Agenda Constructiilor
Vineri, 19 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - BITTNET reconfirma tinta de a atinge un business de 100 milioane euro pana in 2025
BITTNET reconfirma tinta de a atinge un business de 100 milioane euro pana in 2025
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 02 Aug 2021 10:29
Bittnet (BNET), un grup de companii IT listate pe piata principala a Bursei de Valori Bucuresti, anunta o noua runda de tranzactii M&A care vor consolida pozitia Grupului pe pietele de training IT, securitate cibernetica si dezvoltare software. Compania convoaca actionarii pe 7 septembrie pentru a aproba cinci investitii potentiale in valoare totala de 16,9 milioane de lei, precum si pentru a vota mandatarea Consiliului de Administratie in realizarea de tranzactii M&A pe piata locala si regionala cu o valoare cumulata totala de 200 milioane de lei.
„Anuntam astazi noi achizitii strategice pentru Bittnet Group, care ne vor consolida pozitia pe pietele de training, securitate cibernetica si dezvoltare de software la nivel local si extern. Suntem entuziasmati ca vom avea alaturi de noi echipe proaspete si vom deveni parteneri cu fondatori care au aceeasi viziune pentru piata IT din Romania. Astazi, Bittnet Group este un jucator important pe piata romaneasca, investind puternic in dezvoltarea companiilor si continuand sa isi creasca anual cota de piata. Din acest motiv, am devenit un partener atractiv pentru companiile dornice sa isi consolideze pozitia pe piata, unele dintre ele fiind competitorii nostri din trecut. Cu noile investitii ne apropiem si mai mult de tinta de a avea o cifra de afaceri de 100 de milioane de euro, un obiectiv pe care l-am promis actionarilor nostri ca il vom atinge pana in 2025,” a declarat Mihai Logofatu, CEO Bittnet Group.
Bittnet Group le propune actionarilor achizitionarea unei participatii de 61% in dezvoltatorul de software Nenos Software SRL si 60% in Nonlinear SRL, 70% in compania de securitate cibernetica ISEC Associates SRL, precum si achizitionarea a 100% din compania de training IT&C, Computer Learning Center SRL. In urma tranzactiilor propuse, Divizia de Tehnologie va creste atat ca amprenta geografica, dar si ca tipologie de solutii oferite de Bittnet Group.
Prin preluarea participatiilor majoritate ale Nenos Software SRL si Nonlinear SRL de la Toader Toporau, Grupul isi va consolida pozitia in divizia de dezvoltare software, patrunzand totodata in sectorul inteligentei artificiale. In urma tranzactiei, Bittnet va detine 61% din Nenos Software, precum si 60% din Nonlinear SRL. In ambele companii, participatiile ramase vor fi detinute de catre fondatorul Toader Toporau. Valoarea tranzactiei este de 4,85 milioane de lei, jumatate din suma va fi platita in numerar si jumatate in actiuni BNET. Nenos Software are peste 7 ani de experienta in dezvoltarea de software, iar compania ofera clientilor B2B o gama larga de solutii construite folosind inteligenta umana si artificiala. Aceste companii vor intari polul de software development al Grupului, care a fost infiintat in decembrie 2020 prin achizitionarea a 25% din actiunile Softbinator Technologies SA.
„Suntem incantati sa ne alaturam Bittnet Group, deoarece credem cu adevarat ca impreuna vom fi mai puternici. Sub aceeasi umbrela, impreuna cu echipele noastre, ne vom putea concentra pe ceea ce stim cel mai bine - dezvoltarea de software si livrarea celor mai bune solutii de inteligenta artificiala clientilor nostri. Tinta noastra pentru anul viitor este una ambitioasa - dublarea cifrei de afaceri si dublarea numarului de colegi. De asemenea, ne dorim sa ne implicam activ in dezvoltarea pietei solutiilor de inteligenta artificiala, prin informarea companiilor despre oportunitatile pe care inteligenta artificiala le poate aduce in desfasurarea activitatii acestora,” a declarat Toader Toporau, fondator si CEO Nenos Software.
Bittnet va prelua, de asemenea, doua firme din cadrul Provision Group, o companie cu servicii de securitate cibernetica - ISEC Associates si una de training IT - Computer Learning Center. ISEC Associates este o companie fondata in 2003, specializata in servicii complete de audit de securitate, consultanta si testare. ISEC ajuta companiile sa identifice, evalueze, securizeze si gestioneze securitatea informatiilor. Prin achizitionarea ISEC, Bittnet intentioneaza sa isi dezvolte pozitia pe piata securitatii cibernetice. Compania nu exclude posibilitatea unor alte achizitii in acest sector pe viitor. In urma tranzactiei in valoare de 295.000 lei, suma care va fi platita in numerar, Bittnet va detine o participatie de 70% in ISEC, in timp ce restul de 30% va fi detinuta de fondator, Alexandru Andriescu. De asemenea, Bittnet intentioneaza, sub rezerva aprobarii de catre actionari, sa acorde imprumuturi catre ISEC sau garantii pentru accesarea de credite in valoare totala de 241.000 euro in urmatorii doi ani.
Divizia de Educatie se va extinde cu doua companii: Computer Learning Center si Datascript SRO. Computer Learning Center este un jucator important specializat in furnizarea de cursuri in domeniul securitatii informatiilor, auditului si managementului serviciilor IT. Pretul de achizitie pentru CLC este de 225.000 lei, suma care va fi platita integral in numerar in schimbul intregii companii. In plus, Bittnet va acorda CLC un imprumut sau garantii pentru accesarea de credite in valoare de 420.000 euro in urmatorii doi ani. Prin achizitionarea CLC, un fost competitor, Bittnet Group isi va consolida divizia de formare, si isi va extinde portofoliul de certificari, in special in sectorul securitatii cibernetice.
Actionarii vor aproba, de asemenea, tranzactia anuntata in iunie 2021, achizitia a 20% din actiunile companiei Datascript SRO din Cehia, acordarea de imprumuturi de pana la 500.000 euro catre Datascript, precum si ratificarea investitiei Bittnet Group in plasamentul privat al Arctic Stream SA, companie care a fost listata recent pe piata AeRO. Mai mult, actionarilor le va fi supusa spre aprobare mandatarea Consiliului de Administratie al Grupului Bittnet privind incheierea de noi tranzactii de M&A pentru o suma totala cumulata de 200 de milioane de lei pana la sfarsitul anului 2025.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMALLBIMABONARE REVISTERAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
siniat
noark
concelex
CONCEPT STRUCTURE
ness project
rigips
strabag nivel 1
Ubitech
EDIT-Structural
MAKITA
quadratum
theda mar
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
viarom
Acvatot 2019
CDS

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
ROGBC 2016
top 500
AICPS_30
ef-de-n
econet
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander