Agenda Constructiilor
Vineri, 29 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - BIT SOFTWARE vizeaza dublarea numarului de clienti din constructii, in 2020
BIT SOFTWARE vizeaza dublarea numarului de clienti din constructii, in 2020
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Elena Icleanu 08 Oct 2019 06:45
Implementarea conceptului de cultura organizationala in sectorul de constructii din Romania, desi aflata in stadii incipiente de manifestare, dar si nevoia de crestere a productivitatii in sector, genereaza noi nevoi pe piata, precum introducerea in zona operationala a unor platforme software de monitorizare si imbunatatire a productivitatii. Potrivit opiniei Alinei Rafoi, Content and Marketing Specialist in cadrul BITSoftware, elementele definitorii pentru domeniul constructiei in acest moment sunt introducerea pontajelor in timp real si evidentierea rapoartelor de consum zilnice. 
"Din punct de vedere tehnologic, santierele trebuie sa introduca date live, pe o platforma cloud, ale caror date sa fie transformate in informatii relevante pentru management, astfel incat acesta sa poata lua decizii argumentate. Companiile care activeaza in constructii din Romania, din pacate isi doresc aceste lucruri, insa doar aparent, pentru ca in continuare nu discutam de un model BIM viabil, precum cel propus de FIEC, care sa poata fi implementat. Totusi, am identificat o crestere a interesului companiilor din piata de constructii pentru solutii integrate, cu capacitati extinse de planificare a resurselor, de reducere a cheltuielilor operationale si de eficientizare a activitatii", a precizat Alina Rafoi.
BITSoftware dezvolta si implementeaza solutii integrate de gestiune economica (ERP), gestiune a relatiilor cu clientii (CRM) si Business Intelligence (rapoarte si analize inteligente de business), avand sediul in Brasov si puncte de lucru in Bucuresti si Oradea.
Avand in vedere trendul de digitalizare care marcheaza intregul sector industrial si productiv, vanzarile companiei se inscriu pe o traiectorie de crestere, pentru anul in curs fiind bugetata o majorare de 20% a volumului de vanzari. In plus, pentru anul 2020, conducerea BITSoftware si-a propus dublarea numarului de clienti din sectorul constructiilor, precum si imbunatatirea platformei, pentru a oferi functionalitati mult mai specifice si articulate fiecarei activitati din santier. "Ne dorim sa devenim un partener de incredere al aceste industrii prin participarea activa la evenimentele ARACO, FPSC, si la toate adunarile din industrie menite sa sustina interesele acestei bresle", a mai spus Alina Rafoi.
 
Solutii specifice dedicate sectorului de constructii
In prezent, baza de clienti BITSoftware activi in sectorul constructii include companii precum RAMPAD, CCC Kronstadt, SUT Carpati, Reflex Fatade etc., care au optat pentru versiunea SocrateERP, o aplicatie Cloud elastica, care le permite sa creasca sau sa scada numarul de abonamente anuale. "Toate serviciile noastre nu implica nicio investitie initiala in produse hardware sau licente, totul se bazeaza pe o implementare initiala, modelata exact pe specificul si activitatile companiei, pentru ca stim foarte bine ca fiecare companie este unica. Desigur, avem o serie de rapoarte specifice industriei, dar fluxurile interne sunt unice", a explicat Alina Rafoi.
In prezent, oferta BITSoftware pentru companiile active in sectorul de constructii include subscriptii anuale pentru SocrateERP (/utilizator), SocrateSalarii (/numar angajati), SocrateBI (platforma de analiza si raportare) si aplicatie de Pontaj (mobila, direct din santier). "In acest mod, SocrateERP ajuta la gestiunea eficienta a tuturor proceselor din companie: achizitii, managementul contractelor, costurilor, consumurilor, salariatilor, echipamentelor si utilajelor, maximizand profitul printr-o executie eficienta a fiecarui proiect si prin posibilitatea gestionarii mai multor proiecte cu resurse mai putine, prin integrarea si automatizarea proceselor cheie. In acest an am lansat si noua noastra platforma mobila de pontaje, cu ajutorul careia seful de santier sau sefii de echipe pot introduce prezenta si pot aloca orele de manopera pe fiecare faza si subfaza de executie a lucrarii, putand urmari, astfel, o productivitate mult mai exacta in platforma SocrateERP. De aici evolutia de costuri va putea fi tradusa la nivel de zi, si nu la luna, cum se intampla astazi. Acest lucru va permite companiilor din constructii sa fie mult mai apropiate de beneficiari si acestia sa aiba informatiile solicitate la timp, ceea ce se transpune inclusiv intr-o imbunatatire a cash flow-ului companiilor de constructii, acestea putand sa-si incaseze banii mai repede", a explicat Alina Rafoi.
***
Compania BITSoftware este activa din anul 1994, cand a dezvoltat unul dintre primele sisteme software integrate de gestiune din Romania - SocrateERP. In prezent, compania are in portofoliu solutii inovatoare de business si peste 250 de clienti din mai mult de 70 de tari. Din portofoliul furnizorului mai fac parte aplicatii precum Tustena CRM (solutie modulara care permite gestiunea si automatizarea procesului de vanzari), Knos DMS (solutie inteligenta de automatizare si optimizare a fluxurilor de documente), Socrate Salarii (solutie de salarizare), SocrateBI (platforma de Business Intelligence) si BPWise (sistem integrat de planificare, consolidare si raportare financiara).
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTERAWLPLUGALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
viarom
Ubitech
MAKITA
ness project
concelex
FRONTALE
CDS
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE
rigips
ERBASU CONSTRUCT
theda mar
leviatan
quadratum
noark

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
top 500
top 500
AICPS_30
econet
ef-de-n
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander