Agenda Constructiilor
Vineri, 26 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - BENTO: Crestere de 88% a cifrei de afaceri, in primul semestru din 2021
BENTO: Crestere de 88% a cifrei de afaceri, in primul semestru din 2021
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 20 Oct 2021 10:31
Bento - Intellectually Curious, companie antreprenoriala romaneasca, specializata in dezvoltarea si implementarea de solutii software si furnizarea de servicii de infrastructura IT si Cloud, anunta intentia de listare pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti. Compania are in plan ca actiunile sale, care vor fi disponibile sub simbolul BENTO, sa fie listate la BVB pana la finalul anului. Inainte de listare, Bento va efectua un plasament privat pentru a atrage 6 milioane de lei in vederea dezvoltarii de produse software proprii si scalarii produselor si serviciilor sale catre noi clienti si verticale de business.
„Indiferent de fluctuatiile economice care au avut sau au loc la nivel global, industria IT a demonstrat ca este rezistenta si deseori chiar beneficiara unor astfel de socuri economice. Totodata, piata serviciilor software, de digitalizare, precum si cea aferenta produselor IT&C este in crestere si datorita contextului global ce aduce in centrul atentiei digitalizarea afacerilor. Compania noastra se afla intr-un context favorabil din punct de vedere al potentialului de dezvoltare. Avem un profil unicat in piata furnizorilor digitali, reusind in ultimii ani sa dezvoltam si validam in piata produse software proprii, fara sa neglijam serviciile noastre „traditionale”, unde am inregistrat crestere si am atins borne importante atat pe zona IT, infrastructura si Cloud cat si in furnizarea de software personalizat. Avand in vedere acest potential cumulat de crestere al companiei, piata de capital reprezinta pentru noi o optiune viabila pentru atragerea de finantare destinata continuarii si consolidarii dezvoltarii de produse software proprii. Cu sprijinul investitorilor BVB avem incredere ca vom duce Bento la urmatorul nivel in ceea ce priveste activitatea companiei atat in Romania cat si la nivel international,” a declarat Vlad Bodea, cofondator si Executive Managing Partner al Bento.
Bento are peste 15 ani de experienta in dezvoltarea si implementarea de solutii software si furnizarea de servicii de infrastructura IT si cloud pentru companii active in industrii multiple, precum energie, FMCG, utilitati, telecomunicatii, sanatate, agricultura, IT, media, industrie alimentara, distributie, transporturi si servicii. Compania are in acest moment peste 70 de angajati si detine un portofoliu diversificat de clienti format din companii multinationale din Romania, SUA si Elvetia. De asemenea, Bento este partener cu furnizori de renume precum Microsoft, HPE si CISCO.
Infuzia de capital va fi utilizata pentru dezvoltarea tehnologica si scalarea comerciala a produselor software proprii dezvoltate de companie, cu accent pe Bento Field Service Management si Bento Mobile Device Management, realizarea de noi parteneriate in cadrul diviziei IT, Infrastructura & Cloud si cresterea prezentei Bento la nivel international.
„Decizia de a ne lista pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti vine intr-un context favorabil pentru industria de IT atat la nivel local cat si global. Vrem ca impreuna cu investitorii BVB sa dezvoltam compania, in special produsele noastre software si sa ne extindem si mai puternic portofoliul de clienti inclusiv la nivel international. Succesul Bento se datoreaza unui mix de competente atent gestionate, de adoptia si promovarea tehnologiilor si platformelor noi, cat si de stabilirea de parteneriate strategice, precum cel cu Microsoft, HPE sau CISCO. De asemenea, realizarile echipelor noastre de-a lungul anilor ne dau incredere ca in viitorul apropiat vom avea parte de o evolutie semnificativa atat din punct de vedere al serviciilor furnizate cat si al rezultatelor financiare,” a declarat Radu Scarlat, Partener si General Manager al Bento.
„Bento Field Service Management” („Bento FSM”) este o suita de aplicatii dedicata companiilor care livreaza servicii prin intermediul echipelor distribuite in teren. Bento este unicul producator din Romania cu o astfel de solutie in portofoliu, aceasta fiind deja implementata la companii multinationale din diferite verticale de business. Prin aceasta aplicatie sunt digitizate, automatizate si optimizate toate activitatile aferente furnizarii de servicii cu echipe in teren, la nivel operational fiind aduse imbunatatiri de pana la 30%.
„Bento Mobile Device Management” („Bento MDM”) este un sistem dedicat companiilor care administreaza o flota substantiala de dispozitive mobile, precum tablete, smartphones, POS etc. Solutia permite o administrare centralizata a acestor dispozitive, impunerea de politici de securitate, urmarirea dispozitivelor prin GPS, gestionarea de la distanta a drepturilor fiecarui utilizator, a aplicatiilor si a setarilor cat si blocarea dispozitivelor pentru a fi utilizate doar in scopul intentionat.
In 2020, Bento a inregistrat o cifra de afaceri de 15,3 milioane de lei si un profit net de 1,8 milioane de lei. In primele sase luni din 2021, Bento a raportat venituri de 11,9 milioane de lei, o crestere record de 88% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Compania estimeaza o cifra de afaceri de 26 milioane de lei pentru intreg anul 2021 si un profit net de 4 milioane de lei.
Plasamentul privat este estimat sa aiba loc in luna noiembrie si va fi intermediat de TradeVille, in timp ce Cornerstone Communications va fi Consultantul Autorizat al Bento dupa listare.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMABONARE REVISTEALLBIMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
strabag nivel 1
theda mar
noark
quadratum
CDS
EDIT-Structural
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
concelex
leviatan
rigips
ness project
MAKITA
viarom
siniat
Acvatot 2019

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
ef-de-n
AICPS_30
top 500
ROGBC 2016
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander