Agenda Constructiilor
Joi, 23 Martie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - Autoritatea pentru Digitalizare pune in consultare publica utilizarea AI in Romania
Autoritatea pentru Digitalizare pune in consultare publica utilizarea AI in Romania
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 15 Iul 2021 07:45
Autoritatea pentru Digitalizarea Romaniei (ADR), alaturi de Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca (UTCN), a demarat miercuri prima etapa a procesului de consultare publica privind utilizarea inteligentei artificiale in Romania.
Consultarea publica privind dezvoltarea si implementarea inteligentei artificiale (AI) in Romania este o etapa esentiala in configurarea primului cadru national pentru utilizarea noilor tehnologii.
"Inteligenta Artificiala are capacitatea de a revolutiona activitatea administratiei publice. Datorita AI, vom putea beneficia de servicii publice mai bune, de sisteme de transport mai sigure, de produse si servicii personalizate, mai ieftine si mai durabile. De asemenea, AI va duce la aparitia unor noi profesii, pe masura ce industriile bazate pe aceste tehnologii se dezvolta. Obiectivul nostru concret este asigurarea unor servicii digitale de calitate pentru cetateni si companii. Avem nevoie de o cooperare solida cu toti stakeholderii, pentru ca transformarea digitala a sectorului public se realizeaza cu aceleasi tehnologii din mediul de business. Strategia nationala in AI trebuie sa fie asumata de toti actorii relevanti din domeniu si sa reflecte pe deplin perspectivele si nevoile de dezvoltare, sens in care lansam astazi prima etapa a consultarii publice. ADR va ramane un partener activ, deschis discutiilor, pentru armonizarea punctelor de vedere ale organizatiilor si coagularea initiativelor in domeniul AI", a declarat Octavian Oprea, presedintele ADR.
In acest context, ADR si UTCN invita toate partile interesate sa contribuie cu experiente relevante si informatii actualizate despre utilizarea AI in Romania atat in mediul academic, cat si in mediul de afaceri si cel asociativ.
Derulat in parteneriat cu Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca si finantat din fonduri UE, proiectul "Cadru strategic pentru adoptarea si utilizarea de tehnologii inovative in administratia publica 2021-2027 - solutii pentru eficientizarea activitatii" va definitiva cadrul strategic national si instrumentele de finantare pentru participarea Romaniei la retele si ecosisteme europene de management al datelor stiintifice - open science, pentru adoptia tehnologiilor de tip blockchain in domenii cheie de interventie guvernamentala, precum identitatea persoanelor si gestiunea documentelor din domeniul educatiei, dar si pentru definitivarea cadrului national in domeniul inteligentei artificiale, tehnologie care - prin aplicatiile sale complexe - prezinta un impact major asupra imbunatatirii calitatii vietii cetatenilor si dezvoltarii afacerilor.
Chestionarul de consultare privind dezvoltarea si implementarea Inteligentei Artificiale in Romania este disponibil in perioada 14 iulie - 14 septembrie si poate fi completat aici!
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TERAPLASTman and machineVideoConfAC-iulALLBIM
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
FRONTALE
ERBASU CONSTRUCT
BALTIC
leviatan
BMI_Icopal
CELCO 2020
theda mar
viarom
CDS
leviatan
Ubitech
rigips
hilti
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
MAKITA

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023