Agenda Constructiilor
Sambata, 30 Septembrie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - SUNE: Conferinta pe tema energiilor regenerabile, la Romexpo
SUNE: Conferinta pe tema energiilor regenerabile, la Romexpo
Expozitii & Conferinte 18 Mar 2010 10:37
Asociatia Patronala Surse Noi de Energie (SunE) a organizat o conferinta pe tema energiilor regenerabile, in cadrul manifestarii ExpoRenewEnergy - expozitie internationala de profil desfasurata la Romexpo. Pe parcursul acesteia, au fost abordate teme de interes pentru companiile care activeaza in domeniul surselor de energie regenerabila (RES), inclusiv pentru cele din sectorul constructiilor. Un aspect important evidentiat in cadrul prelegerilor a fost acela ca, incepand din 2010, bugetul alocat energiei regenerabile ar trebui sa atinga o cota de 20% din sumele cheltuite de statul roman pentru sectorul energetic autohton, conform directivelor europene in vigoare. Astfel, obiectivele asumate de Romania au in vedere atingerea unui plafon de 24% din totalul consumului national pana in 2020. "O solutie ar fi ca fondurile pe care statul roman ar trebui sa le aloce producatorilor de energie regenerabila sa fie depozitate intr-un cont comun de ministerele de resort (economiei, constructiilor, mediului etc.), prin administratiile locale", a declarat Manuela Draghicescu, director exectutiv al SunE.
Pana la finalul targului, pe 19 martie, la standul asociatiei va fi activ un centru permanent de dezbateri, unde vor fi diseminate informatii, materiale si literatura de specialitate si vor fi realizate proiectii ale realizarilor membrilor SunE. In acelasi timp, vor fi promovate proiecte, programe si evenimente de interes pentru acest domeniu, fiind disponibil si un punct de contact al Casei Energiilor Regenerabile din Bruxelles.
***
Evenimentul face parte dintr-un proiect amplu demarat de asociatie, denumit "Programul national SunE de sustinere a SRE in Romania", in cadrul caruia este abordat si domeniul constructiilor din perspectiva tendintelor impuse de Directivele UE. Reprezentantii organizatiei promoveaza activ construirea de cladiri eficiente energetic, un exemplu concret popularizat fiind realizarea a 10.000 de case pasive care ar putea acoperi o treime din energia pe care o produce un reactor nuclear. Pentru informatii suplimentare, www.sune.ro
 
ALLBIMVideoConfAC-iulhiltiALLBIMman and machine
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 176 (August 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
rigips
CDS
strabag nivel 1
leviatan
Ubitech
grundfos
Acvatot 2019
BALTIC
noark
FRONTALE
theda mar
viarom
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
MAKITA

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
BA 2023
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

urmarire comportare constructii, monitorizare structurala, monitorizare geotehnica