Agenda Constructiilor
Sambata, 23 Septembrie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - RAPORT: 77% dintre firme au crescut ritmul de implementare a proiectelor IoT
RAPORT: 77% dintre firme au crescut ritmul de implementare a proiectelor IoT
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 02 Oct 2020 09:12
Vodafone Business lanseaza astazi raportul IoT Spotlight 2020, care se concentreaza pe impactul pe care IoT il are asupra afacerilor intr-un moment in care capacitatile lor digitale sunt puse la incercare de pandemia COVID-19. Raportul IoT Spotlight include raspunsuri de la 1.639 de companii la nivel global, explorand modul in care acestea utilizeaza IoT si modul in care IoT le ajuta sa fie pregatite pentru viitor.
In timpul crizei COVID-19, IoT a facut diferenta
Pandemia a fortat aproape toate afacerile sa isi schimbe modul de lucru si prioritatile in doar cateva saptamani, rezultatele raportului aratand ca 77% dintre companii au crescut ritmul de implementare a proiectelor IoT in aceasta perioada.
Companiile care au adoptat IoT au convingerea ca acesta a fost vital pentru ca ele sa poata continua sa opereze: 84% dintre companii au spus ca tehnologia a fost esentiala pentru mentinerea continuitatii afacerii in timpul pandemiei. Ca rezultat, majoritatea celor care au adoptat IoT (84%) considera acum integrarea dispozitivelor IoT in activitatea angajatilor ca fiind o prioritate si mai mare, iar 73% dintre companiile care iau in calcul IoT sunt de acord ca pandemia le va accelera planurile de implementare a acestei tehnologii.
IoT este esential pentru imbunatatirea performantei afacerii
Rezultatele cercetarii sunt clare: IoT continua sa genereze valoare si rentabilitate a investitiei pentru cei care au adoptat aceasta tehnologie si 87% sunt de acord ca strategia lor de afaceri de baza s-a schimbat in bine ca urmare a adoptarii IoT.
Aproape toti respondentii (95%) spun ca investitia a fost rentabila si 55% au vazut o scaderea a costurilor operationale de 21% in medie.
De la imbunatatirea eficientei operationale la crearea de noi produse si servicii conectate, beneficiile cheie ale implementarii tehnologiei IoT includ cresterea productivitatii angajatilor (49%) si imbunatatirea experientei clientului (59%).
Datele sunt cheia pentru pregatirea pentru viitor
Nu poti gestiona ceea ce nu poti masura. Datele IoT devin esentiale pentru a sprijini luarea deciziilor (59%) si majoritatea celor care au adoptat aceste tehnologii (84%) cred ca pot face lucruri pe care nu le puteau face inainte, datorita IoT. 84% dintre companii spun ca datele IoT le ajuta, de asemenea, sa isi atinga obiectivele de sustenabilitate.
IoT permite noi moduri de lucru, iar beneficiile depasesc in mod clar riscurile
Companiile vad IoT ca pe un element esential pentru a fi pregatite pentru viitor. Atat de mult incat 73% spun ca organizatiile care nu au reusit sa adopte tehnologii IoT vor ramane in urma in decurs de cinci ani.
In timp ce securitatea cibernetica a fost una dintre principalele bariere in calea dorintei companiilor de a adopta IoT in anii precedenti, raportul IoT Spotlight 2020 arata ca aceste ingrijorari se reduc semnificativ, si doar 18% dintre organizatii mai considera ca aceasta reprezinta una dintre primele trei bariere in calea adoptarii tehnologiei IoT.
Acest lucru, impreuna cu imbunatatirea competitivitatii si a diferentierii de brand (43%) remarcata de cei care au adoptat IoT de mai mult timp, demonstreaza ca organizatiile care imbratiseaza aceasta tehnologie cred ca oportunitatile oferite de IoT companiilor depasesc cu mult provocarile implementarii.
Erik Brenneis, Director Internet of Things, Vodafone Business declara: “IoT a crescut, s-a maturizat. Nu mai este vorba doar despre cresterea rentabilitatii investitiei sau despre generarea de reduceri de costuri pentru organizatii: este vorba despre schimbarea modului in care acestea gandesc si actioneaza. In plus, le ofera posibilitatea de a-si regandi operatiunile si de a demonstra viabilitatea modelului lor de afaceri pentru viitor. Acest studiu demonstreaza ca IoT este o tehnologie esentiala pentru companiile care doresc sa fie reziliente, mai flexibile, sa se adapteze si sa reactioneze mai rapid la schimbare.”
Raportul IoT Spotlight 2020 este disponibil aici.
 
man and machinehiltiVideoConfAC-iulALLBIMALLBIM
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
IN CURAND, editia
AUGUST 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 176 (August 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
BALTIC
CDS
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
rigips
leviatan
noark
theda mar
Acvatot 2019
viarom
grundfos
strabag nivel 1
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
FRONTALE

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
BA 2023
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
ef-de-n
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

urmarire comportare constructii, monitorizare structurala, monitorizare geotehnica