Agenda Constructiilor
Joi, 28 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - PWC: Managerii se asteapta la o crestere a criminalitatii cibernetice in 2022
PWC: Managerii se asteapta la o crestere a criminalitatii cibernetice in 2022
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 14 Oct 2021 13:13
Peste 60% dintre directorii generali si de tehnologie de la nivel global anticipeaza o crestere a criminalitatii cibernetice in 2022, in fruntea listei tintelor pentru atacuri aflandu-se retelele mobile, Internet of Things (IoT) si serviciile cloud, potrivit sondajului PwC ”Digital Trust Insights 2022”. De asemenea, peste jumatate (53%) dintre respondenti sunt de parere ca va creste si numarul atacurilor actorilor statali.
Aproape 60% dintre respondenti se asteapta la o crestere a atacurilor asupra serviciilor lor de cloud, iar 56% prevad mai multe brese de securitate la nivelul furnizorilor lor de software. In acelasi timp, respondentii estimeaza o crestere semnificativa a atacurilor ransomware si a celor legate de criptomonede.
”Organizatiile pot fi vulnerabile la un atac chiar si atunci cand au o aparare cibernetica buna, pentru ca un atacator sofisticat va cauta intotdeauna cea mai slaba veriga, uneori prin intermediul furnizorilor companiei. Potrivit sondajului nostru, majoritatea organizatiilor au dificultati in intelegerea riscului cibernetic si a riscului legat de confidentialitatea informatiilor in relatiile cu furnizorii. De aceea, simplificarea proceselor care aduc prea multa complexitate si securizarea relatiilor cu partenerii sunt mai mult decat necesare astazi”, a declarat Mircea Bozga, Partener servicii de audit al riscului PwC Romania.
Astfel, aproape trei sferturi dintre respondenti spun ca o complexitate organizationala mare genereaza riscuri cibernetice si de confidentialitate. Guvernanta datelor si infrastructura acestora (77% fiecare) s-au clasat pe prima pozitie intre ariile cu complexitate ”inutila si evitabila”.
Obiceiurile organizationale daunatoare includ: folosirea mai multor solutii tehnologice care nu functioneaza impreuna si nerespectarea proceselor de gestionare a datelor sau a riscurilor cu terte parti.
Intrebati cum minimizeaza riscurile cu tertii, cele mai frecvente raspunsuri au fost auditul sau verificarea conformitatii furnizorilor lor (46%), schimbul de informatii cu parti terte sau ajutorul acordat in alt mod pentru a imbunatati securitatea lor cibernetica (42%) si adresarea provocarilor legate de costuri sau timp ale rezilientei cibernetice (40%). Cu toate acestea, majoritatea companiilor nu au imbunatatit criteriile legate terti (58%), nu au refacut contractele (60%) si nici nu au sporit rigoarea procesului de analiza (62%) pentru a identifica amenintarile care pot rezulta din aceste relatii.
Organizatiile constientizeaza ca riscurile cresc, iar peste 50% se asteapta la o crestere a incidentelor raportabile anul viitor, peste nivelul din 2021. In acest context, 69% dintre organizatii planifica majorarea cheltuielilor cu securitatea cibernetica in 2022, fata de 55% dintre respondenti anul trecut. Dintre acestia, mai mult de un sfert (26%) prevad cresteri ale cheltuielilor cu 10% sau mai mult.
 
hiltiALLBIMRAWLPLUGABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
quadratum
viarom
CDS
noark
Acvatot 2019
concelex
CONCEPT STRUCTURE
rigips
ERBASU CONSTRUCT
FRONTALE
leviatan
ness project
Ubitech
theda mar
strabag nivel 1

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander