Agenda Constructiilor
Duminica, 19 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - VIENNA-TEC: Organizarea targului a costat 5 milioane de euro
VIENNA-TEC: Organizarea targului a costat 5 milioane de euro
Expozitii & Conferinte Publicat de Elena Icleanu 26 Nov 2012 12:24
Matthias Limbeck (48 de ani)
Functia/Firma: CEO al Reed Exhibitions Messe Wien;
Experienta profesionala: 13 ani in top managementul Reed Exhibitions.
 
Cea de-a patra editie a targului de inovatii tehnologice in industrie si automatizari Vienna-Tec, organizat in perioada 9-12 octombrie 2012 la Viena - Austria, a inregistrat un nou record de participare din partea companiilor specializate si interesate din Europa si Asia. La evenimentul organizat de Reed Exhibitions Messe Wien in cadrul Centrului de Congrese Messe, pe o suprafata de 55.000 mp s-au reunit reprezentanti ai peste 1.116 companii, din care 563 si-au expus produsele in standuri si alti 553 si-au prezentat solutiile in cadrul diverselor manifestari conexe. Targul a fost impartit in sase manifestari tematice, dupa cum urmeaza: Automation Austria, Energy-Tec, IE Industrieelektronik (electronica industriala), Intertool, Messtechnik (metrologie) si SCHWEISSEN/JOIN-EX (echipamente de sudura/ join-ex). 

 

- Precizati principalul obiectiv al acestei reuniuni.
- Expozitiile specializate reprezinta, chiar si pe timp de criza, instrumente foarte importante de marketing pentru orice companie. In ansamblu, vizitatorii sunt interesati de solutii noi, de achizitii, precum si de stabilirea unor relatii de afaceri cu potentiali clienti sau parteneri. De aceea, Vienna-Tec este un targ foarte important pentru noi. Fiind un eveniment specializat in inovatii, am incercat sa reunim toate societatile de profil. Urmatorul pas a fost sa invitam specialisti din diverse domenii industriale sa se alature initiativei noastre, persoane dornice sa inoveze si sa identifice solutii pentru viitor. Expozantii au prezentat foarte multe astfel de solutii noi. In pofida unei scaderi cu aproximativ 10% a numarului de vizitatori in comparatie cu editia din 2010, perceptia generala a participantilor a fost pozitiva. Aceasta diminuare a fost inregistrata cu precadere pe segmentul de automatizari, unde anumite corporatii internationale nu au mai fost prezente. Toate celelalte domenii au fost, insa, foarte bine reprezentate. Cele mai multe companii expozante au provenit din Austria (379), urmate de 116 din Germania, 18 din Federatia Rusa si 16 din Cehia.
- Ce obiective aveti in perioada urmatoare?
- In primul rand, ne dorim expansiunea in zona de est a Europei. De exemplu, Federatia Rusa reprezinta o piata deosebit de importanta pentru companiile austriece si invers. Rusia este o piata uriasa, cu firme ce inoveaza in mod permanent si are un potential de dezvoltare imens. Oamenii de afaceri austrieci au, astfel, posibilitatea de a intalni in mod direct posibili parteneri din aceasta regiune, care ii pot ajuta sa stimuleze exportul in zona. Este un lucru bun, un motiv adevarat pentru organizarea unei expozitii. In al doilea rand, trebuie precizat ca am inceput expansiunea spre est inca din anii trecuti si am stabilit, totodata, noi contacte de afaceri in Turcia, ceea ce inseamna ca ne extindem usor, in mai multe regiuni.
- Cat costa organizarea unui astfel de eveniment?
- Valoarea investitiei intr-un asemenea eveniment este dificil de precizat, deoarece depinde de la un targ la altul. In acest an, pentru organizarea expozitiei Vienna-Tec, cu o suprafata de 20.000 mp, am investit aproximativ 5 milioane de euro. De asemenea, demersul a fost influentat si de situatia economica din mai multe tari, care nu a fost tocmai incurajatoare. A fost o provocare destul de mare sa reunim diversi expozanti, in special din afara Austriei. In continuare, exista un potential enorm pe pietele din Europa Centrala si de Est si vom face tot posibilul pentru a ne extinde cat mai mult expozitia in aceasta directie.
 
SISECAMhiltiRAWLPLUGABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
siniat
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
rigips
concelex
ness project
ERBASU CONSTRUCT
CDS
quadratum
noark
theda mar
EDIT-Structural
leviatan
MAKITA
Acvatot 2019
strabag nivel 1
konsent
viarom

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander