Agenda Constructiilor
Luni, 15 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - Marcel Bolos: Apelul pentru digitalizare se va deschide pana la sfarsitul acestui an
Marcel Bolos: Apelul pentru digitalizare se va deschide pana la sfarsitul acestui an
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 03 Nov 2022 11:10
Toata lumea se uita la fondurile europene ca la Sfintele Moaste si peste tot exista un interes din partea tuturor ca acesti bani sa ajunga cat mai repede in economia nationala, a declarat, miercuri seara, la evenimentul "Topul National al Firmelor Private din Romania", ministrul Investitiilor si Proiectelor Europene, Marcel Bolos.
"Ma uitam in indicatorii aceia de performanta financiara si in clasamentul care s-a facut aici (la "Topul National al Firmelor Private din Romania", n.r.) si ma gandeam oare cate din granturile noastre au contribuit, ca dumneavoastra sa aveti o productivitate a muncii mai buna, sa aveti o crestere a profitului operational cat mai sanatoasa. Toate acestea nu fac altceva decat sa ne dea satisfactia ca fondurile europene, mai ales daca ajung in acesti indicatori de performanta financiara si se regasesc in pozitia competitionala pe piata dumneavoastra, atunci inseamna ca noi am facut un lucru bun la nivelul Ministerului Investitiilor si Proiectelor Europene. Toata lumea se uita la fondurile europene ca la Sfintele Moaste. Sa stiti ca, oriunde ma duc, nu scap de intrebarea "Cand lansati apelul de proiecte X" sau "Cand faceti platile pentru apelul de proiecte care are microgranturi sau granturi pentru capital de lucru nerelevant". Peste tot exista un interes din partea tuturor ca acesti bani europeni sa ajunga cat mai repede in economia nationala si sa vi-i putem oferi dumneavoastra sub forma de proiecte. Vreau sa va felicit, pentru ca daca este sa apreciez ceva la mediul de afaceri, la intreprinzatori, la dumneavoastra care duceti greul pentru noi pentru fondurile europene, este ca sunteti cei mai buni absorbanti de fonduri europene", s-a adresat Bolos, mediului de afaceri.
Oficialul a amintit de provocarea pe care firmele din Romania trebuie sa tina cont, si anume digitalizarea afacerilor.
"O prima provocare pe o aveti tine de digitalizare (...) daca intreb cativa din participantii acum daca sunt interesati de apelul de digitalizare care se va deschide pana la sfarsitul anului, eu cred ca marea majoritate spune da. Este momentul in care in ceea ce priveste competentele digitale sau in ceea ce priveste digitalizarea activitatilor curente sunt de interes pentru mediul de afaceri. Asadar, sa nu uitati ca avem aceasta provocare in fata in ceea ce priveste digitalizarea si sa nu neglijati acest apel de proiecte, care este foarte important pentru ceea ce inseamna competitia pe piata, asa cum am repetat poate de multe ori. De asemenea, ne-am gandit la dumneavoastra si in parteneriat cu Consiliul National al IMM-urilor am gandit schema de eficienta energetica. Peste patru miliarde de euro avem in Politica de Coeziune si sunt banii pregatiti la dispozitia dumneavoastra si sper ca, de la inceputul anului viitor, sa puteti sa accesati acesti bani, aceste resurse. Deci, aveti un buget generos, aveti provocarile ce tin de digitalizare, de energie verde, dar si de noul concept si noua provocare, aceea de specializare inteligenta, incat succesul trebuie sa vina", a afirmat ministrul de resort.
Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) a organizat, miercuri, la Ateneul Roman, editia a 30-a evenimentului "Topul National al Firmelor Private din Romania".
Pentru editia din acest an, au fost analizate 596.221 de bilanturi si s-au generat peste 5.000 de clasamente. Pe baza a patru criterii de selectie (cifra de afaceri, productivitate, valoare adaugata si performanta globala) au fost premiati 200 de intreprinzatori.
 
RAWLPLUGALLBIMSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
siniat
ness project
EDIT-Structural
viarom
quadratum
leviatan
Acvatot 2019
strabag nivel 1
CDS
noark
concelex
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
theda mar
rigips
Ubitech

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
AICPS_30
top 500
ROGBC 2016
top 500
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander