Agenda Constructiilor
Marti, 26 Septembrie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - IT-istii din sectorul public vor beneficia de aceleasi facilitati fiscale precum privatii
IT-istii din sectorul public vor beneficia de aceleasi facilitati fiscale precum privatii
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Elena Icleanu 28 Dec 2022 12:32
Ministerul Finantelor, alaturi de Ministerul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii, Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale si Ministerul Educatiei au adoptat Ordinul comun privind incadrarea in activitatea de creare de programe pentru calculator, prin care si personalul din institutiile publice care desfasoara astfel de activitati beneficiaza de scutire de la plata impozitului pe venit pentru veniturile din salarii si asimilate salariilor.
"Am reusit sa reparam si sa uniformizam aplicarea unei facilitati fiscale de care mediul privat beneficia de multa vreme. Domeniul IT este unul strategic, cu impact puternic si valoare adaugata mare in economia unei societati. Discutam despre digitalizarea administratiei de atata vreme, despre nevoia de intarire a componentei IT din perspectiva augmentarii atacurilor cibernetice, iar domeniul public este primul vizat de astfel de tentative. Este firesc sa avem oameni bine platiti daca vrem calitate si sper ca prin acest demers sa reusim sa diminuam din plecarile IT-istilor buni din administratie si, totodata, sa devenim un angajator competitiv", a declarat Adrian Caciu, ministrul Finantelor.
"Aceasta initiativa face dreptate pentru IT-istii din sectorul public, fiind o chestiune de normalitate ca acestia sa beneficieze de aceleasi facilitati precum cei care lucreaza pentru firme private. Este o chestiune care trena de multa vreme si le multumesc tuturor celor care au sustinut aceasta masura, care face parte dintr-un efort mai amplu de a atrage experti din sectorul IT&C in administratia publica. Romania viitorului este Romania digitala, iar un sector public puternic digitalizat inseamna un stat prietenos cu cetateanul. Pentru toate acestea, e nevoie de resursa umana de calitate in sectorul public, cu atat mai mult in ceea ce tine de transformarea digitala a administratiei", a precizat Sebastian Burduja, ministrul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii.
Functiile pentru care se va aplica scutirea de impozit sunt: administrator baze de date, analist, inginer de sistem in informatica, inginer de sistem software, manager de proiect informatic, programator, proiectant de sisteme informatice, programator de sistem informatic, programator ajutor, analist ajutor, inginer de dezvoltare a produselor software.
Prevederile vor intra in vigoare la data de 1 ianuarie 2023 si se vor aplica incepand cu veniturile aferente lunii intrarii in vigoare a ordinului. Ordinul este publicat in Monitorul Oficial.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
man and machinehiltiALLBIMVideoConfAC-iulALLBIM
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 176 (August 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
BALTIC
Ubitech
rigips
theda mar
ERBASU CONSTRUCT
noark
MAKITA
leviatan
strabag nivel 1
CDS
Acvatot 2019
FRONTALE
leviatan
viarom
grundfos

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
BA 2023
AICPS_30
econet
ef-de-n
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

urmarire comportare constructii, monitorizare structurala, monitorizare geotehnica