
Ubitech
MAKITA
noark
EDIT-Structural
quadratum

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
ROGBC 2016
econet
top 500
ef-de-n
top 500
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander